Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automatika při vytapění plynem - spotřeba

Od: rotorod® odpovědí: 2 změna:

dobrý den a hezký nový rok

mám podlahové vytápění plynem. Kotel mám immergas victrix /... a v obyvacim pokoji na stěně řidici jednotku CARv2. Ted to mám zapnuté na vytapění a nastavené že mě to hlídá 4denně v rozmezí 3 hodin, a když v tom rozmezí je teplota nižší než nastavené minimum, tak to sepne a začíná topit. Ale stava se že když to zrovna nehlídá a teplota spadne trošku více, a pak když to sepne tak kotel topí déle a tím i více se spotřebuje plynu. Napadlo mě nastavit hlidani tzv na celých 24hod. a tím padem když teplota trošku spadne, tak hned by sepl kotel ale nehřál by tak dlouho.

je moje myšlenka správná? ušetřím tím spotřebu plynu? nebo je to totalni blbost nechat nastavené hlídaní 24hodin?

máte někdo podobné zkušenosti? máte někdo podlahové vytapění na plyn s řidicí jednotkou? jak to máte nastavené?

děkuji za Vaše rady,názory,pomoci

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Obávám se, že ten termostat (řídící jednotka) umí mnohem víc. Rozhodně to není tak, že teplotu měří jen několikrát za den. Doporučuji návod.

paw*
hodnocení

0x
Mate nastavebou hysterezi, ktera se dnes nenosi. To nerikam, ze je spatne. Ake kdyz bude kotel zapinat kazde pul hodiny, tak se muzou projevit ztraty plynu pri roztopeni a pak vyfuk po zhasnuti. Treba u KK to neni jiz tak zasadni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]