Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mobilheim instalace

Od: liborf odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,chtěl bych na vlastní zahradě u domu dovést mobilní dům.Zajímalo by mě zda je to možné bez povolení nebo co musím udělat.Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

3x
Mozne je vsechno, chcete ho na trvale,prechodne bydleni nebo jen jako chatu pres den ci na naradi? Ptat se musite u vas na savebnim urade. Existuji tri varianty jak se k tomu urednici stavi
1) nepovolime a basta
2) povolime ale musite splnit ... (napr. Sklon strechy)
3) delejte si co chcete, je nam to jedno
vyjadreni uradu zadejte pisemne.
Pokud zde zadate mobilheim, naleznete nekolik diskusi, stejne tak na goooglu, proctete a pak se ptejte dal.

repkin*
hodnocení

1x
Oba to rikate spatne, jak jsem psal vyse. Ve stavebnim zakone se pise o jinych objektech slouzicich k bydleni, dale existuje uzemni plan a take treba v ruznych chranenych oblastech se taky neda delat kde co. Neco jsem o tom nacetl na internetu. To, ze to nic mit nemusi je kec prodejcu aby to lidi vice kupovali. Na FB jsou o tom taky stranky. Zrovna nedavno tam psala pani z Krupky, ze ji to tam zatrhli. Pak je tam nemolik lidi, kteri jinde dostali i cislo popisne. Je to proste jak kde.
doplněno 02.01.16 07:52: Navic MH neni prives, jelikoz se nesmi pohybovat po vlastni ose po silnici. To ma jen na pohyb po pozemku, aby se lepe a presneji usadil tam, kam se nedostane jerab nebo kam ho neni treba.
doplněno 02.01.16 14:59: Bohuzel by se tou metodikou ridit meli ale neni to tak, tak jako jinde si urednik na ridicsk stahne fotku z obcanky a nebo si vas vyfoti, ale zrovna u nas chteji fotku extra prinest, zatim co bezdomovci maji na vsech dokladech x let stare fotografie. S MH se daji delat ruzne veci a za relativne malou cenu kdyz si to clovek udela sam.

hodnocení

0x

Na mobilheim není třeba povolení-teda pokud není na základové desce! Takže jen je třeba mít pozemek a pak peníze na mobilheim a na jeho dopravu,případně na jeho napojení na IS.(inženýrské sítě ne islámský stát!)

doplněno 02.01.16 10:20:

Repkine velmi zajímavé a jen to potvrzuje moji teorii-každý ouřada si dělá dle sebe a ne dle skutečných předpisů!
Konklrétně-dva známí,2 MH a ani jeden o NIC nežádal a nic ani nepotřeboval!S tím,že 1-nedostal tam jen TB ale už bydlí asi 2 roky a TB má na souseda vedel který má postaven vedle domek!Ten druhý chce po mně ještě dozateplit,tak jsem mu dp udělat zákl.desku a opak zateplit- ZD nebude muselo by být stavební povolení a takhle nepotřebuje nic!Jen s tím,že TB tam také nedostane ale bude mít taky vedle -u dcery vedle!

doplněno 02.01.16 10:22:

Samozřejmě-ani jeden nešel na zelenou louku,oba na svém vlastním pozemnku-první přímo jako stavební a druhý sice na zahradě ale část ,kde bude MH je vedena jako stavební pozemek!I to je možné proč není nic třeba!

hodnocení

0x

Řekl bych, že mobilheim je je přívěsné vozidlo, nikoli stavba. V tom je jeho princip. Mobilheim se parkuje. A parkovat ho můžete tam, kde můžete parkovat vozidlo. Na vlastní zahradě jistě parkovat smíte.

e1ypukehec
hodnocení

0x

Tady máš přímo metodiku od Ministerstva pro místní rozvoj, kterou by se měli řídit stavební úřady.

Pravdu má repkin.
mmr.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]