Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
řeším, jak postupovat ve skladbě zateplení podkrovních prostor. V přiloženém obrázku jsou znázorněny prostory.
1) nepoužívaná chladná půda
2) "půdička"
3) obytný vytápěný prostor
Nyní je skladba střechy: krytina, latě, Jutafol D 110 Standard, záklop
Místnost č. 2 chci zaizolovat a začít používat jako šatnu nebo úložiště. Ve výsledku nebude i tak vytápěna, bude jen dveřmi spojena s místností č. 3.
Půda (1) zůstane nepoužívaná, jen se vytvoří lávky ke komínu nebo do vzdálených prostor půdy.
Můj návrh je:
- Vložit izolaci mezi krokve a pod krokve s tím, že bude muset být (dle specifikace výrobce k JutafolD) ponecháne provětrávací mezera mezi izolací a folií.
- vytvořit SDK záklop jak šikmé části, tak části mezi 2 a 3 (stěna)
- na podlaze půdy (1) pouze položit izolaci v dostatečné vrstvě bez parozábrany (strop - podlahu půdy nechci rozebírat)
Otázky:
- Jaká celková vrstva izolace je doporučena?
- Jak navázat izolace v detailu trámu - přechod šikmé části na podlahu půdy?
- Je nutné vkládat parozábranu pod SDK na šikmé části a pokud ano, jak ji navázat na přechod 2 a 3?
- Mohu s izolací na půdě dojet až ke komínu nebo tam musí být mezi izolací a komínem mezera či něco jiného?
Děkuji za rady
Požadovaná tl. izolace 160mm a doporučená 240mm. Já to mám tak, že na škvárobetonu mám parozábranu a na ní 380mm minerální vaty. Vatu mám až ke komínu a parozábranu napojenou na zdivo komínu tmelem Jutafol Mastic. V šikminách mám pouze 280mm vaty Orsil Uni (více už jsem nemohl), vzduchovou odvětrávací mezeru 4cm a parozábrana je napojená s tou horní na škvárobetonu. K utěsnění kolem trámů jsem opět použil Jutafol Mastic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.