Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepěťová ochrana vyhořela

Od: derix odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

koupil jsem si novou přepěťovou ochranu Solight. Používal jsem ji jeden den, měl do ní zapojenou televizi a xbox. Večer jsem vše vypnul a když jsem nakonec vypnul na přepěťové ochraně to řervené tlačítko, ozvala se rána, vyhodilo to hlavní jistič, přepěťová ochrana zčernala, vyhořela uvnitř. Stalo se vám to někomu? Že by to byl vadný kus?

Moc děkuji za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud to bylo první použití toho tlačítka, tak to snad mohlo být uvnitř i blbě zapojené.

hodnocení

0x
Přepěťovka mi připadne zbytečná. Blesk apod stejně projde.

Tak když to práskne blízko, tak to skutečně většinou nemá šanci tu energii zastavit. Ale nějaké ty užší měkčí špičky třeba od spotřebičů indukčního charakteru to pobere a zbyde méně na vlastní filtr spotřebiče. Spíš je tu naděje, že to zachrání spotřebič, kerý má vlastní fitr ošizený.

derix
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Tak teď uvažuji, zda nějakou novou přepěťovku vůbec kupovat, nebo to jen dát do klasické prodlužovačky..

Netvrdil bych, že je zbytečná. Záleží také na tom, jaké vlastnosti síť u vás má, jaké jsou v okolí silové spotřebiče a podobně.

Dobrá přepěťovka obsahující kvalitní LC filtr, který pobere ostré špičky ze sítě určitě na škodu není. Dá se říct, že je to spíš o částečném snížení pravděpodobnosti, že co přijde po síti, přístroje nezničí.

Kvalitní přepěťovka taky není levná. 99% lidí si kupuje obyč přepěťovku za pár stovek a tam o nějakém smyslu pochybuju. Nechci ale zrazovat, každý svého štěstí strůjce.

Ano, v těch levnějších je někdy strčený jen varistor za korunu a chtějí za to 800..

daniel*

přepětová ochrana jako prodlužka moc velkou účinost nemá .. ABB dělá přepětové ochrany přímo v zásuvce ty jsou o kapku lepší a samozřejmě nejlepší jsou ty které jsou přímo do rozvaděče.

U těch levných prodlužek se moc o ochraně proti přepětí nedá mluvit - ochrání vás to pokud by v síti náhodou bylo o nějaký voltík na víc, proti reálným hrozbám vás to neochrání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]