Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych vědět jak se správně udržuje JELENICE aby zůstala měkoučká a vláčná.
Prohrábla jsem různé "rady pro hospodyňky" a v průběhu cca sta let se návod neliší - vlažné mydlinky, vlastní ruce, vymáchat, vymačkat v ručníku, pověsit". Důležité jsou dvě věci - mydlinky z mýdla na praní a řádné vymáchání v čisté vlažné vodě.
PS - rukavičky se perou navlečené na rukou, jako když se myjí.
Jelenice je dávno přežitá. Já používám umělou jelenici a to je dalko lepší. Jedna umělá mi při umývání aut vydržela 2-3 měsíce. Jelenice jen 14 dní a bylo po ní.
Já mám pravé jelenice přes 25 let a tak nevím, zda je lepší umělá na ty 2-3 měsíce...-potřeboval bych je pouze nějak vyprat...
Umělou jelenici jsem si koupil vloni. Nevím proč, ale stále pěnila a to jsem ji máchal opravdu hodněkrát. Pak jsem si koupil pravou. V pondělí jsem ji po umytí auta hodil s ostatními hadry do pračky, teď schne na šňůře. Jsem zvědavý co s ní ten tekutý prací prostředek udělal Podám report
Já peru jelenici v šamponu na vlasy, hodně zašpiněnou pomydlím mýdlem s jelenem. Pak poctivě několikrát vymáchám a nakonec do trošky teplé vody přidám balzám na vlasy, rozmíchám a jelenici v tom nechám čtvrt hoďky spočnout. Pak vyždímám, pomalu usuším..Ani sluníčko ani radiátor.Pěkný večer a ať se také povede !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.