Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Schodiště bez lišt nebo s lištou

Od: fv odpovědí: 8 změna:

Chci obložit vstupní venkovní schodiště a nevím, zda-li použít schodové lišty nebo ne. Prosím poraďte. Výhody a nevýhody. Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

chystám se na to samé a došel jsem k závěru nepoužít.

Proti - rozbije to vzhled, v případě pádu horší následky na těle, časem se ošoupe, kdo na to bude koukat.

Pro - nenašel jsem

Koupím pořádnou dlažbu a musí vydržet jako stávající betonové schody. Obkládádat budu jen kvůli estetice, betonu nic není. Ani vroubkované schodovky nemám v úmyslu. Fakt je, že schodiště je kryté, nesněží na něj ani neprší.

fv
hodnocení

Promiňte, ale proč při pádu horší následky? Děkuji

alf*

no hrana dlažby mi přijde zaoblenější, jen můj názor

furtnic*
hodnocení

0x

Když je dobře upevníte tak jo.Ale můj názor.Jestli dáte dlažbu,tak na hraně to překryjete nejdřív z čela a pak plochu(jako druhé to po čem se chodí aby jste zamezil zatékání) a je to a za lištu ušetříte.Na úraz je to jedno,jestli se Vám ty schody zvednou tak si natlučete s lištou i bez ní.

fv
hodnocení

Upevnění. To myslíte dobře podmazat lepidlem, kterým budu obkládat? Děkuji

hodnocení

0x

buď schodovou dlažbu, nebo lišty, nebo se koukat na hrany dlažby.

fv
hodnocení

A co je podle Vás njlepší. Děkuji

ale to je o penězích. Osobně dlažbu bez lišt. Dlažba ale musí mít schodovou hranu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]