Nejste přihlášen/a.
Dobry den, jsem v tehle oblasti pomerne neznaly. Bydlel jsem s pritelkyni v byte, kde jsem mel UPC, takze jsem nemel s nicim problem. Ted jsme se prestehovali do bytu, kde je pouze antena - ackoliv je to pomerne blizko centra Prahy, tak v teto rodinne vilce rozdelene do nekolika bytu neni ani UPC ani kvalitni signal od O2 a TV je tady resena jen antenou. Kdyz projedu ladeni programu, jak automaticky, tak rucne, nikdy nenajdu zadne programy od CT a nevidim ani zadne HD programy. Mame tuhle televizi televize.heureka.cz/... ktera by v sobe mela mit zabudovany i dekoder hd programu, takze by nemel byt potreba setobox, pokud to dobre chapu.
V rucnim hledani jsem zkousel primo i kanaly, ktere radi CT na oficialnich strankach, ale ukazuje mi to, ze nemam zadny signal. Chytnu asi 10 programu, ktere se nesekaji (nova, nova cinema, nektere primy,...).
Dokazal by nekdo poradit co se s tim da delat? Treba koupit nejakou pokojovou antenu nebo tak neco. Treba neco chapu nebo delam spatne.
Mockrat dekuji za kazdou odpoved
Zdenek
Zeptejte se u sousedů, co na tu společnou anténu chytají a jak příjem řeší oni. Až pak hledejte jiné řešení.
Měla jsem doma, na několik hodin, pokojovou anténu. Když jsme doma zjistili, že je jen na na, snad 10 základnách programů, českých, slovenské a polské ne, některé, třeba sport nechci, anténu jsme ještě týž den vrátili. Bez problémů a vysvětlování, ji v Electroworldu vzali zpět. Píšu to proto, abyste věděl, že to lze. Když se vám nebude počet a kvalita příjmu líbit, můžete bez problémů, v původním balení, vrátit.
Tak máte signál nebo nemáte? Píšete "V rucnim hledani jsem zkousel primo i kanaly, ktere radi CT na oficialnich strankach, ale ukazuje mi to, ze nemam zadny signal..", takže signál nemáte. A hned dál píšete " Chytnu asi 10 programu, ktere se nesekaji (nova, nova cinema, nektere primy,...)", takže tam signál je...?
Ladíte skutečně digitální vysílání? Některé televizory mají v nastavení možnost volby D-digitální vysílání, A-analogové (tedy dnes již opuštěné) vysílání, kde se už nic nechytne a další možnosti připojení do počítačové sítě, apod. Pokud chcete přijímat televizní signál, podívejte se do nastavení a tam kromě všeho možného jiného i na ladění, což asi používáte, ale je divné, že nechytnete vůbec nic. V Praze a okolí televize hraje třeba i na kus drátu nebo primitivní pokojovou anténu.
Chtel jsem rict, ze TV pri automatickem hledani projede vsechny kanaly a vyhleda vsechny programy, ktere jsou v tu danou chvili k dispozici, ale nachazi mi to cca 10 kanalu, pak napr CT D (ten program pro deti), ale ten se trha. HD programy ani jeden. Kdyz dam rucni vyhledavani napr kanal 37 (coz by mely byt prave nektere HD programy), ukazuje se mi, ze neni zadny signal. Kdyz dam kanal 51, coz by mely byt programy CT, ukazuje mi to taktez zadny signal.
A je to! Vy jste asi nasměrovaný na Žižkovský vysílač, který a) vysílá s vertikální polarizací, takže anténa není naležato, ale nastojato a b) ze Žižkova se HD nevysílá, protože se vysílá z Ládví nad Ďáblicemi nebo z Novodvorské, tedy na Lhotce. A navíc v horizontální polarizaci, takže anténa na ležato.
Podívejte se, jestli byste to měl od vás nějak ve směru s Cukrákem, ten vysílá také s horizontální polarizací (polarizaci H nebo V najdete v tabulce) a pak byste mohl použít jednu a tutéž anténu pro ty s HD i pro ty ostatní.
Píšete " Ted jsme se prestehovali do bytu, kde je pouze antena..." . Anténa s vlastním přívodem, nebo přívod od společné televizní antény? U antény s vlastním přívodem po předchozím majiteli by asi měla být správná a správně nasměrovaná. Pokud k ní máte přístup, tak se podívejte kam je skutečně směrovaná a v jaké polaritě, jestli na Žižkov a jestli je obrácená na výšku, nebo na Cukrák a v tom případě naplacato na šířku. Při nesprávné polaritě je signál na výstupu antény slabší.
Snad máte anténu i svod a konektor do televize v pořádku. Pokud máte společnou televizní anténu, tak se zeptejte sousedů na jakém kanále co chytají, někde to bývalo konvertované na jiné kanály, dnes už to snad není.
Hlavně nehledejte HD vysílání tam kde není, dohady jsou málo platné, podívejte se na tabulku s vysílači pro 7 multiplex, kde je ČT1 HD, ČT2 HD, atd... je jich jenom několik. Jestli můžete hýbat anténou a toužíte po HD, zkuste anténu nasměrovat buď na Lhotku nebo na Ďáblice, zkontrolujte, jestli je vodorovně a pak zkuste jemným nastavením směru najít nejsilnější signál.
HD vysílání z Novodvorské i z Ládví je na 37. kanálu, v horizontální rovině. Snad to najdete. A pokud bydlíte šikovně a máte jeden z těchto vysílačů ve směru, nebo alespoň přibližně ve směru na Cukrák, tak byste měl naladit i vysílání z Cukráku - 1. multiplex (ČT1, atd..) na 53. kanálu, 2. multiplex ((nova, prima atd..) na 41. kanálu a 3. multiplex (Óčko, Šlágr, Prima Love, atd.) na 59. kanálu.
Jestli máte starý svod od antény a navíc vedený venkem po zdi, tak se může stát, že na vyšších frekvencích a tedy i na vyšších kanálech má velký útlum, což se projeví, že nižší kanály (třeba vaše 37, nebo 41) kabelem ještě projdou a vyšší (třeba už 51 nebo 59) budou tak utlumené, že signál bude špatný.
Dekuju za radu a ochotu pomoci. Bohuzel to tim tak uplne nebude, protoze Zizkovsky vysilac podle vseho vysila i nektere HD a hlavne vysila i CT, ktere nechytam vubec. Tady omko.cz/... - kanál 53 mi ukazuje signál: žádný. A tady HD omko.cz/... - kanál 47 taktéž žádný signál. Asi budu muset koupit nějakou anténu na zkoušku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.