Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lednice kombinovaná

Od: zlatickojsem odpovědí: 12 změna:

Prosím o odpověď zda má cenu navýšit záruku na lednici na tři roky za 2500,-Kč

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ta prodloužená záruka může mít jisté podmínky, pozorně je přečíst. Ale taky nemusí. Podle mne to smysl nemá, je to jen o vytažení dalších peněz z lidí (psychologie - že lednice je na, plácnu, deset let, prodloužíme jí záruku na tři, na pět let - pochopitelně ale naval prachy). Lednice je věc, která se buďto pos... velice brzy (výrobní vada), do pár měsíců se to musí projevit, je-li používána, opraví se, od toho je záruka, nebo něco odejde na konci své životnosti, většinou kompresor = buď je z výroby vadný a odejde velice brzy (řádově týdny, nanejvýš měsíce), nebo je bezvadný a fungovat bude než se opotřebuje tak, že klekne a možno ho repasovat nebo vyhodit (to je konec životnosti, kolik let to je, dnes nikdo neví - 6 8 10 15let?).

2kedar*
hodnocení

1x

Cože..?

dnes NIKDY.! Všechny tyto dnešní spotřebitelské výrobky jsem nastaveny na určitý čas funkčnosti.

Podívejte se na teorii "kurvítek". necyklopedie.wikia.com/...

Je mi líto, ale dnes to tak opravdu funguje.

Jak je možné, že mi ve sklepě svítí žárovka, kterou koupil můj děda v padesátých letech a

ty, které jsem koupil v devadesátých, či později... jsou už dávno "po smrti.?"

Je to plánováné zastarávání.

Dovede si představit fabriku, která by vyráběla dejme tomu pračky, které vydrží půl století.?

Po naplnění trhu by museli fabriku zavřít, jelikož by kvůli jejich kvalitních výrobků nebyl odbyt.

A o tom to dnes bohužel je. :(

hodnocení

0x

Co to je za značku? Podle toho by se poznal předpoklad poruchovosti. Jinak prodloužení záruční doby o pouhý jeden rok podle mne moc smysl nemá.Moje zkušenost z dřívějška- když už mi něco odešlo, vždy se porucha projevila až po záruce.Zákon schválnosti:-D

doplněno 06.01.16 15:15:

tyhle se doporučují www.recenze-lednice.eu/lednice/lednice-gorenje

a ještě mrkněte na toto, vyhledejte si gorenje a podle toho zvažte jestli záruku prodloužit

ekonomika.idnes.cz/spolehlivost-domacich-spotrebicu-drt-/test.aspx?..

zlatickojsem
hodnocení

je to Gorenje

hodnocení

0x

Podle mě ano,máme prodlouženou záruku na vše.

Ale myslím,že za 2500,-Kč bude záruka prodloužena o 3 roky, ne na 3 roky, tudíž celkem na 5 let,prodloužení záruky u lednice o 1 rok stojí cca 1000,-Kč,tudíž pak by to bylo na ty 3 roky.

Ty roky které si připlatíte se počítají až po skončení záruky ze zákona,tedy po dvou letech.

hodnocení

0x

Spíš bych řešil kolik ta lednice stojí, jestli to navýšení záruky neni 1/2 ceny.

A pak je otázka co všechno rozšířená záruka kryje

asd1
hodnocení

0x

Podle mne se nevyplatí - pokud je vada tak se na 99% projeví v zákonné záruční době.

hodnocení

0x

Záruku si prodlužovat nenechávám. Zastávám názor, že když je prodejce ochoten podstoupit ryziko a tuhle záruku poskytnout, asi ví, že může výrobku věřit. Takže mu věřím taky. Je zvláštní, že když jsem kupoval tiskárnu, možnost prodloužení záruky mi nenabídli. Asi věděli proč. Tiskárna odešla 2 měsíce po záruce.

hodnocení

0x

Tak koukám ,že jsme asi jediní co prodlužují*nevi*

Dvakrát už jsme prodloužení využili,myčka třetí rok,pračka čtvrtý.

A co Vám v té záruce opravovali/měnili?

Mi slíbili v prodloužené záruce, že vadnou televizi na zavolání odvezou a přivezou novou. Mám to na papíře.

U myčky výměna čerpadla a u pračky opravovali elektroniku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]