Výměna oken - zhodnocení

Od: Datum: 23.12.15 23:00 odpovědí: 10 změna: 27.12.15 18:24

Dobrý den,

včera u nás dokončili výměnu všech dveří a oken. Byla nainstalována tak, aby lícovala s fasádou. Zevnitř i zvenku jsou nalepeny těsnící pásky Illbruck ME500. Zapravení bude probíhat za dva týdny. Zhruba v dubnu pak zateplení domu. Vše jsem nafotil a nahrál na rajče, sem . Rád bych Vás lidičky požádal o názor na tuto výměnu. Jak na Vás montáž působí? Pěnou se opravdu nešetřilo... Podkladní plastové destičky a dřívka sahají před izolaci - těsnící páska je nepřekryje. Někde jsou ještě ponechány klínky.

Dnes jsem okna a dveře zkoumal detailněji a našel pár chyb, které jsou vždy uvedeny jako text u fotky. Prosím o Váš názor, co byste v těchto případech dělali, jak byste postupovali?

Děkuji Vám a přeji pěkně prožité svátky.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 23.12.15 23:16

To,že oknna drhnou a jsou mezery při zavření je po montáži běžné. Až bude vše pořádně vytvrdlé tak přijedou a musí okna seřídit.Ta hmoždinka je jako pěst na oko,to mohli předělat zrovna,nebo bych je to nechal opravit až přijedou. Pro jistotu bych zavolal na firmu a fotky jim poslal. Když dělali nám okna tak se něco snažili taky trochu odfláknout a ráno jsem na ně vystartoval,než to zapravili řekl jsem,že mám vše nafocené a fotky posílám na firmu jak to nepředělají.Trochu prskali ,ale museli předělat.

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 24.12.15 21:44

Děkuji Vám za odpověď. Ano, tyhle a podobné věci chci určitě reklamovat. Největší problém vidím v mezeře dveří mezi rámem a křídlem. Tipuji, že budou muset celý rám vyjmout a zapasovat znovu, jiné řešení tu nevídím. A nebo možná povolí jen pár kotev a "ťuknou" do rámu, aby ho srovnali...nevím, nikdy jsem to nedělal. To je celekem fuk. Toto chci mí ale určitě spravené + vrzání dveří.

Datum: 23.12.15 23:21
avatar

Neprohlížel jsem všechny fotky jen prvních pár.Ale k vašemu dotazu-ty klínky ,vyrovnávací plastové podložky jsem vždy vyjmul a dodatečně fouknul pěnou.Totiž montéři to jen udělají jak píšete-vypodloží podložkami do výšky,klínky zajistí sezhora a ze stran a,pak ještě "přivrtají" ať již skrz rám nebo přes plechové packy a zafouknou pěnou,pak se seberou a jedou většinou na další akci (pokud nemají jiné smlouvy!)druhý,3...další den se začistuje-klínky,podložky se vyrazí dofoukne pěna...další jako parotěsky atd dle přání zákazníků-osobně jsme dávali od první zateplovačky v roce 97 dodnes jen na jedné !dnes (jako každý večer mi jede net hooodně pomalu!)dle prvních pěti snímků mi přijde vše OK.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 24.12.15 21:39

Děkuji za Vaši odpověď. Škoda, že jste se nepodíval i na další fotky, téměř u konce jsou uvedeny i závady, které jsem objevil, jako 3-4 mm široká spára při zavřených dveřích mezi rámem a křídlem (+ dveře vržou - tipuji to na křivě nainstalovaný rám), nebo přerušená - špatně namontovaná těsnící páska - poslední foto. Tohle budu chtít určitě reklamovat.

S tou těsnící páskou je to ale těžké. Lidé si ji také nedávají z toho dvodu, že jim o ní ani výrobce či dodavatel neřekne! Je to třeba cca 6 - 12 tis. Kč navíc, ale vyplatí se to. Jenže peníze rozhodují a lidé nemyslí na problémy, které jim můžou neinstalací pásky v budoucnu vznknout. Kdybych si o ni neřekl, tak mi ji ani nenabídli!

