Nejste přihlášen/a.
dobrý den
potřeboval bych poradit-jak funguje sklokeramická varná deska Fagor 2VFT 400x z roku 2002? Mám problém že jedna plotýnka stále hřeje takže musím pak vždy vše vypnout vypínačem na stěně...nemá někdo servisní návod k tomuto? Varné hnízdo je spirála s termostatem v celku? děkuji za odpověd, nechci to dávat do servisu, pokusím se opravit ale nez manuálu to nesvedu...diky moc (s elektrikou si rozumím 50 mám
Termostat je součástí hnízda - kovacek.cz/... , čili buď dotyčnou plotýnku odpojit (což ale nevim jestli si to deska nějak nezměří, některé to umí), nebo novou desku, přecijen ten poměr za plotýnku/novou desku hovoří celkem jasně
Ak ste elektrický zručný,tak po rozobratí určite nebudete potreboať manuál a ten termostat vymeniť,toto by malo napovedať,ak máte takú varnú dosku ktorú ukázal rádca predomnou.: elektrohelp.eu/...
dekuji moc za odpovedi promeřím to, jen ale pokud uz bude závada v elektronice na desce tak do toho bych uz nesel...pokud hnízdo normálně odpojim a vodiče zaizoluji tak by to mělo být v pohode nez koupím novou? práve je divné že to hřeje pořád a dotokové ovládání funguje jako ze dám plus minus a vzdy pípne...ale deska hreje porád i po opetovném zapnutí proudu, uviudím az to vymontuji ...
k tomu termostatu on je spoucástí plotýnky-nevím jak je zapojen zda jako cistý vypínač proti přetížení nebo to nejak reguluje...pokud bude vadný naní problém to vymenit, ale asi bude vada nekde v elektronice, dám pak vedet
sehnal jsem zapojení z kterého je zrejmé, že plotýnka i termostat neboli tepelná pojistka je ok na plotánku vede jeden vodič na pojistku druhý...problém je ten že tam jde stále proud z řídidí desky..i když se celá deska odpojí od napětí...jeste jsem to neměl otevřeno - neví někdo zda je tam relé nebo tyristor nebo jak je to zapojené v řídicí jednotce? díky moc.
Dobrý den prosím vás podařilo se vám to nějak vyřešit ě se to stalo dnes mámvyplej sporák a jedna plotýna mi stále hřeje..mám sklo.Gorenier nevíte někdo radu nebo dočasné řešení..
mnohokrát děkuji
S největší pravděpodobností to bude poškozené (spečené) relé, které spíná plotýnku. Nevím které konkrétně je ve Vaší desce, ale toto je častá závada.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.