Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,rád bych se zeptal na jednu věc.Bydlíme ve starém domě a v prvním patře a v obývacím pokoji nám praskala betonová podlaha pod kobercem.Chtěl jsem pouze vytlouct části popraskaného betonu, zalepit díry, vyrovnat nivelační hmotou a nakonec udělat novou plovoucí podlahu.Jenže jsem zjistil,že beton je popraskaný celý a tak jsem ho vysekal všechen pryč.Pod betonem jsou trámy a na nich desky.Beton už tam nechci znovu dávat,rád bych jen zpevnil podlahu(protože některé desky pruží) vyrovnal ji a udělal plovoucí podlahu.Můžete mi poradit čím podlahu zpevnit a vyrovnat? Stačí jedna vrstva např.tabulí z dřevotřísky a na to potom plovoucí podlahu? Děkuji za radu...
Už si tu připadám jako díler a propagátor sádrovláknitých desek Rigidur,ale dobrá věc se chválí sama.Než tedy mokrý způsob kladení podlahy,tak mnohem jednodušší a rychlejší je podlaha z rigiduru.
Nejlépe je vygooglit si heslo rigidur.Je tam komplet technologie Rigiduru.Především je třeba počítat s kročejovou,případně tepelnou izolací.
JABRAKA
Jabraka má síť prodejen Rigiduru není to špatné řešení, proč ne. To není žádná zedničina, nepořádku je možná ještě méně než z OSB. Pokud přeci jen ne tak varianta OSB kronospan.cz/...
Dále se pustím do, spíše hlasitého uvažování než rady.
Jaké desky jsou na trámech, jak velké nerovnosti vyrovnat? Samotné OSB či DTD desky nic nevyrovnají, jen okopírují křivý podklad.Těžko soudit zda postačí jedna vrstva, když to člověk nevidí, dvě křížem jsou vždy lepší. Co pruží, opravdu ty nějaké desky, nebo trámy pod nimi? Nebyl tam právě proto beton popraskaný? Aby se z toho nestala vrzavá houpavá plovoucí podlaha a ten kdo bude dole zničí koště. Prostě jestli není třeba řešit i něco jiného.
dobry den delal jsme to vytrhali zaklop nandali vatu na tramy se udelal rost z penetrovanych lati a davali jsme na to osb desky vse se sroubovalo zadne hrebiky a na to plovouci podlahu muzu rict ze jsem spokojenej i jako stavar ze jsem muzu doporucit a nebylo to drahy osb desky maji i lepsi nenasakavost proti vode jsou ododlnejsi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.