Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem,
aktuálně řeším, jakou použít podložku pod plovoucí podlahu. Toto téma zde bylo probíráno již vícekrát, nicméně můj dotaz je trochu jiným směrem.
Podlaha bude položena v nepodsklepeném přízemí paneláku, kdy je základová deska, pak hydroizolace a na tom betonový potěr cca 7 cm. Podlaha byla nově srovnaná.
Na to by měla následovat parozábrana a podložka. Zřejmě použiju podložku od Selitu, konkrétně se rozhoduji mezi hornbach.cz/... s integrovanou parozábranou a ta stejná bez parozábarny hornbach.cz/...
Cenově to ve výsledku asi příjde na stejno. Nicméně co mi vrtá trochu hlavou, jaký je na ty podložky s integrovanou parozábranou spoleh? Když se pokládýá samostatná PE fólie, tak se pokládá s přesahem 20cm a spoje se slepí páskou. Tady ty podložky žádný přesah nemají, jen se spojí na sraz a přelepí páskou. Takže mám trochu pochyby, zda ta podložka 2v1 opravdu plnohodnotně parozábranu zastoupí.
Díky a přeji příjemný svátky
Nechápu proč by se tam měla dát parotěska?Jako proti čemu?Aby skrze plovoučku a ten extrud nedostala do podkladního betonu pára?Úplně mi uniká smysl tohoto parotěsky pod plovoučky-má dejme tomu smysl dát na snížený zateplený podhled-ve složení :SDK-parotěs-tep.izolace "vatou" (zjednodušeně) !
Osobně bych takový pedražeý extrud nekoupil a dal budto jen mirelon nebo obyč.6mm extrud (ten ale stejně po čase slehne a bude jako papír!)
Akde se tam ta vlhkost dostane? Panelák má hydroizolaci takže se tam vlhko nedostane-důle mne zbytečnost a nesmysl!Je aby se prodalo co nejvíce!
Je to přesně naopak. Parotěsná fólie v tomto případě být musí, protože beton je chladný, jde tam přímo chlad od země a v místnosti se topí. Tím pádem by mohl na plovoučce zkondenzovat vlhkost, která by ji zničila.
Ale toto se tu řešilo už asi 100x.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.