Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těsnění mrazáku

Od: bbbb odpovědí: 5 změna:

Dobrý den nevíte někdo kde jak na výměnu těsnění dvířek mrazáku? Těsnění jsem sehnal ale servis je dočasně mimo tak to chci zkusit sám.Jde o lednici Gorenje k336/2cla.Návod na obsluhu mám ale tam se nic nepíše.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sanyo*
hodnocení

0x

Zkuste počíst, třeba se něco malého podobného dozvíte .. poradte.cz/...

doplněno 24.12.15 09:33:

Nevím, zda to je pořád, ale na staré lednici jsem musel těsnění vyhnout jakoby zevnitř a dostal jsem se na ty šroubky...

bbbb
hodnocení

Já nemám problém s funkcí-vše funguje bez problémů ale je porušené těsnění dvířek a nemůžu dojít na to jak ho sundat a dát nové.

kabod*

Předejít zatvrdnutí těsnění lednice a mrazáku..Párkrát za rok přetřít glycerinem..

hodnocení

0x

Tuto značku neznám, ale když jsem sám měnil těsnění, tak jsem na dlouhém rovném úseku těsnění vyhnul směrem ven a pod těsněním byla schovaná řada šroubků. Po povolení šroubků šlo těsnění vytáhnout a nasadit nové.

Těsnění může být pouze zamáčknuté do drážky, ale taky může být přilepené nějakým jepidlem.

Ideální je demontovat dveře z mrazáku (pokud to jde), položit si je na stůl a hledat všechny možné skryté šroubky. Pak několik šroubků povolit a zkusit jestli se uvolní i těsnění.

Je to hledání a zkoušení, ale to opravování jinak ani nejde.

stirecek*
hodnocení

0x
Taky jsem to zkoumal u mého mrazaku. Teď uz tam žádné šrouby nejsou, dál jsem do toho nestoural, těsnění ještě chvíli vydrží. Nejspíš tam bude nějak vlepene...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]