Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
včera u nás dokončili výměnu všech dveří a oken. Byla nainstalována tak, aby lícovala s fasádou. Zevnitř i zvenku jsou nalepeny těsnící pásky Illbruck ME500. Zapravení bude probíhat za dva týdny. Zhruba v dubnu pak zateplení domu. Vše jsem nafotil a nahrál na rajče, sem . Rád bych Vás lidičky požádal o názor na tuto výměnu. Jak na Vás montáž působí? Pěnou se opravdu nešetřilo... Podkladní plastové destičky a dřívka sahají před izolaci - těsnící páska je nepřekryje. Někde jsou ještě ponechány klínky.
Dnes jsem okna a dveře zkoumal detailněji a našel pár chyb, které jsou vždy uvedeny jako text u fotky. Prosím o Váš názor, co byste v těchto případech dělali, jak byste postupovali?
Děkuji Vám a přeji pěkně prožité svátky.
To,že oknna drhnou a jsou mezery při zavření je po montáži běžné. Až bude vše pořádně vytvrdlé tak přijedou a musí okna seřídit.Ta hmoždinka je jako pěst na oko,to mohli předělat zrovna,nebo bych je to nechal opravit až přijedou. Pro jistotu bych zavolal na firmu a fotky jim poslal. Když dělali nám okna tak se něco snažili taky trochu odfláknout a ráno jsem na ně vystartoval,než to zapravili řekl jsem,že mám vše nafocené a fotky posílám na firmu jak to nepředělají.Trochu prskali ,ale museli předělat.
Děkuji Vám za odpověď. Ano, tyhle a podobné věci chci určitě reklamovat. Největší problém vidím v mezeře dveří mezi rámem a křídlem. Tipuji, že budou muset celý rám vyjmout a zapasovat znovu, jiné řešení tu nevídím. A nebo možná povolí jen pár kotev a "ťuknou" do rámu, aby ho srovnali...nevím, nikdy jsem to nedělal. To je celekem fuk. Toto chci mí ale určitě spravené + vrzání dveří.
Neprohlížel jsem všechny fotky jen prvních pár.Ale k vašemu dotazu-ty klínky ,vyrovnávací plastové podložky jsem vždy vyjmul a dodatečně fouknul pěnou.Totiž montéři to jen udělají jak píšete-vypodloží podložkami do výšky,klínky zajistí sezhora a ze stran a,pak ještě "přivrtají" ať již skrz rám nebo přes plechové packy a zafouknou pěnou,pak se seberou a jedou většinou na další akci (pokud nemají jiné smlouvy!)druhý,3...další den se začistuje-klínky,podložky se vyrazí dofoukne pěna...další jako parotěsky atd dle přání zákazníků-osobně jsme dávali od první zateplovačky v roce 97 dodnes jen na jedné !dnes (jako každý večer mi jede net hooodně pomalu!)dle prvních pěti snímků mi přijde vše OK.
Děkuji za Vaši odpověď. Škoda, že jste se nepodíval i na další fotky, téměř u konce jsou uvedeny i závady, které jsem objevil, jako 3-4 mm široká spára při zavřených dveřích mezi rámem a křídlem (+ dveře vržou - tipuji to na křivě nainstalovaný rám), nebo přerušená - špatně namontovaná těsnící páska - poslední foto. Tohle budu chtít určitě reklamovat.
S tou těsnící páskou je to ale těžké. Lidé si ji také nedávají z toho dvodu, že jim o ní ani výrobce či dodavatel neřekne! Je to třeba cca 6 - 12 tis. Kč navíc, ale vyplatí se to. Jenže peníze rozhodují a lidé nemyslí na problémy, které jim můžou neinstalací pásky v budoucnu vznknout. Kdybych si o ni neřekl, tak mi ji ani nenabídli!
Máte ve smlouvě montáž dle příslušné ČSN? Jak proběhlo zaměření, kdo měl zodpovědnost za přípravu stavebního otvoru? Co se týče ostatního, jak jste přebral-podepsal hotové dílo? Pro zajímavost, jaká firma?
