Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ráda bych někoho zkušeného požádala o radu ohledně daňového přiznání.
Vlastním pozemky které všechny pronajímám místnímu zemědělskému družstvu, letos jsem se rozhodla část z nich prodat nájemci.
V kupní smlouvě je uvedeno, že poplatníkem daně z nabytí nemovitých věcí je nabyvatel který také podá DP. Zajímá mě však zda i já jako prodejce mám za povinnost podat nějaké dodatečné?daňové přiznání...moc děkuji za případnou odpověď. Lenka
2x
Dobrý den, podle Vašeho popisu je vše záležitostí toho družstva (kupujícího). Vy pouze podepíšete kupní smlouvu a počkáte si na peníze (zřejmě přes účet). Snad by byla povinnost zdanit případný rozdíl v ceně odhadní a ceně skutečné (pokud by byla vyšší) daní z příjmu F.O. (a za podminky, že držení pozemků je kratší 5ti let). Také někde F.Ú. požaduje odhlášení z daně z nemovitostí (pokud jste ji dosud za pozemky platila a pozemky nebyly vedeny na K.N. ve zjednodušenné evidenci). Ovšem, daň z nemovitostí platí většinou v těchto případech nájemce (družstvo). Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.