Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dcera mi strhla z šuplete ten lamino povrch a já se ptám, jestli to jde nějak opravit nevím, zda se něco na to prodává..Prosím nemáte s tím někdo zkušenost? Je to půl roku nový nábytek a nerad bych kvůli šupleti kupoval celý televizní stolek. Děkuji za pomoc
Obrázek jsem zapomněl přiložit..
určitě si poradí normální truhlář - stačí si dokoupit stejnou/podobnou desku, olaminovat, předělat držátko - celkovou cenu bych tipnul do 200,-, ale cesta, hledání, telefonáty,... tak +300,-
i reklamace (úspěšná) by opět byla výměnou šuplíku za stejnou kvalitu - tady bych asi nechal u truhláře udělat 3 kousky předků šuplíků z dobrého a shodného materiálu
a - jestli vyreklamuje nebo vymění jedno čelo, bude mít dost pravděpodobně mírně jiný odstín. Časem upadne znovu nebo u jiného šuplíku. ... Udělat tři čela a předělat šuplíky není takový kumšt, aby to nezvládl jakýkoliv truhlář. Ve finále to může být i levnější než 3 telefonáty a 2 cesty na prodejnu sconto...
Tedy, viděl jsem už ledasco, ale tohle ještě ne.
Opravdu to je lamino? Na dřevotřísce nalepené lamino a olepený hrany? To se mi vůbec nezdá.
Kdyby to byla klasická folie, co se dává na dvířka, tak to takhle nepraskne v ploše.
Nebyla by fotka z hrany?
Ale ať s tím děláš co chceš, stejně to slepení na ploše bude vidět.
Tak tahle fotka říká vše. Smysluplně to je neopravitelné. Vždy to bude vidět. Jedině vyměnit. Nebo udělat nový předky, ať jsou stejný. Měnit jen jeden málokdy vyjde.
Jako první bych zkusil reklamaci. Při slušným přístupu a když bude slušný prodejce, mohlo by to vyjít. Kyž se bude prodejce cukat a to je možný, neb bude tvrdit, že na mechanický poškození se záruka nevztahuje, nezbývá moc jiných možností.
opravit nelze bez toho aby to nebylo vidět. Není to lamino ale nekvalitně potažená MDF deska. reklamovat! Je to bohužel častý jev u těchto levných s...k.
Kvalitu nábytku fakt nebudu komentovat, člověk si jen ošoupává klávesnici a stejně, přes všechna varování se najdou tací, co ty šunty stejně koupí.
Takže - tohle není určitě lamino. Podle té druhé fotky usuzuji, že jde o jakýsi druh folie aplikovaný pod vakuovým membránovým lisem, přičemž na uvedeném kusu došlo u výrobce ke značné úspoře lepidla.
U normálního truhláře by to byl jednoznačně kus k reklamaci. Takhle se folie prostě odseparovat nesmí, to je technologický průšvih. Jak dopadnete u Sconta - to si netroufnu odhadnout, ale zkusit to můžete.
Doma toto neopravíte, umím si představit jedině řešení spočívající ve výměně čílka šuplíku, ideálně pokud by šuplík šel prohodit doprostřed a pak udělat čílko třeba z lamina podobného tomu, co je na korpusu. Což taky nemusí být easy, jelikož šuntaři používají ne příliš běžné dekory
No jo kvalita? Ale kde chcete koupit kvalitu? Jázpravidla nekupuji levné věci, vždy si raději připlatím za něco kvalitního, ale s nábytkem prostě nevím, když jsem vybavoval domácnost v novém rd, tak jsem si myslel, že tyhle obchodní domy jsou kvalitně výš, holt jsem sáhnul vedle. Ono to ale nejlevnější nebylo, tak jsem předpokládal, že to něco vydrží...
Kvalita holt něco stojí. A jak píše promon, všechny hyper, super, mega obchody s nábytkem prostě kvalitu neposkytují. Ať to stojí co chce, je to prostě napudrovaná žebrota. Nahoře huj, dole fuj. Těch věcí, co by slušnej truhlář neudělal je nespočet. Jako naprostej vrchol považuji jednostranně fóliovaný plochy kde to jen trošičku jde. Typicky dna zespodu. Dále záda jen vsazený do drážky, nepřibitý do falce.
A tak bych mohl pokračovat skoro do nekonečna...
Tak jsem to zkusil reklamovat přes ten jejich online reklamační formulář, ale moc tomu nedávám. Tak myslíte, že by to truhlář nedokázal znovu stejnou fólií potáhnout? Docela mě to štve a nejhorší na tom je, že ono to až tak moc levné nebylo.
normalní truhlář na to nebude mít lis, ani by to takhle nedělal. jsou 2 řešení
1: objednat přez truhláře nebo kuch.studio nová čílka která se používají na kuchyně
2: nechat čílka nařezat z lamina a olepit ABS hranou
p.s. kolik za tenhle šunt chtěli?
To snad není lamino, ale jen plastová fólie, kterou na tu desku bez lepidla teplem připlácli. To nutně muselo dopadnout tak, že při vytahování čehokoli z šulíku to za tu nepřilepenou hranu zachytne a zalomí. To je šílený, co se dnes prodává.
Nebyl to polotovar a neměl jste to přilepit při montáži?
Já bych to vzal, zanesl tomu, kdo vám to prodal a tak dlouho ho tím mlátil po palici, až by pochopil, že podobné šmejdy tu prodávat nemají.
No a až bych se uklidnil, tak bych to oměřil a nechal bych si třeba v Hornbachu udělat všechna ta troje dvířka, stejně jako dělají zakázkově dvířka pro kuchyňské linky.
Z vašeho dotazu ale soudím, že kutil nebudete a že byste to asi nesmontoval, takže tvrdě na prodejce reklamaci. Podle mě to ale ani náhradní šuplík nevyřeší, udělá to za chvíli znova. (Ty ostatní šuplíky drží, nebo taky stačí trochu zachytnout za hranu a odlupují se?) Vrátit zboží, nebo ať dají takovou slevu, za jakou to stolař opraví napořád.
Pak záleží na vaší povaze. Jsou lidi, co si dokážou na prodejci vydupat cokoli, i na co nemají nárok a jsou i lidi, co se ještě pokorně omluví, že otravovali s "neoprávněnou" reklamací. Pokud nejste ten první typ, tak raději kámoše s sebou.
Pokud neuspějete u reklamace, tak bych koupila půl metru samolepící, omyvatelné tapety /cena do 50ti korun/ zbytek folie strhla a tuto přednici otapetovala. A jak píše někdo nahoře, prohodit šuplíky, aby byl vprostřed. I když je tento kus nábytku nový, tak to zase není nábytek na doživotí a děcko se třeba podepíše i na něčem jiném. Hlavu si z toho nedělejte. Jenom prokažte Vy, nebo paní dostatek vkusu a citu a zvolte vzor a odstín, který šuplík podtrhne, ale nebude působit nepatřičně a dráždivě. Na takovém kousku tapety nemusíte šetřit a koupit opravdu vhodný, pěkný, kvalitní a zajímavý desing.
Stojíte o radu ženské? Cesta nejmenšího odporu? Já bych prostřední šuple dala ke kraji a tvářila se, že to tak má být, abych si tam mohla dát ovladače, noviny, děcko hračku, pelíšek pro kočku, keramiku. . . .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.