Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slabý tlak vody

Od: jimi* odpovědí: 15 změna:

V rod.domku mám v kuchyni slabý tlak vody jak teplé tak studené,všude jinde je to v pořádku. Čím to může být způsobeno a jak to opravit?Je možné že to způsobuje už starší baterie?Ted v zimě se mi nechce do velkých předělávek a nic mne nenapadá jak to opravit a na co se podívat jako první...poradíte?.Díky.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Zkontrolujte, jestli není zanešené sítko.

jezevec*
hodnocení

2x

Nechci tě strašit, ale jestli jde o starej barák, klidně můžou být hodně zanešený vodovodní trubky. Známý měl stejný problém a pak se ukázalo, že v domě starém ca. 80 let byly trubky zevnitř obrostlé nejrůznějším bordelem, takže voda měla prostor zhruba o třetině průměru těch trubek...

loni jsem dělal jádro v paneláku z roku 1985... a trubky komplet ucpané. Takže dům nemusí být ani 80let starý a rekonstrukce už je na místě.

Slabý tlak vody

Jenže aby to dělala teplá i studená, tedy že by se obě trubky zanesly cca stejně, a přitom jinde ne, moc pravděpodobné není,

To určitě, spíš mi šlo o to že trubky se zanesou i mnohem dříve než za 80let.

Jinak v případě tazatele to také vidím na perlátor nebo sítko před baterií

premek*

U nás jsou po 30 letech totál ucpaný

hodnocení

2x

Jak již bylo psáno přede mnou-nejdříve se podívat na baterii, jestli má na vývodu perlátor nebo sítko (bývá zevnitř dost zanesené),vyjmout a zkusit tlak vody.Pokud nepomůže toto, odšroubovat baterii a apodívat se, jestli nejsou namontovaná sítka za baterií k etážkám (pokud ano, vyčistit a případně zkusit tlak vody bez baterie-připravit si nějaký plech, aby vám voda netekla na zem).Když je tlak o dost vyšší bez baterie, zkusit vyměnit baterii.(Již jsem asi se dvakrát přesvědčil o tom, že baterie nevykazovala žádnou závadu, ale zevnitř byly snížena průchodnost-pokud tomu trošku rozumíte, můžete ji komplet rozebrat a vyčistit) Pokud z těchto variant nic nepomůže, tak je s největší pravděpodobností zarostlé potrubí, což znamená na jaře kompletní rekonstrukci do PE potrubí. Ještě se nechá zkusit vyšroubovat etážky (to ale u starých rozvodů většinou nejde, takže vysekat sekáčem kolem etážek do té hlobky zdiva, aby šly vytočit etážky i s kolenama a podívat se, jak jsou zarosté-z vlastní zkušenosti mohu říci, že nejvíce to bývá zarostlé k kolenech a provizorně je stačí do řádné rekonstrukce vyměnit.Ale jak jsem již napsal, tak pokud je zaroslé potrubí,novým rozvodům se nevyhnete, ale budete mít potom do konce života pokoj.Držím vám palce.

jimi*
hodnocení

vladajanis-díky vám *palec* a ostatním rádcům za rady,vyzkouším a uvidime.

rocco*
hodnocení

0x

Souhlas s vladajanis

joudic*
hodnocení

0x
V drtive vetsine pripadu jde o sitko.
sanyo*

Pokud tlak vody je slabý v kuchyni a jinde je dobrý, tak se také zamyslete nad těmito otázkami, než začnete bourat

1) Zda jste v poslední nějaké době nedělali nějakou částečnou rekonstrukci vody, popř. že ano, tak jakou a kde, materiál - např, instalace myčky, pračky, sušičky, bojler atd., atd.?

2) Jaký máte ohřev vody -zdroj?

3) Nemáte náhodou za linkou v málo přístupném prostoru mimojiné nějaký uzavírací ventil, který by byl přiškrcen?

jimi*
hodnocení

sanyo...díky za rady,přišel jsem na to právě z důvodu že chci instalovat novou myčku a myslím že myčka potřebuje větší tlak vody.Musím to všechno zkontrolovat ale z časových důvodu začnu až v ponděli.

premek*

U pračky je s tím priblém, protože pak špatně splachuje prášek myčce to nevadí v návodu se píše že stačí tlak 0,5 bar vy spíš budete mít malý průtok vody,ale tlak dostatečný to by myčka měla rozdejchat :D

joudic*

u pracky je mnohem vetsi problem, bez dostatecneho tlaku vyhazuje error a po takto prerusenem programu, tento rad zacne uplne znova, pripadne zacne odcerpavat tu cerstvou vodu s praskem do vylevky :) (Whirlpool)

jimi*
hodnocení

Voda už teče jak má...byla to banalita zanesené sitko,díky za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]