Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napojení EPS na rám okna - čím vyplnit?

Od: dejv111® odpovědí: 8 změna:

Zdravím!

Budeme na jaře zateplovat. Okna lícují s fasádou. Zajímá mě řešení napojení EPS na rám okna. Jak a čím vyplnit mezeru, která může případně vzniknout mezi EPS a rámem? Nikdo na webu tento detail neřeší, mi přijde. Pokud nebude mezera něčím vyplněna, funguje poté spára jako tepelný most a přesah EPS přes rám okna ztrácí smysl. Prosím Vás, kdo už něco podobného řešil, o Vaši zkušenost.

Mě napadá, vložit do mezery slabý proužek nařezaného xps nebo eps.

Děkuji Vám.

Napojení EPS na rám okna - čím vyplnit?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

robin1*
hodnocení

2x

Osobně bych se přikláněl u větší mezery pro onen prožek XPS, který dokáži nožem říznout hodně přesně, Zbytek bych viděl na montážní pěnu.
Pokud bych chtěl být hodně dokonalý, tak bych si předem vyzkoušel potřebnou šíři (výšku) proužku přilepil jej montážní pěnou (či originál lepící pěnou) a následně při instalaci desky na něj nanesl opět ontážní pěnu.

mases*

A proč máte rám takto utopený?Podle obrázku bude vidět jen ta APU lišta,já bych tu EPS140 přetáhl jen třeba 0,5cm né přes celý rám okna aby prostě ten rám koukal ale ta parozábrana,to nevím ale určitě to je někde v technologických materiálech

Právě že je dobře, když je rám skoro celý schován pod izolací. Rám je velký tepelný most.

hodnocení

A vy byste pane Cukrář, prosím Vás, jak řešil mezeru mezi EPS a rámem okna? Čím vyplňujete?

doplněno 04.01.16 09:49:

EDIT: Děkuji Vám za odpověď níže, velice mi pomohla.

hodnocení

Je to jen náčrtek, nad vzdálenostmi jsem moc nepřemýšlel. Samozřejmě, že bude vidět rám okna, ale co nejvíce ho chci zaizolovat - aspoň 3 - 4 cm.

opredat
hodnocení

2x

Ale řešil. Na tohle se používá speciální expanzní pěnová páska. Akorát nevím, jak se odborně jmenuje.

doplněno 03.01.16 15:19:

např. sftech.cz/...

hodnocení

Děkuji! Něco takového jsem měl na mysli...

hodnocení

0x

Podle velikosti mezery se řeší komprimační páska od Hasoftu, (třeba), nebo vypěnění pěnou. Někdy se i zařízně polyš, nebo se okna osazují o 1 cm přes omítku, aby se polyš okolo a přes rám napasoval těsně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]