Zdravim vsechny. Chtel bych poradit,jak ziskat zlato z roztoku. Jedna se roztok zlata pouzivany ke zlaceni skla. Je to hnedocervena kapalina. Nejsem chemik,tak me zajima,zda je to mozne a popr.jakymi zpusoby. Dekuji za rozumne odpovedi
Bezpečně se získá galvanicky.Stačí zavěsit do roztoku anodu a katodu anodu na příklad titan,nebo grafit,katodu stříbrnou.
Vylučovací potenciál je asi 1,5 V.
JB
chtgoldechtgold
Dekuji za rady.. Obou dvoum.. Jabrakovy dvojmo,jeho rad vyuzivam i na Drslikoj,takze jeste jednou diky
echtgoldechtgol
Jeste pro doplneni.. Je mozne roztok zredit? Pokud ano,cim? Dest voda? Ta je ale asi nevodiva.. Tak tedy obyc.vodou,nebo? Da se necim nahradit ta grafitova anoda? Dala by se pouzit treba tuha z obyc.tuzky? Dala by se ag katoda nahradit treba prstenem z ag? Oboji proste napojit na vodice ktere povedou k baterii? Jak dlouho to nechat pusobit? Bude reakce viditelna? Na katode zustane kov v podobe supin,ktere pujdou tavit,nebo to vyzaduje dalsi upravu? Vim ze toho chci hodne,ale rad experimentuji a zaroven timto prohlubuji sve znalosti dekuji
Vyrobce je italska colorobbia s.p.a. Je tam jeste napsane oro brillante 10% 50gr a nova lahvicka stoji osm tis.Kc,tudiz predpokladam,ze tech 10% je obsah zlata.. Co jsem tak amatersky zjistoval,mohl by to byt tetrachlorozlatitan sodny,ale cert vi
Co tak ten roztok natřít např. na papír (např. papír na pečení), papír spálíš. Dáš do vody. Zlato je kov, měl by klesnout na dno. Papír je dřevo, mělo by plavat. Můžeš to opakovaně natírat na kus papíru a tím minimalizuješ množství toho papíru. Případně pak ještě vymyslet jak oddělit nečistoty ve zlatě. Mohl bys to pak prodat ve zlatnictví, oni si s tím už poradí - anebo celou lahvičku prodat do zlatnictví jestli o to budou mít zájem, ale to bys musel jít pod cenu.
doplněno 07.01.16 13:31:
PS: Pokud se ti to povedle podle mého názoru, vzpomeň si pak na mě a pošli mi 5% zisku, dík
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.