Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oplocení objektu

Od: tonino* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Kolik musí být minimálně vysoké oplocení domu? Ptám se ohledně pojistné události vykradení objektu.

Děkuij

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

0x

Oplocení není nutné. Hlavní jsou bezpečnostní dveře s kvalitním zámkem a mříže na oknech nebo folie.

Vysoký plot jenom odradí kolemjdoucího, náhodného zloděje.

hodnocení

0x

Z Vašeho důvodu pojištění nemusí být plot vůbec.

doplněno 30.12.15 12:19:

Ještě někdy se mn při uzavírání smluv o pojištění nemovitosti, nikdo neptal na oplocení. Má někdo ve smlouvě nutnost plotu?

jmhad*
hodnocení

0x

Kdysi mi vykradli areál kempu. Doporučení policistů - nezamykat, nezajiťovat - bude menší škoda.

repkin*
hodnocení

0x
Mate to v pojistne smlouve, pokud ne,tak oploceni byt nemusi.
doplněno 26.12.15 14:26: Pro pojistovny je vetsinou dulezite,ze pachatel prekonal prekazku ci zabezpeceni(vloupal se). Zkratka,ze se na to majitel nevybodnul a nezamknul ci nenechal otevrene okno. Z hlediska trestniho radu se z praxe jako prekonani prekazky bere tusim 185cm. Ale je plot a plot. Deravy, strouchnively plot muze byt vysoky treba 5m a stejne jeho prekonani nebude vloupanim. Zase zalezi i na statnim zastupci, jelikoz praxe je okres od okresu ci kraj od kraje trosku odlisna.

5pirore
hodnocení

0x

Odpověď hledej ve své pojistné smlouvě. Já ani nikdo jiný neví, co jsi tam podepsal.

Některé pojišťovny mají pojistné produkty, kde je plot vyžadován dle přesných specifikací. Takže pokuď ti tu někdo tvrdí že ho nepotřebuješ, tak to musí být tvůj pojišťovák ,se kterým jsi uzavíral smlouvu.

sunset*
hodnocení

0x

Speciálně na toto jsem se ptal u Allianz. Nějaký expert přímo od nich tvrdil, že plnění může být zkráceno, pokud je plot nižší než 160 cm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]