Proc tvaroh s maslem a cukrem zhrudkovati?

Od: Datum: 05.01.16 10:36 odpovědí: 3 změna: 05.01.16 10:50

Ahoj,

zkousel jsem delat misa rezy a na napln je potreba smichat 500g tvarohu, 250g masla a 150g cukru. Kdyz jsem to chtel smichat do hladka, tak se tam zacali delat hrudky. Zkousel jsem to kuchynskym robotem rozslehat, ale bylo to jen horsi a horsi az vznikla hmota a tekutina. Je mozne tomu nejak zabranit nebo to zachranit? Stalo se mi to uz po druhe.

Dekuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 05.01.16 10:38
avatar
Nejdříve vyslehejte máslo jen s cukrem, až to bude hladké můžete přidat i tvaroh. Máslo nesmí být z lednice, ale mělo by mít pokojovou teplotu - měkké. Vyndejte z lednice cca hodinu předem.
Ohodnoceno: 0x
 
Od: luha®
Datum: 05.01.16 10:43

Mělo by se to dát opravit přidáním trochy oleje a jednoho syrového žloutku, který poslouží jako emulgátor.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: uska®
Datum: 05.01.16 10:50

Vyšlehat máslo s cukrem a postupně přidávat a zašlehávat tvaroh. Tučný tvaroh, zvláště domácí, obsahje hodně tuku a i po vyšlehání mi tam zůstanou malinkaté hrudky (spíše krupička), kterou nedáží odstranit. Na pohled jsou neviditelné, ale na jazyku je cítím.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.