Nejste přihlášen/a.
Jak se prosím umísťuje do SDK stropu držák pro tento ventilační talíř aby nevypadl dolů?
Děkuji
vnitřní "talíř" se vyšroubuje a vnější část by měla mít takové plýšky, kterými se zafixuje. Pokud mít nebude, musíte improvizovat.
Osobně bych to provrtal dvěma šrouby "nahulváta" do té trubky - přes ten talíř to vidět nepůjde,...
Také je možnost nalepit to na silikon-akrylát - pokud tam nebude nějaký extrémní tlak...
snad pochopíte podle obrázku - snažil jsem se
je tam tohle a plíšky nejsou. Zkoušel jsem těmi otvory samořezku do SDK ale to nedrží, leda nahoře dát nějaké prkýnko aby šroub zajel až do něj?
tomu nerozumím - odkud kam vrtat? držák je dávaný zespod do stropu a padá dolů a krycí talíř s ním ...
tohle chápu ale pak mi vypadne skrz strop oboje, vewnkovní talíř tam je na závit, tak není třeba vrtat
však ta roura má předchystané díry na šrouby- ty jdou přes hmoždinku do SDK nebo přímo SDK vrutem upevnit - lze pojistit i tím akryl-silikon tmelem...
tak to zkuste alespoň jedním a ostatní dotmelit - třeba tím SDK tmelem google.cz/... Tvrdne pomalu, ale drží...
Já mám k rekuperaci několik takových řezů do SDK, ale všechny jsou krásné kolečko - to vám asi někdo zmršil práci... takže opět první rada - improvizace...
Nějaký extrémní tlak tam nebude, takže ten zmíněný tmel a řádně ukotvit rouru, pak tu talířovku tmelem z tuby... ...
však ano, ale díra není ideálně kulatá, takže když tam navalím zespod šroubek, tak se vytrhne i stěna vedle protože má cca 6 mm
pokud tam nechytnu hmoždinky , tak si poradím tak , že rozříznu 110 pvc trubku dlouhou asi 15 cm nahřeji a šlápnu na ni , abych ji vyrovnal . Tím mám plastovou desku , v které krásně drží vrut. Dovnitř vyříznu díru o průměru příruby a dám ji zvrchu sádroše. . POkud už je sádroš hotovej , tak to přezínu na půl a tou dírou ji tam dostanu. A nebo to nahraď něčim jiným co máš po ruce. I kousek destičky by stačil
Zdravím , jak píšeš : je tam tohle , tak to tohle přichytíš 4 šroubkama do sádrošu - hmoždinky turba. Pak vyšroubuješ vnitřní talíř a uprostřed budeš mít přepážku . Tak to chytneš za tu přepážku a měl by jsi to pootočením asi o 90st. zachytit do té příruby. Aspoň doufám , že je to ten typ co používám já. Napřed si to zkus nanečisto , bez šroubování. Hodně zdaru.
V té přírubě by měl být velmi velmi jemně naznačený 1 ( 0,5) závit. -oblouček jako na žárovce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.