Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
asi tento detektor není v domácnostech až tak obvyklý,přesto se ptám-doporučíte mi nějaký pro domácí využití (hlídání karmy?) Na ceně nezáleží,jde mi hlavně o spolehlivost.
Děkuji
Proč by nebyl obvyklý? Máme v koupelně 24kW nástěnný kotel a tak mě přijde normální umístit ten senzor pod něj. Za pár stovek mám aspoň pocit jistoty, že se rodina neotráví
Máme tento typ :
je to jednoduché - instalace se omezuje na pověšení na zeď a jednou za čtvrtroku si to zapíská, že chce nové baterky - obyč tužkovky AA
Co se týče výparů z hoření plynu, tak to mám skrz zeď, dvoje z trojich jsem měl loni (2015) demontované a za 20 let, co se nepoužívaly, tak v nich bylo jen pomálu prachu. Jedná se navíc o dvojitou trubku, kdy vnitřní odvádí a vnější přivádí vzduch? Spíše než toho bych se bál unikajícího plynu. Co se týče toho, že jen blb by to namontoval na strop, tak bohužel co jsem viděl u několika výrobců plánky na montáž, tak všechny byly na strop, jinde chyběla informace o montáži úplně.
Na strop to může namontovat snad jen ignorant. Jak píšete, CO2 je těžší než vzduch, takže když to dáte na strop, tak to začne řvát až tehdy, když už je ceý prostor naplněn CO2. To mě přijde už poněkud pozdě, proto jej mám cca 50cm nad podlahou
U Gamatek bych to koupil taky bez váhání, co když něco ucpe komín?
Pro úplnost se také můžete podívat na Honeywell XC70 (7 let životnost i záruka) XC100 (10 let životnost a záruka) a XC100D i s LCD displejem.
Výhoda: když přijete do kotelny (koupelny) i po rozptýlení CO a vzduch je zase čistý, stále si pamatuje a indikuje, že hlásil zvýšenou koncetraci i když už dávno zvukový alarm neječí a varuje vás. Nedávají se do něj baterie, je tam jedna doživotní na dobu životnosti. Více najdete v technické dokumentaci k těmto třem druhům detektorů, kde je i popis montáže a návod k obsluze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.