Dobrý den, děkuji Vám za reakci. Provádíme rekonstrukci domu, ta je zajištěna dodavatelsky, takže výměnu oken zajišťuje stavební firma, on podepisoval smlouvu s dodavatelem oken, já byl u zaměření, ostění jsem také připravoval já (uznávám, někde je nedostatečně připravené (větší díry). To je ale způsobené tím, že nebyl čas na nějaké dorovnávání maltou nebo lepidlem. V domě bydlíme, takže se musela stará okna (hlavně kastlová) vybourat a nová hned instalovat. Nic jsem poté nepřebíral a nepodepisoval, o závadách budu jednat s majitelem stavební firmy. Jinak okna dodávala firma ZTL-Construct Hranice a montáž prováděli její montážníci.
dveře a okna mají držet turbošrouby nebo kování, ne pěna, problém je často v tom že výrobce dveří a oken uvádí např. dveře na straně kde jsou panty upevnit 4 - 6 turbošrouby, řemeslnící to odfláknou a dají tam jen 2 -3 a jeden dřevěný klínek
Proto je důležité podívat se na technické listy výrobce, na konkrétní model oken a dveří a zjistit správný technologický postup
Nechal jsem si na chalupě vyrobit a namontovat balkonové sveře, montoval to výrobce, jeho parta dala na pravou i levou stranu 3x kování, omítku jsem nechtěl
dřevěné klínky po stranách jsem vyjmul, pod práh se dávají plastové odlamovací, ty jsem nechal a přebývající části odsekal dlátem, pěnu jsem opatrně seříznul a tím dřeveným klínkem natlačil zpět cca 1-2 cm pod rám aby se tam dostala omítka, kolem rámu jsem to vyrovnal lepidlem-stěrkou, kterou jsem vyztužil perlinkou, bylo to několik vrstev ale mám jistotu že rám se teď nehne
bohužel kdybych měl tímto způsobem "zafixovat" všech 11 oken a 3 dveře byla by to práce na měsíce, každou z několika vrstev jsme nechal tvrdnout minimáně 3 dny
uvidíte že vám to zedníci natáhnou v rychlosti obyč. omítkou a za 3 - 4 hodiny bude hotovo
Já se zachoval tak, že jsem na zkoušku chtěl od této firmy jen ty 1 dveře, ted už vím že dalších 11 oken a 2 dveře nechám pro jinou firmu
Firma se jmenuje TSH plast a dodala dveře s měsíčním zpožděním, 3 týdny trvala jen samotná přeprava
Obloukem se jí vyhnětě
Děkuji Vám za info! Já mám zas chuť napsat, vyhněte se firmě ZTL Hlranice... Dnes jsem našel další závadu a podle mě docela závažnou. Obráceně nalepená paro propustná/nepropustná páska! Podívejte se sami. Foceno jest z interiéru. Jak má být, prosím Vás, správně tato páska Illbruck ME500 (Twinaktiv) nalepena? Lesklou stranou do interiéru (venku do prostoru) a nebo tou "chlupatou" matnou stranou do interiéru?
Díky! Začínám z toho být nas... Čím víc kolem oken chodím, tím víc nalézám chyb...
Ideální to asi není, ale moc to prožíváte. Plastová okna nejsou na věčnost. Je to spotřebák a za 30 let si pořídíte nová okna. Takže k tomu takhle přistupujte a hlavně na to myslete, až budete zateplovat fasádu. Okna je třeba seštělovat. Nic se nesmí při zavírání bortit.
S tímto závěrem bych se nespokojil a chtěl bych před převzetím toho, co jsem si objednal, dodat práci bez vad nebo přiměřenou slevu, abyste mohl závady předělat. Koupíte si snad rád zmetek s tím, že to beztak časem vyhodíte? To jim ty peníze můžete zrovna věnovat, beztak budete časem kupovat nová. Klínky jdou lehce vyndat a vypěnit, okna seřídit, ale obrácené pásky jsou stejné, jako síť proti hmyzu s dírama. Tu by přeci nikdo rozumný neplatil. Já například reklamoval okna, která byla zazděná na jedné straně o 5 cm víc od kraje zdi, než na druhé a nešel usadit koupený parapet. Můj názor, reklamace závad je na místě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.