Nejste přihlášen/a.
Ten Váš odkaz nefunguje, takže nevím, jak klíč vypadá. Obávám se ale, že klíč od čínského zámku Vám tady asi nikdo opravdu neudělá. Polotovary klíčů čínských visacích zámků se sem určitě nedováží a kdyby Vám ho nějaký šikovný zámečník přece jen vyrobil, byl by ten klíč k nezaplacení.
Repkin - pokud je to klíč "patentní", potřeboval by zámečník ještě minimálně kopírovací frézku.
Klíč bude drašší než tato s prominutím náhražka zámku, kupte pořádný zámek od FABu a máte klid s přiděláváním klíčů i zámkem.
Nechápu, proč mi píšete o zakoupení nového zámku, když bylo jasně řečeno, že chci přidělat klíč a ne kupovat nový zámek.
Zdravím,
klíč vám neudělají nikde. Z celkem jednoduchého důvodu - nebudou mít tento polotovar.
Jinak samozřejmě neexistuje, že klíč nejde udělat - všechno jde, když se chce. Otázka je za kolik korun. Na výrobu tohot klíče nelze použít obyčejný plech, protože je měkký. Takže tvrzený plech. Pak tvar vyfrézovat (myslím vyfrézovat profil), pak udělat zoubky. Můj odhad na reálnou cenu takto vyrobeného klíče je cca 1.000Kč, pokud si výrobu zadáte. Pokud byste si ho vyráběl doma, tak vzhledem k tomu, že nemáte nejspíš ani tu speciál. frézu na výrobu profilu, tak nad výrobou ztrávíte mnoho hodin. Jako sem hodně velký blázen a klidně se pouštím do výroby i věcí ekonomicky nevýhodných, ale do tohohle bych teda nešel ani pro sebe. Protože nový zámek koupím za cca 30 - 100Kč (myslím zámek typu z obrázku).
Tak tedy jestli v dnešní době nejsou schopni mít takový polotovar a vyrobit během minuty nový klíč( specielní zámečnictví na klíče jako bývalo na Palmovce nebo v Hornbachu v Kobylisích , a všude možně po Praze ) tak to jsme to v naší zemi dopracovali.A to upozorňiji že nejsem zastáncem starých pořádků ani náhodou .
pro repkin - o to větší bordel , dřív stál takový klíč 1,60 a výroba do 5Kč.
No jen pro pořádek - opravdu nevím, že by se někdy (ani před rokem 89) někde dělaly klíče do visacích zámků. Ty úplně obyčejné se dělaly podomácku (vypilovaly se z plechu), na dozické a normální profilové byly polotovary (ale výrobny klíčů z nich klíče teda nedělaly, to buďto svépomocí nebo nějaký zručný soused zámečník), speciálka na výrobu klíčů (FAB) byla třeba do r. 90 i v takovém Hradci Králové pouze jedna.
Odkaz nefunguje, mne udělali v Pardubicích asi až ve třetí dílničce.
obrázek již je, osobně nevidím problém,
Já měl jiný, placatý zoubkovaný z obou stran , tento co je na obrázku udělají v pohodě, pokud budou mít z čeho. Na malý klíček na motor brány jsem čekal 2 dny na dodání polotovaru a zhotovení.
Mají šablonu, kam strčí klíč a vidí číslo polotovaru...
Já nenapsal cenu..80Kč.
Tazatel jasně trvá na tom, že zámek musí zůstat původní, tak nevím, proč mu radíte koupit nový. Asi k tomu má důvod. Třeba ten, že není možné vyměnit klíče všem ostatním, kteří od toho zámku klíč mají. Nedávno jsem z tohoto důvodu nechal vyrábět "na míru" vložku podle klíče od domu (bylo to jednodušší a levnější, než mněnit skoro stovku klíčů všem nájemcům).
Pokud Vám ho neudělají ve firmě Renesance s.r.o. Moskevská 22, Praha 10, 101 00
tel/fax: 271 742 929, 271 742 939, tak už asi v Česku zřejmě nikde. Sám si tak nechávám dělat různé atypické klíče, třeba od trezoru.
V Praze byla od pradávna dvě místa, kde byli schopni udělat jakýkoli klíč. A ta dvě místa fungují dodnes, i když nevím, jestli jsou schopna obsáhnout dnešní sortiment. Je to zde zmíněná Moskevská 22 a pak Křesomyslova 13.
V zemečnictví by měli být schopni ho udělat - otázkou je za kolik a zda-li by se to vyplatilo, můžete si ho udělat doma sám nebo pokud si na to netroufáte tak říct nějakému šikovnému kamarádovi ...
Problém je že v těch výrobnách klíčů musí mít polotvar vašeho zámku - když ho nemá tak ho nedokáže udělat (tedy on ho dokáže udělat ale ne tak že ho vezme a vybrousí pár zubů musel by ho celý předělat)
pardon - polotvar vašeho klíče. ne zámku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.