Nejste přihlášen/a.
potřebuju poradit jak se mam postarat o bydlení když mi umřou rodiče? co když nebudu mit práci pak z čeho zaplatim nájem? a najem se platí v česke spořitelně jestli se nepletu .
Družstvu se posílá"nájem"přes inkaso Českou spořitelnou nebo jinou bankou.Záleží kam chodíte,záleží jak to má družstvo nastaveno.Platby se snižují podle počtu osob a přání,ale všude musíte zajít.K plynařům,na pobočku ČEZ(nebo koho máte),na družstvo nahlásit změnu počtu osob a domluvit si nižší zálohy na vodu a teplo.V každém městě,družstvu to může být jinak,takže chodit a ptát se.
Když nebudete mít práci a nemáte z čeho platit nájem,tak většinou jsou družstva na neplatiče připraveni ve svých stanovách.U nás to bylo tak,že byt propadl družstvu a to si jej potom prodalo.(...ale to už je spousty let)Prostě když nemáte na nájem ani práci,prodáte byt nebo jej pronajmete a vy si seženete bydlení třeba na azylu,na ubytovně,u rodiny,u přítelkyně(když vás bude někdo chtít)Takže je lepší pracovat...
jo už se ptal rodiču takže přes českou spořitelnou ja už přemyšlim dobředu a do školy nechodim chodil jsem 2 roky na zednicky obor ale hledam jinou praci protože mi nabizeli 40kč
jo už se ptal rodiču takže přes českou spořitelnou ja už přemyšlim dobředu a do školy nechodim chodil jsem 2 roky na zednicky obor ale hledam jinou praci protože mi nabizeli 40kč
Uroven této diskuze s Vámi neodpovídá dospělému 18 letému inteligentnímu člověku. Pokud se ted s dalšími pubertáky válíte smíchy na fejsu, tak jsem Vás velmi dobře odhadla. Dokážu poznat pubertáky, jako není problém podle Vašich nedospělých řečí tady o ženách poznat navíc hlupáka. A s těmi já osobně nerada ztrácím čas.
Já bych se nebála vzhledem k jeho věku a uchylce o prostitutkách, stejně tak nerespektu k ženám přidat jestě možnost polepšovny. Myslím že by to potřeboval.
Já přemýšlím, z jaké rodiny kluk je. Přece si děti s rodiči povídají! Odjakživa, celý život. A také poslouchají, o čem rodiče mluví, o čem diskutují, jaký mají na mnoho věcí názor. Tady mám pocit velké mezery. Škoda, vypadá to, že je to chytrý a hodný kluk. Jen podivně přemýšlí.
Lucie, moc děkuji za otevřenost. Myslela jsem si, že to, co jsem měla doma já, že je neobvyklé, ale to bylo hodně dávno. Rodiče jsem neměla staré, ale co nebylo pro přežití, to nebylo důležité. Nějaké diskuze, čistě teoretické, byly fantazírováním, praktické bylo bráno jako šprajcování a snahou vyvléci se. Jasný a daný důvod byl: Protože jsem řekl! Proto jsem já vychovávala jinak a mé děti zase úplně jinak. Dívám se na své mladé a jsem ráda, že neexistuje v diskusích žádné tabu. Hodně si povídají a občas mě překvapí, co si kluci z jejich povídání, které slyší a vnímají, pamatují celé roky a někdy to, co si vyvodí. Když mladí nechtějí, aby kluci slyšeli, mluví anglicky. Mají však jen chvíli. Kluci už začínají dost rozumět.
babkazov-nechci Vám brát iluze,ale všude si doma lidi nepovídají a nebo nepovažují za nutné s dětma o všem mluvit.Tak jsem to měla já.Taky to přičítám tomu,že rodiče si mě pořídili hodně pozdě.Neuměla jsem s bankomatem,ani zařídit si účet,nevěděla jsem že si musím sehnat doktora a odejít od dětského,bála jsem se použít tampon(podle matky by mi tam mohl někde zůstat),neuměla jsem se oblíct,protože jedny zimní boty přece stačí na několik zim a hodí se ke všemu,hlavně že je teplo,zažila jsem i trapas na pohovoru,protože mi doma několikrát říkali,že nemusím nic umět,stačí,že tam půjdu a mám vzdělání.No a světe div se,oni chtěli vědět plno věcí...a po tomhle trapasu jsem se brzy osamostatnila a pomalu se "dovychovávala "sama.
