Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baterie k solárním panelům

Od: prog4 odpovědí: 3 změna:

dobrý den,a krásné svátky,chtěl jsem se zeptat koupil jsem si autobaterii na solární panely,a v návodu na solární regulátor píšou že musím vybrat typ baterie a jsou tam tyto názvy:flooded,gel,sealed,user poradíte prosím jaký typ vybrat,a ještě jedna věc jak jsou na autobaterii ty víčka který se při nabíjení musejí povolit,musí to být povolený i u solárních panelů,protože v autě ty víčka taky nejsou povolený,tak nechápu proč se to povoluje při nabíjení nabíječkou,děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

1x

Jestli jste si koupil normální autobaterii, tak ta je "flooded". Počítejte s tím, že dlouho nevydrží. Škodí jí hlavně pokud zůstává nenabitá - nastane nevratná sulfatace elektrod. V autě to nebývá problém - po startu se rychle nabije, ale u soláru a třeba v zimě není ani přes den dostatek energie na dobití. Navíc mají olověné baterie velké ztráty nabíjení/vybíjení + samovibíjení. Optimální jsou články LiFePo4 (ale drahé).

prog4
hodnocení

ještě jednou dobrý den,ano je to klasická autobaterie takže jsem tam nastavil flooded,jo a jinak já tu baterii nebudu uplně vybíjet a ten regulátor má funkci proti hlubokému vybití,jinak děkuji za odpověd

rv*

Podívejte se na odkaz, kde jsou zkušenosti nejen s olovem. Ať víte, co vás čeká.

forum.mypower.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma solární panely

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]