Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím obrousit klíč?

Od: rudik odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,koupit jsem si dnes nový klíč č.19 a zjistit jsem,že mi do zámku nejde.Potřebuji ho obrousit a nevím co mám použít jestli mám použít šmigrl papír nebo něco jiného a kde ho koupím děkuji.Omlouvám se za hloupou otázku,ale nejsem domácí kutil :D

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj Rudíku.

Jestli jsou ty dva klíče sobě hodně podobné (stejné číslo by tomu napovědělo) , tak nejdříve, než začneš cokoliv pilováním či řezáním měnit, dobře si prohlédni tu kulisu v krycím plechu vlastního zámku. Někdy se může stát, že se trochu pomorduje a pak s krz ní nejde úplně dobře zasunout i ten správný klíč. Ještě si stejně pozorně porovnej tvar těch obou klíčů. Těch číselných řad je několik a někdy se ty klíče mohou nepatrně lišit a pak to dělá potíže se zasunutím do zámku.

doplněno 23.12.15 16:43:

Ahoj.

Někdy je lepší si ten zadlabací zámek z těch dveří vyndat a ladit to spasování venku. To číslo klíče bývá vyražené i na tom zámku z boku. Určitě není od věci, mít od každého zámku minimálně jeden klíč do rezervy. A označený, kam patří.

hodnocení

0x
Ja bych použil pilník a smirek až na jemnou práci
Pokud však de o nářadí - stranový klíč 19 tak ten jedině na kotoučové brusce nebo flexa s brusným kotoučem

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
začneme otázkami
1) jak jste zjistil, že potřebujete klíč č.19?
2) o jaký klíč se jedná?
A) tento?
B) tento?
O stranovém klíči se záměrně nezmiňuji - ten se nestrká do žádného zámku.

rudik
21.12.15 21:44
hodnocení

za b

ronyx*

Vzhledem k tomu, že píšete, že nejste kutil, nedá se předpokládat, že doma najdete jehlové pilníky a svěrák. Pokud ale doma najdete (nebo máte možnost si do někoho vypůjčit ) 2 šroubováky - jeden na demontáž zámku ze dveří a druhý na demontáž kliky (většinou tam je maličký šroubek bez hlavičky (červík). Může tam být i maličky imbusový šroub (s vnitřním šestihranem), pokud je to novější klika - to jen abyste se nedivil, že to šroubovákem povolit nejde - takže nejdřív okouknout a pak půjčovat nářadí.
Postup
1) demontovat kliku
2) demontovat zámek ze dveří
Vzít zámek a klíč, který jste si koupil, dojít tam, kde jste ten klíč koupil a ukázat jim problém. Pokud nezapomenete s sebou účtenku od koupeného klíče, určitě se domluvíte na výměně za klíč, který do zámku půjde.
Doma pak celou sestavu zase smontovat.
Pokud si ale netroufáte (nebo nemáte možnost) na tuto operaci, pak nezbývá než požádat šikovného souseda, případně volat nějakého hodinového manžela či zámečníka.

2kedar*
hodnocení

0x

Zdravím.!

Pokud vyndáte celou zadlabávací vložku a odnesete k zámečníkovi, pak není problém. Klíč Vám vyrobí na míru.

Totéž by šlo tak, že si klíč vyrobíte sám z "kopyta", které Vám každý prodejce klíčů nabídne. Což opravdu není příliš složité. Stačí k tomu pár jehlových pilníku, trocha snahy a šikovnosti.

jabraka*
hodnocení

0x

Abys mohl kopený klíč použít hned,můžeš zkusit trochu jehlovým pilníkem přizpůsobit průchozí kulisu.Pokud pilníky nemáš,já jsem koupil sadu pilníčků dokonce diamantových v Lídlu za stovku.-

JB

joudic*
hodnocení

0x

jednou jsem pouzil i metodu kladivo, ale nejak se mi nezda, ze ten vas zamek souhlasi, vzdycky to ma velkou vuli, a kdyz ne, tak staci bouchnout i rukou, nebo prinejhorsim vetsi silou (ne natlouct, naraz ale postupne, respektive u shodnych zamek+klic)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]