Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Doporučuje se jedlou sodu do koupele.
A měl bych dotaz. Mohu místo jedlé sody do koupele dát do koupele sodu na praní?
Tu sodu na praní prodávají v drogerii po 1kg, ale jedlou sodu po 1kg zde neseženu v obchodě.
Děkuji
Nevidím důvod, proč by jste to dělala. A podle mne je velký rozdíll mezi jedlou sodou a sodou na praní. Mohla byste si pěkně podráždit, ne-li poleptat pokožku, a ani by vám to nebylo příjemné. Na mne to působí poněkud masochisticky
Dobře, v tom článku ale je jasně uvedeno SODA BIKARBONA. Což není soda na praní. Já například obyčejnou sodou (granulovanou) z drogerie čistím pračku - nasypu ji do pračky a pustím program bez prádla. Silně odmašťuje, takže by to bylo pro vaši pokožku kontraproduktivní - pokožka potřebuje pro udržení mladistvého vzhledu hydratovat...
Zdravím,
jaký význam má jedlá soda do koupele? A kdo to doporučuje a proč?
Mmch - soda na praní je od určité koncentrace žíravina (kromě toho, že silně odmašťuje), takže na její přídavek do koupele RYCHLE ZAPOMEŇTE! pokud nechcete mít poleptanou kůži na těle.
Aha. Tak tohle přenechám jiným.
Nicméně trvám na tom, že sodu na praní do koupele rozhodně ne - občas s ní dělám nějaké věci, smočím si do roztoku holé ruce bez problémů, ale že bych si do toho chtěl lehnout, to ani náhodou, když vidím, co to umí (rozpustí to i hodně zašlou mastnotu a špínu, žere to i barvu...)
Dobrý den, nemyslíte koupelovou sůl? Ta se do koupele doporučuje. Jedlá soda je dobrá na potíže se zažíváním (pálení žáhy) a ta průmyslová soda změkčuje vodu. Zdravím!
doplněno 21.12.15 11:22:misa503 - v tom případě musíte použít tu jedlou sodu (a budete žít věčně).
Jedlá soda je kyselá. Normální soda je ale dost hodně zásaditá a zásady rozpouští maso.
Tady máte tři kila za stovku. fichema.cz/...
Jedlá soda je lehce alkalická, takže 100gramů na jednu vanu nemůže změnit ph vody natolik, abyste něco poznala. Na druhou stranu, tomu článku bych až tak nevěřil, jelikož kůže si vytváří mírně kyselé prostředí. Je to z toho důvodu, že je to nějaký obranný val vůči vnějším vlivům, parazitům, bakteriím atd. Pokud se budete často koupat v zásadité vodě, nebudete odolná vůči těmto vlivům. V žádném případě nemůže taková koupel ovlivnit ph krve, jelikož kůže propouští jen jedním směrem - zevnitř-ven a ne dovnitř zvenku. Jinak by lidi na ulici umírali, kdyby je zkropil kyselý déšť. A silná koncentrace sody vám může uškodit, soda dokáže rozpustit i zubní sklovinu. Na fichema.cz si raděj kupte himalájskou sůl, daleko lepší než soda. fichema.cz/...
No já teda nevím. Ale schválně si dnes udělám koupel na nohy a přidám jedlou sodu. Ten dlouhatánský článek jsem četla rychlým čtením, ale na 100 % bych tomu nevěřila. Berte na zřetel, že v dnešní době si může každý napsat na internet co chce a potom budete třeba brečet a nebudete mít odvolání, protože až si ublížíte, tak Vám řeknou, že jste měla napřed přemýšlet a že Vás nikdo nenutil, abyste lezla do koupele se sodou...
Ale zajímavé to je. Pak napište, jestli jste se nerozpustila a jestli nemáte nějaké zdravotní potíže.
Soda na praní je alkalické povahy.Ale rozhodně nemůže po chvíli poškodit pokožku.Jen u alergických osob.Pro praní má účel hlavně změkčovat tvrdou vodu a pomoci rozpouštět tuky.Hodně zředěný roztok se může použít na koupel nohou .Soda bikarbona(NaHCO3) má alkalitu značně sníženou a dá se tedy použít pro koupele celého těla.Působí jako PUFR,regulátor pH.Ale stejně je nutné odzkoušet vhodnou koncentraci.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.