Nejste přihlášen/a.
Zdravím!
Budeme na jaře zateplovat. Okna lícují s fasádou. Zajímá mě řešení napojení EPS na rám okna. Jak a čím vyplnit mezeru, která může případně vzniknout mezi EPS a rámem? Nikdo na webu tento detail neřeší, mi přijde. Pokud nebude mezera něčím vyplněna, funguje poté spára jako tepelný most a přesah EPS přes rám okna ztrácí smysl. Prosím Vás, kdo už něco podobného řešil, o Vaši zkušenost.
Mě napadá, vložit do mezery slabý proužek nařezaného xps nebo eps.
Děkuji Vám.
Osobně bych se přikláněl u větší mezery pro onen prožek XPS, který dokáži nožem říznout hodně přesně, Zbytek bych viděl na montážní pěnu.
Pokud bych chtěl být hodně dokonalý, tak bych si předem vyzkoušel potřebnou šíři (výšku) proužku přilepil jej montážní pěnou (či originál lepící pěnou) a následně při instalaci desky na něj nanesl opět ontážní pěnu.
A proč máte rám takto utopený?Podle obrázku bude vidět jen ta APU lišta,já bych tu EPS140 přetáhl jen třeba 0,5cm né přes celý rám okna aby prostě ten rám koukal ale ta parozábrana,to nevím ale určitě to je někde v technologických materiálech
A vy byste pane Cukrář, prosím Vás, jak řešil mezeru mezi EPS a rámem okna? Čím vyplňujete?
EDIT: Děkuji Vám za odpověď níže, velice mi pomohla.
Ale řešil. Na tohle se používá speciální expanzní pěnová páska. Akorát nevím, jak se odborně jmenuje.
např. sftech.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.