Nejste přihlášen/a.
V rod.domku mám v kuchyni slabý tlak vody jak teplé tak studené,všude jinde je to v pořádku. Čím to může být způsobeno a jak to opravit?Je možné že to způsobuje už starší baterie?Ted v zimě se mi nechce do velkých předělávek a nic mne nenapadá jak to opravit a na co se podívat jako první...poradíte?.Díky.
Nechci tě strašit, ale jestli jde o starej barák, klidně můžou být hodně zanešený vodovodní trubky. Známý měl stejný problém a pak se ukázalo, že v domě starém ca. 80 let byly trubky zevnitř obrostlé nejrůznějším bordelem, takže voda měla prostor zhruba o třetině průměru těch trubek...
Jenže aby to dělala teplá i studená, tedy že by se obě trubky zanesly cca stejně, a přitom jinde ne, moc pravděpodobné není,
Jak již bylo psáno přede mnou-nejdříve se podívat na baterii, jestli má na vývodu perlátor nebo sítko (bývá zevnitř dost zanesené),vyjmout a zkusit tlak vody.Pokud nepomůže toto, odšroubovat baterii a apodívat se, jestli nejsou namontovaná sítka za baterií k etážkám (pokud ano, vyčistit a případně zkusit tlak vody bez baterie-připravit si nějaký plech, aby vám voda netekla na zem).Když je tlak o dost vyšší bez baterie, zkusit vyměnit baterii.(Již jsem asi se dvakrát přesvědčil o tom, že baterie nevykazovala žádnou závadu, ale zevnitř byly snížena průchodnost-pokud tomu trošku rozumíte, můžete ji komplet rozebrat a vyčistit) Pokud z těchto variant nic nepomůže, tak je s největší pravděpodobností zarostlé potrubí, což znamená na jaře kompletní rekonstrukci do PE potrubí. Ještě se nechá zkusit vyšroubovat etážky (to ale u starých rozvodů většinou nejde, takže vysekat sekáčem kolem etážek do té hlobky zdiva, aby šly vytočit etážky i s kolenama a podívat se, jak jsou zarosté-z vlastní zkušenosti mohu říci, že nejvíce to bývá zarostlé k kolenech a provizorně je stačí do řádné rekonstrukce vyměnit.Ale jak jsem již napsal, tak pokud je zaroslé potrubí,novým rozvodům se nevyhnete, ale budete mít potom do konce života pokoj.Držím vám palce.
Pokud tlak vody je slabý v kuchyni a jinde je dobrý, tak se také zamyslete nad těmito otázkami, než začnete bourat
1) Zda jste v poslední nějaké době nedělali nějakou částečnou rekonstrukci vody, popř. že ano, tak jakou a kde, materiál - např, instalace myčky, pračky, sušičky, bojler atd., atd.?
2) Jaký máte ohřev vody -zdroj?
3) Nemáte náhodou za linkou v málo přístupném prostoru mimojiné nějaký uzavírací ventil, který by byl přiškrcen?
sanyo...díky za rady,přišel jsem na to právě z důvodu že chci instalovat novou myčku a myslím že myčka potřebuje větší tlak vody.Musím to všechno zkontrolovat ale z časových důvodu začnu až v ponděli.
U pračky je s tím priblém, protože pak špatně splachuje prášek myčce to nevadí v návodu se píše že stačí tlak 0,5 bar vy spíš budete mít malý průtok vody,ale tlak dostatečný to by myčka měla rozdejchat :D
u pracky je mnohem vetsi problem, bez dostatecneho tlaku vyhazuje error a po takto prerusenem programu, tento rad zacne uplne znova, pripadne zacne odcerpavat tu cerstvou vodu s praskem do vylevky (Whirlpool)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.