Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji snížit stůl, je moc vysoký a velmi špatně se mi na něm pracuje.
Můžete mi poradit, jak by se dal stůl snížit? Uvažoval jsem o tom, že bych odřezal kusy nožek a pak nějak vyhladil, ale nejsem si tím jistý. Je to starý stůl.
Případně, jaká výbava je na to třeba? Nemám s tím moc zkušeností. Nemusí to být profesionální práce, jde mi hlavně o to snížení.
Děkuji
Tak jsem to změřil - stůl je vyšší o 22 cm než bych chtěl
seřezat nohy tu není problém - můžete ale i zvýšit svou postavu (podložka, vyšší židle,...) - k čemu ten stůl užíváte?
Stůl se dá podlepit po odřezání filcem - takže poškození bych se nebál.
Ale co návštěva? Nebo židle - ty zůstanou stejné... takže bych doporučil vyšší židli nebo k PC klekačku - google.cz/...
Musím doplnit myšlenku, kterou jsem zjevně nepopsal řádně... - když seříznete nohy (nemyslím, že byste řezal každou jinak...), stůl se sníží a je možné, že židle se pod stůl vleze, ale když si sednete, stůl vás bude spodní hranou tlačit... proto by bylo třeba před řezáním zjistit aktuální volné místo mezi stehny a spodní deskou stolu.
Klekačka je alternativa, kdy výšku si nastavíte dle potřeb, je to zdravé sezení a nedáváte stehna v pravém úhlu pod stůl jako s normální židlí.
pokud se rozhodnete řezat - nepřežeňte to - zkuste nejprve 10-15 cm...
Zdravím, ke všemu - práce na PC, psaní, čtení, jídlo...
Čím nohy uřezat, aby to nevytvořilo velké štetiny? Nebo - dají se pak nějak vyhladit?
Bohužel nemám možnost pořizovat si novou židli, proto spíš uvažuju o této alternativě (snížení stolu).
Židli mám tak akorát - jsem menšího vzrůstu, potřebuji opravdu snížit ten stůl...
Otázka zněla - jak ten stůl snížit - ne - jaké jsou vhodné alternativy.
Děkuji
Otázka byla - co na to potřebujete?
PILKU na dřevo, ne na železo + hrubý a jemný šmirgl papír. Řežte jemně při dořezávání, ať si nenaděláte na končící hraně oštěpky. Nebo nedokončete řez a zbytek dořežte z protisměru. Řez brusným papírem začistěte. Na vzniklou vadu na kráse, nekupujte kilovku barvy, ale stačí u vietnamců koupit bílý lak na nehty za dvacku, nedostatky zamaskujte a zbylým lakem natřete i uřezanou stranu nohy stolu.
Možné postupy:
Uřezat nohy o potřebnou část, přeměřit, ale bude-li třeba do původního stavu, zase problém, takže dále:
Zhotovit podestu kolem stolu, nebo na stranu, kde se sedá
Dát židle s potřebnou výškou noh (u barů..)
Polštáře pod zadek
Udělat ďůlky do podlahy a j,
Poptat se, dát inzerát, kdo by potřebný stůl daroval, stejně se vyhazují, pálí, možná sběrný dvůr
Řeže se pilkou, pilou, okružní pilou do ruky, na cirkuli, hladí se šmirglem, pak spodek natřít, podlepit něčím.
Nebo si to nechat udělat odborníkem, zručný soused zrobí.
Kolik je ten stůl teď vysoký? Ono uříznout 22 cm je sakra dost a když máš jeden stůl na vše, tak nevím nevím. Uřízneš stůl a nenajíš se. U nízkýho stolu se strašně blbě jí.
stůl měří 91cm. Když sedím vzpřímeně, měly by ruce svírat asi pravý úhel nebo mírně tupý. Moje ruce však svírají ostrý úhel... kolem 70°. Prostě musím ruce od loktů mít nahoře, abych mohl na stole pracovat - a to je špatně.
Navíc horní hrana monitoru má být v úrovni očí. Úroveň očí však mám asi v 1/3 monitoru.
Vyzkoušejte, sedněte si na polštář. Zvyšte si sezení. Když máte normální židli. Když máte tu na kolečkách, k počítači, vyjeďte s ní nahoru. Mám to také tak, jinak mě bolí v rameni. Židli nahoře až na doraz.
Ale jinak to vyřešte koupí nového malého stolu. Jsou všude slevy a za 500-800kč koupíte. Má pojízdný šuplík na klávesnici.
Deska stolu je ve výši 75cm, výška sedáku 45cm nad podlahou. U stolu sedávají, píší a pracují lidé výšky 160 až 200cm a vyhovuje jim. Udejte vaše výšky stolu a sedáku nad podlahou a Vaši tělesnou výšku !
Pokud pán chce stůl snížit, asi ví proč. A univerzální výška stolu 72-75cm a židle 45 cm opravdu všem nevyhovuje. Velkým je to malé, malým velké. Já mám 160 cm, a konečně jsem po letech vyzkoušela stůl cca 67cm a židli cca 40cm, a je to neskutečná úleva. Takže si všichni klidně dál trpte na nevyhovujícím nábytku, případně si užívejte, že vám sedí, ale nepřesvědčujte pána, ať sedí u něčeho, co mu nevyhovuje.
Třeba si to i po těch letech tady někdo přečte.
V podstatě bylo vše řečeno. Pilku s jemným zubem.Brusný papír asi tak zrnění 80 až 120. Tužku, metr,úhelník či troúhelník. Přesně měřit na všech nožkách stejně a tužkou pomocí úhelníku nebo trojúhelníku rysku naznačit na 3 přilehlých stranách a těch se při řezání držet. Řezat pomalu a příliž netlačit ,aby se materiál zbytečně neodštipoval. Řez obrousit brusným papírem, srazit tímto papírem i hranky. Pak opatřit odpovídajísí barvou či lakem. To zvládnete. Nebo požádejte nějakého šikovného souseda o pomoc. Přeji Vám aby se to povedlo.
Nestane se nic, jen budete odírat podlahu, kdykoliv se stolem šoupnete. Ale když na nožky zespoda nalepíte samolepící kolečka z filcu, je po problému. Dostanou se koupit u prodejců, u Vietnamců, v domácích potřebách.
Samolepící neberte, párkrát se šoupne stolem po dlažkách a jsou v pytli. V truhlářských potřebách nebo hobbyshopy prodávaj natloukací nebo šroubovací filcáky. Šroubovací je nutné si předvrtat.
Když odřezanou stranu nijak neošetříte nestane se nic, nebojte.Jen je dobré to alespoň trošku zabrousit típ papírem nebo nějakou rašpličkou.Pokud stůl stojí na hladkém povrchu (lino ,plovoucí podlaha...) není nurná veliká péče věnovat tomu zabroušení , ale na koberec ano.Mohl by vytrhávat smyčky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.