Poslouchala jsem rodiče o čem mluví,ale protože už byli důchodci,tak můj všeobecný rozhled byl limitovaný.Spíše mi ty jejich zastaralé názory a nechuť otevřít se novým věcem a technologiim byl na škodu.Když jim to teď připomenu,tak se mi doslova vysmívají,že si vymýšlím a jak udělali pro mě vše.
Přítel to měl podobně.Jeho rodiče zase nepovažovali za nutné zatahovat jej do "dospěláckých"věcí a nedošlo jim,že jednou vyroste.Čas rychle utekl a on byl najednou hozen do reálity a taky se učil vše sám jako já.
Lucie, ale to rodinné zázemí muselo mít to "dítě" příšerné, když se tak chová k ženám s pocitem že jsou všechny děvky. Divná rodina a proto i divné dítě - dvacetileté. Protože dospělý chlap, dvacetiletý, takhle hloupě a oplzle nemluví.
...nějak jsem nesledovala debatu,kde se vyjadřoval k tomuhle("že jsou všechny děvky")Ale můžu říct,že i mě to kolikrát zaskočilo,když mi bylo "náct" o kolika holkách se vědělo,že chodí za prachy a výhody s vietnamcema,romý a vlastně všemi staršími s penězma.Holky vypadaly jak panenky,krásné a nikdo by to na první pohled neřekl.Dnes mají děti a ti manželé to snad ani nevědí.Ovšem nejde soudit většinu podle jedinců...asi měl tazatel jen smůlu na své okolí a moc toho kolem sebe viděl.
Dobrý den, nájem se platí takovým způsobem, jaký je dohodnutý v náj. smlouvě.
Nájem pobírá pronajímatel (majitel) nemovitosti (bytu). Bydlení zvolíte dle svých finančních možností (+ např. příspěvek na bydlení). Práci si najdete dle svého vzdělání, schopností a možností (nabídek práce) - nebo se za ní odstěhujete. Zdravím!
P.S. Je fajn starat se o to, jak domácnost a její financování funguje, ještě za života rodičů.
doplněno 07.01.16 22:01:A co se zeptat rodičů? Platí družstvu, mají užívací právo a budou to vědět.
přesně mam rád svoje rodiče atd tak proč bych se nestaral o byt ale to neni podnajem ten byt jeto družstevni od rodiču ale ja nevim kde mam zaplatit ten najem
jo zeptam se jich ale jeto dobra věc starat se o bydleni za života rodiču nemusim kupovat novej byt atd a pak budu single až budu bydlet sám tak si určitě najdu nějakou ženskou
Tak to je už 5 minut po dvanácté se zajímat o praktické stránky života. V 18 letech jsem odešel od rodičů (co se týká finanční závislosti) a řešil si veškeré životní záležitosti sám. Dnešní mladá generace je bohužel mamánkovská.
noaco radši se postaram o rodiče než o děvku
Zatím to vypadá že se rodiče starají o Vás. Až na tu výchovu, takhle nemluví ani můj syn a je starší než udajně Vy. Ale používá mozek. A překvapuje mě Vaše velká vulgárnost a vztah k ženám. Mluvíte pořád dost oplzle o ženách a každou chvíli máte jinou životní situaci. Bylo by nás škoda pro troubu. Budte zdráv.
joudicu, do dospělosti má on ještě hodně daleko. A to nejen věkem. Je to marný...je to marný...
Hlupák se nestane inteligentním jen proto že dospěje. A on pokud jako dítě není inteligentní, těžko očekávat,
že se to změní v jeho dospělosti. Ty nesmysly, co sem píše spíše vypadají že ještě navíc něco bere...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.