Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer
chtěl bych se vás zeptat jak nejlevnějí provizorně vytápět část domů, mám natahnute topení po celém baráku ovšem nestíhl jsem zateplit střechu a zatim ani nemohu protože nemám v podkroví omítky a co vím tak tohle má své pořadí proto bych rád v době kdy budu v praci přes zimu byl připraven na to, že bude mraz a ja nebudu moct topit v kotli na tuhá paliva tak bych zapl nějaky přimotop? mám možnost to zapojit na zemní plyn...
co mi doporučitě?
děkují
Zdravím,
přímotop vás sežere, pokud nemáte levný dvoutarif.
Pokud nestíháte topit v kotlina tuhá paliva a nebo se tedy rychle připojit na plyn, nejlevnější řešení je pořídit klasická kamínka (třeba Petry a jejich odvozeniny) a topit uhlím nebo dřevem.
V každém případě ale pokud nebude v provozu ústřední topení, tak buď do něj musíte dát nemrznoucí směs a nebo ho vypustit.
připojit na plnyn by bylo dobrý ale nevím co tam napojit. jde mi hlavně o vytápění když nejsem doma a připojit plynový kotel je starost kdy potřebujete revizi od elektro aplyn takže snažim se přijit na snažší řešené
Nemusíte zrovna připojovat kotel, je i tohle: topeni-topenari.eu/.... Třeba se vám něco šikne z nejlepsiceny.cz/... Určitě by se vám to hodilo i do budoucna.
Jak píše ronyx, kamna na uhlí se šachtou umí samostatně a bezobslužně, nemusíte přikládat 1x denně naložíte hn. uhlím nejlepší ořech 1, a zapálíte shora, po rozhoření a seřízení do cca 30 minut se starat nemusíte, dle objemu šachty budou kamínka temperovat 12,15 a na minimum až i 24 hodin, bez kouře a smradu z komína. 12 h kamna kerpen, (1 uhlák) kamna Calor na min.až i 20 hodin (také petry ale malinko větší cca 1,5 uhláku ) máte-li velké prostory pak kamna marburg 2 uhláky a je to, jednou denně vybrat popel zapálit seřídit a po starostech, další obsluha až zas druhý den, lidé tento způsob moc neznají ale je to super, v případě že nelze plyn elektrika nebo jinak je to velmi dobrý způsob jen je nutné 1x denně obsloužit, dál se starat nemusíte kamna si poradí samy...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.