Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozebrat akupack pro Karcher K55

Od: dedabrno® odpovědí: 5 změna:

Už pomalu končí životnost článků v akupacku 4,8 V 1500 mA v zametači Karcher K55. Cena nového nad 1.000 Kč je neslušná, proto chci články sám vyměnit. Ovšem narazil jsem na problém, jak ten obal (pouzdro) otevřít. Pravděpodobně dvě poloviny jsou navzájem slepené. Zapáčení šroubovákem do mezery nestačí, jen se otlačí ten plast. Má s tím někdo zkušenost? Uvažuji o tom, že bych to v té mezeře po spojení opatrně rozřízl . Je to dobrý nápad nebo co jiného, jak se dostat dovnitř?

Děkuji

doplněno 31.12.15 09:55:

Děkuji všem, rozumím. Akupack se mi podařilo slušně rozříznout listem pilky na železo, zjistil jsem typ článků a rozměry. Objednal jsem články s již přivařenými pásky, tak se do toho po Novém roce pustím. Snad se to povede . . .

Děkuji a PF 2016

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jsem pro každou špatnost a obvykle rozeberu i to, co výrobce doporučuje nerozebírat. Což je tento případ. Tam, kde nepomáhá páčení se mi osvědčily 2 metody: Plátek pilky na železo a ulamovací nůž. U tenkých obalů stačí ulamovací nůž, nasadit do spáry a proškrabovat - ne řezat, ale proškrabovat špičkou, lepší účinnost má to proškrabovat nikoliv ostřím, ale tím nenabroušeným čelem - působí jako nůž v hoblíku. Pokud je obal silnější, je nutno předřezat plátkem pily na železo a ulamovací nůž použít až na závěrečné vrstvy. Tolik k půlení plastových slepenců a svařenců.

Otázkou zůstává, čeho dosáhnete. Nový akumulátor budete muset koupit, dostanete se k ceně cca 600 Kč a za tyhle peníze Vám to už zrepasují profesi/... Leda byste zvolil cestu stavby akumulátoru z jednotlivých článků v domácích podmínkách. S tím nemám zkušenosti a neslyšel jsem jiný názor, než že je to o ústa. Pokud má někdo jiné zkušenosti, rád bych se poučil.

doplněno 29.12.15 09:47:

to hubert: ...elektricky to nabodujete... No právě, jak spojit jednotlivé články v domácích podmínkách tak, aby to odpovídalo profesionálnímu bodovému svaru nebo aspoň předpokládanému způsobu použití?! To je to, v čem tápu a byl bych rád, kdyby mě někdo odborně poučil. Jinak jsem si jist, že já ani tazatel to doma elektricky nenabodujeme.

hubert*

Proste to rozriznete ... sezenete nove prumyslove clanky vetsinou bud NiCd ci NiMH.

Elektricky je nabodujete a cele se to opet zalepi.

Opravdu muzete usetrit ... jen je otazkou na kolik si cenite svuj vlastni cas.

Mozna by byla vhodne, aby pripadnou repasi provedla nejaka firma nekde u Vas v okoli.

Mozna by pomohlo i uvedenou baterii proste naformatovat .. podle pouziteho typu.

moto*

V Brně to dělá dobře tato firma: fulgurbattman.cz/...
Také bych doporučil přenechat profesionálům.

Je to jak píšete, bodovat to má možnost málokdo. Ale krátké pájení se dá přežít, ideálně když se pájí páskové vývody a ne přímo kontakt, Repasovat to doma má smysl pouze, pokud dotyčný někde sežene články za pár kaček, buď z čičiny, nebo z jiného akupacku. A ještě lépe, když bude mít možnost je vyměřit a vybrat stejné, protože jinak to bude mít dost krátký život.

bbbb
hodnocení

0x
Zkuste avacom delaji nahrady akumulatoru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]