Od: vilik
Datum: 23.12.15 23:22

Máte ve smlouvě montáž dle příslušné ČSN? Jak proběhlo zaměření, kdo měl zodpovědnost za přípravu stavebního otvoru? Co se týče ostatního, jak jste přebral-podepsal hotové dílo? Pro zajímavost, jaká firma?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.12.15 21:29

Dobrý den, děkuji Vám za reakci. Provádíme rekonstrukci domu, ta je zajištěna dodavatelsky, takže výměnu oken zajišťuje stavební firma, on podepisoval smlouvu s dodavatelem oken, já byl u zaměření, ostění jsem také připravoval já (uznávám, někde je nedostatečně připravené (větší díry). To je ale způsobené tím, že nebyl čas na nějaké dorovnávání maltou nebo lepidlem. V domě bydlíme, takže se musela stará okna (hlavně kastlová) vybourat a nová hned instalovat. Nic jsem poté nepřebíral a nepodepisoval, o závadách budu jednat s majitelem stavební firmy. Jinak okna dodávala firma ZTL-Construct Hranice a montáž prováděli její montážníci.

Od: mzxy
Datum: 24.12.15 21:52

dveře a okna mají držet turbošrouby nebo kování, ne pěna, problém je často v tom že výrobce dveří a oken uvádí např. dveře na straně kde jsou panty upevnit 4 - 6 turbošrouby, řemeslnící to odfláknou a dají tam jen 2 -3 a jeden dřevěný klínek

Proto je důležité podívat se na technické listy výrobce, na konkrétní model oken a dveří a zjistit správný technologický postup

Nechal jsem si na chalupě vyrobit a namontovat balkonové sveře, montoval to výrobce, jeho parta dala na pravou i levou stranu 3x kování, omítku jsem nechtěl

dřevěné klínky po stranách jsem vyjmul, pod práh se dávají plastové odlamovací, ty jsem nechal a přebývající části odsekal dlátem, pěnu jsem opatrně seříznul a tím dřeveným klínkem natlačil zpět cca 1-2 cm pod rám aby se tam dostala omítka, kolem rámu jsem to vyrovnal lepidlem-stěrkou, kterou jsem vyztužil perlinkou, bylo to několik vrstev ale mám jistotu že rám se teď nehne

bohužel kdybych měl tímto způsobem "zafixovat" všech 11 oken a 3 dveře byla by to práce na měsíce, každou z několika vrstev jsme nechal tvrdnout minimáně 3 dny

uvidíte že vám to zedníci natáhnou v rychlosti obyč. omítkou a za 3 - 4 hodiny bude hotovo

Já se zachoval tak, že jsem na zkoušku chtěl od této firmy jen ty 1 dveře, ted už vím že dalších 11 oken a 2 dveře nechám pro jinou firmu

Firma se jmenuje TSH plast a dodala dveře s měsíčním zpožděním, 3 týdny trvala jen samotná přeprava

Obloukem se jí vyhnětě

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 27.12.15 15:24

Děkuji Vám za info! Já mám zas chuť napsat, vyhněte se firmě ZTL Hlranice... Dnes jsem našel další závadu a podle mě docela závažnou. Obráceně nalepená paro propustná/nepropustná páska! Podívejte se sami. Foceno jest z interiéru. Jak má být, prosím Vás, správně tato páska Illbruck ME500 (Twinaktiv) nalepena? Lesklou stranou do interiéru (venku do prostoru) a nebo tou "chlupatou" matnou stranou do interiéru?

Díky! Začínám z toho být nas... Čím víc kolem oken chodím, tím víc nalézám chyb... *zed*

Od: jdp
Datum: 27.12.15 15:40

Ideální to asi není, ale moc to prožíváte. Plastová okna nejsou na věčnost. Je to spotřebák a za 30 let si pořídíte nová okna. Takže k tomu takhle přistupujte a hlavně na to myslete, až budete zateplovat fasádu. Okna je třeba seštělovat. Nic se nesmí při zavírání bortit.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: vilik
Datum: 27.12.15 18:24

S tímto závěrem bych se nespokojil a chtěl bych před převzetím toho, co jsem si objednal, dodat práci bez vad nebo přiměřenou slevu, abyste mohl závady předělat. Koupíte si snad rád zmetek s tím, že to beztak časem vyhodíte? To jim ty peníze můžete zrovna věnovat, beztak budete časem kupovat nová. Klínky jdou lehce vyndat a vypěnit, okna seřídit, ale obrácené pásky jsou stejné, jako síť proti hmyzu s dírama. Tu by přeci nikdo rozumný neplatil. Já například reklamoval okna, která byla zazděná na jedné straně o 5 cm víc od kraje zdi, než na druhé a nešel usadit koupený parapet. Můj názor, reklamace závad je na místě.

Ohodnoceno: 2x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.