Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Provizorni vytápění

Od: dcsport odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer

chtěl bych se vás zeptat jak nejlevnějí provizorně vytápět část domů, mám natahnute topení po celém baráku ovšem nestíhl jsem zateplit střechu a zatim ani nemohu protože nemám v podkroví omítky a co vím tak tohle má své pořadí proto bych rád v době kdy budu v praci přes zimu byl připraven na to, že bude mraz a ja nebudu moct topit v kotli na tuhá paliva tak bych zapl nějaky přimotop? mám možnost to zapojit na zemní plyn...

co mi doporučitě?

děkují :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruno*
hodnocení

2x

Určitě připojit na plyn, je to o moc levnější než elektrický přímotop (mimo nízký tarif). A topit při práci v nějakých kamínkách, to bych se na to vy...ještě shánět palivo. Takhle to budete mít bez starosti, bez ztráty času a pohodlné.

doplněno 20.12.15 18:16:

Existují i plynová kamínka.

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
přímotop vás sežere, pokud nemáte levný dvoutarif.
Pokud nestíháte topit v kotlina tuhá paliva a nebo se tedy rychle připojit na plyn, nejlevnější řešení je pořídit klasická kamínka (třeba Petry a jejich odvozeniny) a topit uhlím nebo dřevem.
V každém případě ale pokud nebude v provozu ústřední topení, tak buď do něj musíte dát nemrznoucí směs a nebo ho vypustit.

hodnocení

0x

Snad jen nějaký elektrický, nebo wawky.

dcsport
hodnocení

připojit na plnyn by bylo dobrý ale nevím co tam napojit. jde mi hlavně o vytápění když nejsem doma a připojit plynový kotel je starost kdy potřebujete revizi od elektro aplyn takže snažim se přijit na snažší řešené

bruno*

Nemusíte zrovna připojovat kotel, je i tohle: topeni-topenari.eu/.... Třeba se vám něco šikne z nejlepsiceny.cz/... Určitě by se vám to hodilo i do budoucna.

janm*

Jak píše ronyx, kamna na uhlí se šachtou umí samostatně a bezobslužně, nemusíte přikládat 1x denně naložíte hn. uhlím nejlepší ořech 1, a zapálíte shora, po rozhoření a seřízení do cca 30 minut se starat nemusíte, dle objemu šachty budou kamínka temperovat 12,15 a na minimum až i 24 hodin, bez kouře a smradu z komína. 12 h kamna kerpen, (1 uhlák) kamna Calor na min.až i 20 hodin (také petry ale malinko větší cca 1,5 uhláku ) máte-li velké prostory pak kamna marburg 2 uhláky a je to, jednou denně vybrat popel zapálit seřídit a po starostech, další obsluha až zas druhý den, lidé tento způsob moc neznají ale je to super, v případě že nelze plyn elektrika nebo jinak je to velmi dobrý způsob jen je nutné 1x denně obsloužit, dál se starat nemusíte kamna si poradí samy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]