Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace šikmé střechy u podkrovních prostor

Od: milanl* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

řeším, jak postupovat ve skladbě zateplení podkrovních prostor. V přiloženém obrázku jsou znázorněny prostory.

1) nepoužívaná chladná půda
2) "půdička"
3) obytný vytápěný prostor

Nyní je skladba střechy: krytina, latě, Jutafol D 110 Standard, záklop

Místnost č. 2 chci zaizolovat a začít používat jako šatnu nebo úložiště. Ve výsledku nebude i tak vytápěna, bude jen dveřmi spojena s místností č. 3.
Půda (1) zůstane nepoužívaná, jen se vytvoří lávky ke komínu nebo do vzdálených prostor půdy.

Můj návrh je:
- Vložit izolaci mezi krokve a pod krokve s tím, že bude muset být (dle specifikace výrobce k JutafolD) ponecháne provětrávací mezera mezi izolací a folií.
- vytvořit SDK záklop jak šikmé části, tak části mezi 2 a 3 (stěna)
- na podlaze půdy (1) pouze položit izolaci v dostatečné vrstvě bez parozábrany (strop - podlahu půdy nechci rozebírat)

Otázky:

- Jaká celková vrstva izolace je doporučena?

- Jak navázat izolace v detailu trámu - přechod šikmé části na podlahu půdy?
- Je nutné vkládat parozábranu pod SDK na šikmé části a pokud ano, jak ji navázat na přechod 2 a 3?

- Mohu s izolací na půdě dojet až ke komínu nebo tam musí být mezi izolací a komínem mezera či něco jiného?

Děkuji za rady

Izolace šikmé střechy u podkrovních prostor

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

edyss*
hodnocení

0x

Požadovaná tl. izolace 160mm a doporučená 240mm. Já to mám tak, že na škvárobetonu mám parozábranu a na ní 380mm minerální vaty. Vatu mám až ke komínu a parozábranu napojenou na zdivo komínu tmelem Jutafol Mastic. V šikminách mám pouze 280mm vaty Orsil Uni (více už jsem nemohl), vzduchovou odvětrávací mezeru 4cm a parozábrana je napojená s tou horní na škvárobetonu. K utěsnění kolem trámů jsem opět použil Jutafol Mastic.

milanl*

Děkuji za radu.

Ještě bych měl dotaz ohledně příčky v podkroví. Příčka je sestavená ze dvou heraklitových stěn a mezi je vzduchová mezera. Vyplatí se nasypat nějakou izolaci mezi (perlit) aniž by bylo třeba příčku bourat? Příčka celkem stabilní, bez prasklin.

hodnocení

0x

Lepší jsou fotky..

1) záleží na lambdě izolace, a ostatních izolací v domě. Vodorovně 24-40cm, svisle malinko méně.

2) vyfotit! co nejméně přerušit izolaci.

3) Ano, je to třeba vždy na teplé straně, dát parozábranu. Vyfotit detail.

4) Ano, až ke komínu.

Co dále není jasné?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jutafol

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]