Nejste přihlášen/a.
Zdravim mám kotel atmos dc22s nemám napojen na A.N. nevim jak nastavit termostaty a tak
Je dobré sdělit, čím topíte, jakou máte svou potřebu se v domě zahřát, jak velký máte dům, vaše priority, atd., atd. Nebojte se trochu otevřít, vždyť vás neubyde.., pokecejte trochu o svých potížích.. Já také nemám AN, mám ATM 32S, topím dřevem, mám bojler 160 Dražice, od roku 1978 "už" třetí..., bojler mám nyní asi 3 roky v kuse otevřený, vyhřívám pouze v rámci topení, EE mám vypnutou, protože mám ještě další e. bojler. Skoro všude mám termo hlavice, reguluji si podle momentální mojí potřeby a jsem na 100 % spokojen. Přiklád ám jednou za cca 4 hod., zadní klapku mám po roztopení pořád zavřenou a nepoužívám vůbec ventilátor - vůbec znamená -ani jednou za 365 dní. Teplá voda se začne ohřívat v radiátoru cca za 15-20 minut, přesně to změřený nemám - to odhaduji. Čerpadlo používám, ale pouze proto, že 2 místnosti mám ve vedlejším spojeném domu a jsou tam takové trubky nahoru -dolů. Celou dobu říkám, že mi to dělali machři a né žádní zlatokopové, jak dnes. Nemám ladomaty, ventily a ani tří či čtyřcesťáky, ani žádné smyčky, či jak se to jmenuje... Kvůli tomu so bojím, co budu muset koupit v současné době, můj kotel má 21 let, proto ta obava, aby mi čerpadla a či jiné doplňky nepropálily spotřebu EE. Jinak ventilátor nepotřebuji z toho důvodů, že ho mám už druhý až třetí rok mimo provoz - prostě nefunguje, a jak jsem zjistil, ani nemusí... Nechci ho kupovat, protože čekám, že mi kotel brzy "pojde", před 3 lety mi tekl v násypce - pomohlo vodní sklo.., od té doby mám pokoj..
Atmos C 20 s byl nastaven a odskoušen při montáži.Jinak je to docela pekně popsané na heurece v specifikaci.Nebát se zatopit,čekat,točit termostatem a regulátorem tahu.Aby vypínali přibližně stejně.Čekejte než se kotel prohřeje a potom teprve proveďte nastavení termostatu i reg.tahu.Pokud máte čtyřcestný či tříces. ventil není se čeho obávat.Otevřete ho ručně.Doma jsem si přímo označil na kotli jak natočit termostaty podle venkovní teploty.Když přidám teplotu na kotli,zároveň přidám i na tahu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.