Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ikea matrace - po case smrdi

Od: leonidas76* odpovědí: 5 změna:
Ahoj, o smradlavych matracich jsem uz cetl, jenze ty byly nove. Ja mam matraci ikea ctvrty rok a rak divne smrdi. Prosim, odpustte si pripadne vtipky a narazky, prase nejsem. Mate nekdo pidobnou zkusenost? Pochybuje, ze se to da nejak spravit. Muze to byt rozklad toho materialu? Je teda pruzinova, ale zesoda ma molitan a nahore vrstvu pametove peny. Cela je v odepinatelnem potahu na zip. Jenze ani ten nejde vyprat doma v pracce, protoze je opravdu objemny. Mate nekdo zkusenost s nejakou orazskou oradelnou, ktera pere potahy na matrace? Jeste bych zkusil toto a pak uz jedine vymena matrace. Diky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

plavest*
hodnocení

1x

Určitě máte v okolí čistírnu, tak bych se poptala tam, zda vyčistí matraci. Já osobně bych si ji v létě vyčistila tak, že bych počkala na pěkné počasí, pak ji prolila teplou vodou, vzala ji potom rýžákem se sponátem a pak ji vapkou několikrát vystříkala. Ale možná nemáte zahradu, ani vapku, tak pak zbývá ta čistírna.

fiser22*

Já bych se ani nebál napustit si vanu horkou vodou, do ní prášek, promíchat, ručně vyprat potah, a usušit, taky by to neměl být problém a efekt by byl určitě znát

hodnocení

1x

Ta matrace leží na roštu nebo na plné ploše? A tím pádem nevětrá, zůstává v ní vlhkost.

doplněno 28.12.15 08:17:

A také, když se postele zastelou, místo aby se peřina nechala odhrnutá co nejvíc, matrace nevětrá, ikdyž prostěradlo měníme velice často.

bio
hodnocení

0x

Potahy na matrace běžně peru v pračce na 40 stupňů. Žádný problém.

hodnocení

0x
Bez roštu to může být plíseň

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]