Nejste přihlášen/a.
Vymalovali byste stěny této kuchyně meruňkovou oranžovou barvou? Viděl jsem to u známých a vypadalo to impozantně. Nejsem si ale jistý, zda se hodí k bílé kuchyňské lince, lednička je střibrná/hliníková, a mikrovlnka a vinotéka jsou černé.
...taky chválíma ať si udělá každý svou představu.Za mě -meruňka-stará,šla bych do všech ostatních.
"joudic", Vy jste šikovnej. To si jednou od Vás nechám udělat, až budeme malovat, co říkáte? Můžu? - pt
tak díčky...
Jé, moc děkuji! Jak jste to udělal?
Hm, ta meruňková je vážně ňáká divná. Asi mi nejvíce imponuje broskvová. Co myslíte?
P.S. Fakt nechápu, jak jste to s těmi barvami udělal. To je moje kuchyň!
Máme meruňkovou, kuchyňská linka bílá - lesk, prosklená dvířka stejná, jak vaše (Ikea?), sporák sklokeramika - nerez, chladnička - bílá. Šli bychom do toho znovu...nemá to chybu...doporučuji
Večer se zkusím podívat, snad tam bude ten kód...
Momentálně je k dizpozici toto interierove-barvy.heureka/... ale jinak večer...
Ano, správně, Ikea Neznáte náhodou NCS kód té barvy?
pokojovadekorace.cz/... - předpokládám, že jde o stejný odstín, jako na obrázku. I když na tom obrázku to vypadá hodně světlé, takto přece nevypadá meruňka, ta má jakoby červený podtón
S trop bílou bych zatáhl 10 cm do stěn opticky sníží vysoké místnosti a pak oranžovou bude to paráda, jen kdo bude malovat? sami nebo profík .
Nesmíte zaměňovat oranžovou za meruňkovou barvu. To jsou dva naprosto různé odstíny. Neruňková je jako meruňková zmrzlina a oranžový je pomeranč. Meruňková by byla moc hezká. Kupte už namíchanou nebo si ji nechejte namíchat. V obchodě i spočítají, kolik barvy potřebujete.
babkazov: Myslíte, že meruňková je tato barva? pokojovadekorace.cz/...
Tady na 2. straně je větší vzorek: uloziste.primalex.cz/...
Vypadá to jako meruňková? Zdá se mi to příliš světlé.
Já bych vymalovala meruňkovou barvou jen ty stěny, na kterých je bílá kuchyňská linka, zbytek bych nechala v bílé. Také záleží na kterou světovou stranu máte orientovanou kuchyň. Na severní stranu, kde není tolik světla by to chtělo barvy světlounké a teplejší, na jižní stranu zase naopak. - pt
Na meruňkovou mám stejný názor jako v tomhle článku. bydleni.idnes.cz/... Má to snad každá česká domácnost a je to bléé barva do interieru.My to měli v bytě po starších lidech a jak jsme vymalovali nově,tak byt neskutečně prokoukl.S meruňkovou byl ponurý a působil smutně.Je přece spousta jiných odstínů,běžte do obchodu a projděte vzorníky,určitě se Vám zalíbí i jiná barva.
...mi by bylo i jedno co paní designerka povídá,ale viděla jsem tu barvu jak jsme koupili byt a hrůza.Ponuré,staré!Já osobně mám raději prosvětlené interiery,odstíny bílé,krémové,laté.Sympatický odstín je zeleno žlutý-takový ten světlý,svěží,nenásilný nebo světlá cihlově červená,ale taky je moc druhů,chce to vzorník a v klidu vybírat.
"Smrtící kombinací je meruňková výmalba a nábytek v dekoru buk. Vše pak splyne v jeden těžký celek, který místnost zadusí" myslí si návrhářka Leona Fousková.
Tak ona píše, že s kombinací barvy buk je hrůza. Já mám skříňky bílé. No je pravda, že paní návrhářka mě trochu nasadila brouka do hlavy, budu přemýšlet.
je to pěká barva, ale šla bych jen do hodně světlých odstínů, a strop nechat býlý, nebo jen dvě stěny, ale to je jen můj názor, babička vymalovala koupelnu oranžovou a mám pocit, že mi to tam vše padá na hlavu.. ..
babkazov, to je fakt, ale ona meruňka potvora umí být vícebarevná
nahodou syty pomeranc je perfektni, ale musi to byt dobry odstin a hlavne strop musi zustat bily a nebo jen nektera zed oranzova a ostatni bile Vic nez primalexy (ty jsou nejake vyblite) mam radeji tyto barvy, uz na zakladnich odstinech jde videt, ze to je trochu jine kafe nez primalex, navic jsou levne ekolak.cz/...
Pozvěte si malíře, ten vám s výběrem barvy poradí - většina malířů je schopna dost barev namýchat ( krom opravdu hodně sytých barev ) a když ne tak poradí jakou barvu vybrat, ona totiž není barva jako barva a některé prostě na stěně nakonec vypadají lépe. U nás byl jednou šikovný malíř chtěli jsme zelenou chodbu, přijel koukl a řekl "zelená, to by vypadalo strašně divně" ... barvu jsem koupil, ( na tu malíř řekl že bude dělat fleky ) vzal štětku kus jen na ukázku vymalovat a měl pravdu vypadalo to divně a byla taková zvláštně pruhovaná - říká "tak šedou, to by bylo fajn, ta přežije každý trend, a dá se k ní dát cokoli" udělal tedy chodbu šedou, stropy byli vysoké tak od stropu nechal cca 20cm bílou a bílý strop - a musím uznat vypadá to perfektně a je to tak dodnes - nedokážu si představit jakou lepší barvu tam dát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.