Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Silikonové formy na pečení - jsou dobré?

Od: mizizi odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,zdravím všechny radily a radilky.Prosím máte někdo zkušenosti se silikonovými formami na pečení?Chtěla bych si nějakou pořídit,a tak by mě zajímalo jestli má někdo osobně nějaké zkušenosti,dobré i špatné.Jsem ze staré školy a použím pouze hliníkové formy,vím,že to není nejlepší,proto bych ráda uvítala jakýkoliv názor na ty silikonové.Děkuji a přeji krásný den

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

furtnic*
hodnocení

0x

tv-products.cz/...

doplněno 27.07.09 08:46:

Já mám osobně nejraději keramické.Věřím,že jsou nezávadné a pekli v nich už naše babičky.

amlim*
hodnocení

0x

Moje zkušenost je dobrá,jenom se musí opatrně přenést do trouby, protože silikonová forma není pevná.:)

myse*
hodnocení

0x

No já nevím, koupila jsem si jednu na bábovku, blbě se to přenáší s těstem, takže jsem to pekla vždycky postavené na plechu. Navíc poprvé to docela smrdělo...

Pokorně jsem se zase vrátila k pevné - mám nejraději s teflonovým povrchem. Jedu raději na jistotu...

danula*
hodnocení

0x

Silikonové formy se nemusí nijak vymazávat a nic se na nich nepřipeče - buchta se snadno vyndavá a to jej jeich veliký plus. Ovšem mají i veliké mínus - buchty upečený v silikonu jsou takový mokrý vevnitř - nepropečou se do křupava tak jako plechvoých formách. No a jak už tu někdo psal, je téměř nemožné s nimi manipulovat když jsou naplněné, takže ve výsledku stejně peču stejně tak, že mám silikonovou formu položenou na plechu

teza
hodnocení

0x

Dobrý den, taky jsem dlouho nad silikonovými formami váhala. Jednou jsem ale u dcery vyzkoušela silikonovou formu na bábovku a je to úplně jiné pečení. Nemusí se vymazávat ani vysypávat a hlavně, bábovka jde úplně snadno vyklopit. Od té doby, co ji používám, se mi nestalo, že by mi kus bábovky zůstal ve formě a pokazil celý výsledek. Já mám formy z katalogu 4home, ale jdou objednat i po internetu na www.4home.cz.

slunatko*
hodnocení

0x

Pokud na jakoukoliv hmotu z plastu pusobi vysoka teplota, vzdy se z toho uvolnuji latky ne zrovna nejzdravejsi. Precetla jsem si na toto tema hodne clanku nebot jsem uvazovala o firme Tuperware - mimochodem nektere jejich produdkty jsou uzasne, ale velmi drahe. Takze pokud je s formou spatna manipulace a jeste je zdravi skodliva, nevidim duvod do techto veci investovat. Doporucuji zkusit sklenene formy. Vyborne na udrzbu, neposkrabe se!

hodnocení

0x

Zkušenosti výborné, používáme formy skoro na všechno (dortový korpus, muffiny, korýtko či silikonové pláty - ty i na válení). Pokud se např. korýtko vahou deformuje, používáme na střed stran spojku z kousku nerezového drátu. Ve formách pečeme i třeba šunkofleky nebo masové rolády...

lidka*
hodnocení

0x

Dobrý den všem! Ano, také se nerada loučím s věcmi, které jsou funkční a provázejí mě celý život - tedy od počátku mého hospodaření. Průběžně si dokupuji nové hrnce, vyměním co se otluče a rozbije. Ale hliníkovou formu (s vyměnitelným dvojím dnem) mám od začátku, často používám a dokud bude sloužit k mé spokojenosti - tak si silikonovu nepořídím. Přeci jenom už nemám ruce tak šikovné, jak v mládí a ta moje "plechovka" vydrží vše. :D Nemyslím si, že hliníkové formy nejsou dobré, nic kyselého v nich nedělám. A bábovky jsou z nich vynikající - krásná kurčička - právě tím poctivým vymazáním a vysypáním, pěkně propečené a jen se po nich zapráší. No a třeba za 10 let budou z trhu stahovat silikonové zboží. *ee*

doplněno 01.09.09 13:24:

A tak jste mě přivedli na myšlenku - upéct bábovku. Vnuk má zítra narozky, pravnouček šel dneska prvně do školky *plac*, tak asi bylo slzavé ráno, tak jim alespoň udělám malou radost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]