Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak připojit WC

Od: blod® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den.Poradí někdo jak připojit WC mísu k starému azbestovému odpadu o průměru 130 mm?

Jak připojit WC

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Flexi přechodkou.

hodnocení

Nikde jsem na internetu nenašel Flexi přechodku o průměru 130 mm...pouze do 120 mm :(

joudic*

musite tam prvni vsadit redukci a zalepit... uzkym dovnitr

doplněno 23.12.15 19:59:

skladnik.cz/...neco takoveho s vystupnim rozmerem pro wc prechodku a tu tvarovku uzkym dovnitr, aby se splasky nemohly vracet pres McGyver usazeni v azbestu a zakydat to vhodnym materialem (nejaky soucasny vhodny hydro kyt apod bych teprv musel hledat na netu) a po zakytovani bych to zavrel stavebnim lepidlem, penou apod podle toho, jak bude vypadat finalni stavba. Pisu jak bych to delal ja.

doplněno 23.12.15 20:10:

nebylo by spatne kopirovat tvar azbestu, pokud by se do toho dalo nacpat pravouhle uzsi koleno cele (treba po pririznuti plastu), byl by to ideal a 100% profi oprava :)

hodnocení

můžete mě trochu navést jak postupovat? Jinak všem děkuji,že skoro už co jsou svátky mi radí.

instalater*

joudic - tu tvarovky úzkým dovnitř? To snad proboha néééé . *zed* Jak jste na to přišel? Právě jste ucpal odpad. Nehledě na to , že na ten opačný konec by nemohl napojit připojovací kus WC neb vyhrdlení je na opačné straně. A tím pravoúhlým kolenem jste to už úplně zabil.

joudic*

jak jste na to prisel, videl jste jak jsem to delal? hhh :) ja jsem koupil konickou redukci kterou jsem serizl, aby splasky tekly az za spoj a ne do spoje ;) samozrejme ve velikosti ktera odpovida dire, jinak myslel jsem ze hrdleni nepotrebuje, jde prece o vyvod na manzetovou prechodku, jestli ma potrubi pokracovat musi samozrejme pririznout a nacpat do trubky koleno s hredlem ven :)

doplněno 23.12.15 20:25:

ten pravy uhel je moje chyba, prilis jsem cumel do diry trubky a nevsim si ze to nevede hned dolu ale rovne :)

doplněno 23.12.15 20:43:

no cele mi to ovlivnilo to ze jsem myslel, ze to vede rovnou po par cm dolu, a vono to vede rovne az do T, tak to bych se sral jeste min, narvat tam seriznutou trubku s hrdlem, utesnit, zakydat, hotovo, kor pokud ma byt wc hned u toho. Zalezi jaky prumer tam po ocisteni strci. Redukci 125 pak bud pouzije a nebo vrati.

doplněno 23.12.15 20:45:

v podstate nakonec uplne stejne jako je ten spoj vpravo :)

instalater*

joudic - vždy musíš jít do většího průměru , nikdy naopak. Jedná se o WC v jádře panelového domu , tak že tam nemůže dát žádná kolena , které by mu zvětšovaly odpor , nehledě na to , že by se mu tam nevešly. On tam bojuje s místem. Délka místnosti je 110 a široká 80. Potřebuje narazit záchod co nejvíce ke zdi. Pokud nacpeš do trubky koleno , tak musíš udělat další koleno na manžetě a ta by buď hned a nebo časem praskla. a výška odpadu u WC je u rovnýho 18 cm a u šikmýho 15-17 myšleno na střed. Tak že by to také nešlo. Věř mi . Tady těch WC v jádrech jsem udělal desítky.

instalater*
hodnocení

0x

zdravím - prvně musíš velice opatrně očistit tu přírubu . Moc rádo to praská. Opravdu si s tím vyhrej , jak ti to praskne tak seš víš kde. Pak změř přesně vnitřek vyhrdlení , jestli tam dostaneš redukci 125 x100 nízkou. ( u některých to jde , u některých ne) No a tu redukci tam vlep . Někdo používá bitumelínovej tmel , někdo silikon , někdo medvědí hovno. Zevnitř ten přechod mezi HT a jak ty říkáš azbeztem pěkně vymázni .Postav WC keramiku na místo kde bude a změř délku od redukce k WC a odhadní jestli bude rovná a nebo jaký úhel. Do té redukce pak dáš připojovací kus WC VIEGA. Jsou různé délky , úhly , exentr. Co ti bude vyhovovat. Zrovna si kup šrouby WC. Manžetu před spojením namaž nějakým tukem .( Tu těsnící gumu v redukci musíš taky máznout .) Stačí indulona .

Já kupuji připojovací kus raději delší , nasadím nanečisto keramiku a změřím o kolik ji zkrátit.

Nedávej tam ,,harmoniku" - jednodužší montáž , ale pak s ní jsou jenom problémy.

doplněno 23.12.15 20:21:

Pokud by jsi tam tu redukci 125x100 nedostal , což je ta druhá možnost , tak kupuji 2 náhradní těsnění do HT100 a HT 100 trubku dlouhou 250mm . Tu trubku seříznu o něco delší než je vyhrdlení v azbestu na tu nasadím ty 2 náhradní těsnění do 100 trubky a zasunu a vlepím do vyhrdlení. Pak teprve dávám připojovací kus - bílá trubka.

hodnocení

Mám tedy nechat raději připojene WC,tak jak bylo.viz foto? sice to neteklo,ale estetika nic moc.
Jak připojit WC #2
joudic*

uf krasavec :) no je treba nejak upravit ten vstup u zdi + koupit harmoniku, nevim co proti ni druhy radce ma, je to nejlepsi vynalez a krasne tesni na obou stranach. Mam to narvane do stare kameniny a pritom je zachod vonavy.

instalater*

To záleží na tobě , jaké máš estetické cítění. :) Pokud se ti s tím nechce moc hrát , tak uřízni tu PVC trubku u zdi , udělej na ní vyhrdlení do ní vsaď připojovací trubku WC VIEGA 15st. A spoj překryj bílou krytkou , která se k těmto trubkám dodává. Asi půl hodina práce a už to trošku vypadá. Také se mi zdá , že máš WC zbytečně moc daleko od zdi , ale to na té fotce není moc vidět.

hodnocení

Děkuji všem za odpověd,tak jsem vyházel všehny staré trubky :) vložil do té azbestové vsuvky a dále již pokračoval komplet novým napojením jak odpadu tak přívodu.Zatím nic neteče,tak snad tu bude OK

Jak připojit WC #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]