Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení solenoidu

Od: chrtasek* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, potřeboval bych rozluštit zapojení solenoidu. Kde dát přívod vzduchu a jestli jsem dobře pochopil že jeden výstup je na napouštění vzduchu a druhý výstup na odpouštění vzduchu. JKestli by byl někdo schopný mi to trochu laicky vysvětlit. Děkuji za odpovědi a rady

Zapojení solenoidu
Zapojení solenoidu #2
Zapojení solenoidu #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hledáš v tom vědu a žádná věda v tom není.

P = pressure = přívod tlaku

A, B jsou pracovní vývody na připojení pneumatického válce

RA, RB jsou "odfuky" vzduchu

Když rozvaděč připojíš vývodem P na tlak kompresoru, tak vzduch nebude foukat z žádného vývodu. Když přestavíš šoupátko (sepneš elektromagnet rozvaděče), tak bude vzduch foukat z vývodu A nebo z vývodu B.

No a až připojíš dvojčinný pneumatický válec na vývody A, B, tak přepínáním budeš pohybovat pístnicí válce a vzduch z pneumatického válce bude vyfukovat přes vývody RA nebo RB.

Do těchto vývodu se dávají tlumiče, aby odcházející vzduch nedělal velký hluk.

chrtasek*
hodnocení

Super, a já celý den přemýšlím jak na to. Ještě taková prosba- takže vývod A a vývod B pouze vpouští tlak. Bylo by možno tento solenoid zapojit aby např. vývodem A napouštěl a vývodem B vypouštěl? Jde mi o to že to mám na vzduchové měchy které potřebuji napouštět ale i vypouštět.

ole

Když připojíš jednu cívku, A bude napouštět a B vypouštět. Když připojíš druhou cívku, A bude vypouštět a B napouštět.

A když třeba vývod B zaslepíš zátkou a k vývodu a připojíš vzduchový vak, tak sepnutím jednoho solenoidu bude vak plnit vzduchem a sepnutím druhého solenoidu budeš vzduch z vaku vypouštět.

Že nesmíš mít sepnuté oba solenoidy současně je ti doufám jasný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]