Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Poradí někdo jak připojit WC mísu k starému azbestovému odpadu o průměru 130 mm?
musite tam prvni vsadit redukci a zalepit... uzkym dovnitr
skladnik.cz/...neco takoveho s vystupnim rozmerem pro wc prechodku a tu tvarovku uzkym dovnitr, aby se splasky nemohly vracet pres McGyver usazeni v azbestu a zakydat to vhodnym materialem (nejaky soucasny vhodny hydro kyt apod bych teprv musel hledat na netu) a po zakytovani bych to zavrel stavebnim lepidlem, penou apod podle toho, jak bude vypadat finalni stavba. Pisu jak bych to delal ja.
nebylo by spatne kopirovat tvar azbestu, pokud by se do toho dalo nacpat pravouhle uzsi koleno cele (treba po pririznuti plastu), byl by to ideal a 100% profi oprava
joudic - tu tvarovky úzkým dovnitř? To snad proboha néééé . Jak jste na to přišel? Právě jste ucpal odpad. Nehledě na to , že na ten opačný konec by nemohl napojit připojovací kus WC neb vyhrdlení je na opačné straně. A tím pravoúhlým kolenem jste to už úplně zabil.
jak jste na to prisel, videl jste jak jsem to delal? hhh ja jsem koupil konickou redukci kterou jsem serizl, aby splasky tekly az za spoj a ne do spoje
samozrejme ve velikosti ktera odpovida dire, jinak myslel jsem ze hrdleni nepotrebuje, jde prece o vyvod na manzetovou prechodku, jestli ma potrubi pokracovat musi samozrejme pririznout a nacpat do trubky koleno s hredlem ven
ten pravy uhel je moje chyba, prilis jsem cumel do diry trubky a nevsim si ze to nevede hned dolu ale rovne
no cele mi to ovlivnilo to ze jsem myslel, ze to vede rovnou po par cm dolu, a vono to vede rovne az do T, tak to bych se sral jeste min, narvat tam seriznutou trubku s hrdlem, utesnit, zakydat, hotovo, kor pokud ma byt wc hned u toho. Zalezi jaky prumer tam po ocisteni strci. Redukci 125 pak bud pouzije a nebo vrati.
v podstate nakonec uplne stejne jako je ten spoj vpravo
joudic - vždy musíš jít do většího průměru , nikdy naopak. Jedná se o WC v jádře panelového domu , tak že tam nemůže dát žádná kolena , které by mu zvětšovaly odpor , nehledě na to , že by se mu tam nevešly. On tam bojuje s místem. Délka místnosti je 110 a široká 80. Potřebuje narazit záchod co nejvíce ke zdi. Pokud nacpeš do trubky koleno , tak musíš udělat další koleno na manžetě a ta by buď hned a nebo časem praskla. a výška odpadu u WC je u rovnýho 18 cm a u šikmýho 15-17 myšleno na střed. Tak že by to také nešlo. Věř mi . Tady těch WC v jádrech jsem udělal desítky.
zdravím - prvně musíš velice opatrně očistit tu přírubu . Moc rádo to praská. Opravdu si s tím vyhrej , jak ti to praskne tak seš víš kde. Pak změř přesně vnitřek vyhrdlení , jestli tam dostaneš redukci 125 x100 nízkou. ( u některých to jde , u některých ne) No a tu redukci tam vlep . Někdo používá bitumelínovej tmel , někdo silikon , někdo medvědí hovno. Zevnitř ten přechod mezi HT a jak ty říkáš azbeztem pěkně vymázni .Postav WC keramiku na místo kde bude a změř délku od redukce k WC a odhadní jestli bude rovná a nebo jaký úhel. Do té redukce pak dáš připojovací kus WC VIEGA. Jsou různé délky , úhly , exentr. Co ti bude vyhovovat. Zrovna si kup šrouby WC. Manžetu před spojením namaž nějakým tukem .( Tu těsnící gumu v redukci musíš taky máznout .) Stačí indulona .
Já kupuji připojovací kus raději delší , nasadím nanečisto keramiku a změřím o kolik ji zkrátit.
Nedávej tam ,,harmoniku" - jednodužší montáž , ale pak s ní jsou jenom problémy.
Pokud by jsi tam tu redukci 125x100 nedostal , což je ta druhá možnost , tak kupuji 2 náhradní těsnění do HT100 a HT 100 trubku dlouhou 250mm . Tu trubku seříznu o něco delší než je vyhrdlení v azbestu na tu nasadím ty 2 náhradní těsnění do 100 trubky a zasunu a vlepím do vyhrdlení. Pak teprve dávám připojovací kus - bílá trubka.
uf krasavec no je treba nejak upravit ten vstup u zdi + koupit harmoniku, nevim co proti ni druhy radce ma, je to nejlepsi vynalez a krasne tesni na obou stranach. Mam to narvane do stare kameniny a pritom je zachod vonavy.
To záleží na tobě , jaké máš estetické cítění. Pokud se ti s tím nechce moc hrát , tak uřízni tu PVC trubku u zdi , udělej na ní vyhrdlení do ní vsaď připojovací trubku WC VIEGA 15st. A spoj překryj bílou krytkou , která se k těmto trubkám dodává. Asi půl hodina práce a už to trošku vypadá. Také se mi zdá , že máš WC zbytečně moc daleko od zdi , ale to na té fotce není moc vidět.
Děkuji všem za odpověd,tak jsem vyházel všehny staré trubky vložil do té azbestové vsuvky a dále již pokračoval komplet novým napojením jak odpadu tak přívodu.Zatím nic neteče,tak snad tu bude OK
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.