Nejste přihlášen/a.
Když tak koukám na návrhy domů, tedy katalogy domů tak u všech těch domů mi podstatně chybí 1 věc ( u některých 2 - tedy i garáž) a to totiž nějaká dílna která zároveń funguje jako takové malé překladiště materiálu. Znám plno známých co si postavili domek živí se řemeslem a funkci dílny jim plní garáž za předpokladu že ji mají - takže auto se tam již nevleze a ti co ji nemají tak jim jako překladiště funguje chodba nebo technická místnost.
ČR je národem kutilů, dost lidí se živí řemeslem - tak mi příjde divné že jsem v katalogu o cca 150 domcích nenašel ani jeden s dílnou či místností která by se jako dílna dala alespon za určitých kompromisů plnohodnotně využít.
Máte doma vyřešenou nějakou dílnu?
Co vidím novostavby, tak většina je jen byt s malou zahrádkou a jediná "dílna" je garáž (v které je auto, takže jako dílna moc používat nejde). Sklep žádný, ten se dodatečně kope pod zahradou, sklad žádný, technická místnost malý kamrlík na kotel. = jako dům to moc používat nejde, je to jen smostatný byt se zahrádkou. Zahrádka malá, okolo z obou stran sousedi = soukromí taky žádný zázrak, jen o něco lepší než v paneláku.. Obvykle za městem = nutnost denně všude dojíždět - obchod, škola, práce. A za to lidi dávaj 2 - 5 mega.
Pokud to má být dům, tak musí mít sklep na brambory, dílnu a sklad. Takových je hodně málo, 10% spíš míň?
Máte pravdu , že u novostaveb z katalogů se moc s garáží nepočítá a bohužel ani s úklidovou místností. Důvodem je cena. Já jsem toužil po garáži , tak jsem kvůli ní postavil barák. Vchod do garáže přímo z kuchyně , tak že udělat kafíčko a jít dělat pěkně v papučích. A zase naopak dovezu si nákup a z auta do kuchyně pěkně kousek. Garáž má rozměry 10,5 x 4 m , tak se mi tam vejde auto i motorka , ale bohužel zasebe , což byla velká chyba. Když chci vyjet s motorkou , tak prvně musím s autem . Jj , i kdybys postavil 10 baráků , pořád je co zlepšovat.
Před 15 roky jsem kolaudoval. Dům ná zastavěnou plochu 110 m2 a dílna (garáž) cca 55m2 (vytápěná ústředním topením z domu). Stejně jako vy si nedovedu život bez těchto prostor představit. Mám tam skoro všechno, co potřebuji pro údržbu jak domu, tak firemních aut. Kompresor, soustruh, stojanovou vrtačku, sloupový zvedák na osobní auta, pískovací box a jiné pro mě důležité nesmysly. Dnešní domy jsou koncipovány jako noclehárny s nějakým oddechovým zázemím, ale na jako domy pro život, jak si ho představujete vy, já a asi i mnoho jiných chlapů a možná i žen.
Nekoukejte se po projektech v "katalogu"...
Pokud chcete dům s dílnou, případně máte další požadavky, nechte si ho navrnout přesně podle Vašich představ.
Samozřejmě že v katalogu domků zpravidla nejsou domy s dílnou...často dokonce ani se slušně velkou koupelnou, technickou místností..a podsklepené? To vše by stavbu "prodražovalo" a v katalogu by u takového domu stěží "svítila" cenovka "cena 1 990 000Kč vč. DPH"
RD zastavěno 77m a k němu jsem postavil samostatnou garážku - podél domku. Je to 9x3,5m, vleze tam auto, pár skříněk, pila, ponk, kamínka, pingpongový stůl (složený) 3-4 kola a stará kuchyňská linka. Stejně ale je všechno tak nějak na hromadě. Chci si koupit nebo postavit menší plechový domeček (3x4 m bude stačit) na sezónní věci, jako kola, lyže, boby, kolečka, ... - až bude čas a peníze..
V naší čtvrti novostaveb je ze 12ti domů 11 s garáží - všichni parkují venku, protože mají v garáži sklad.
a ještě doplním, že jsme rok chystali studii, jak by měl náš RD vypadat, než jsme objednali podle studie stavební projekt.
V panelovém bytě mi manžel občas udělá dílnu z kuchyně, garáž je tak plná, že auto tam tak tak vleze, na štěstí máme chalupu a tam má dvougaráž a z druhé dvougaráže po traktoru má dílnu, další prostor má na mlatě i tak tam není k hnutí. Mít dům bez garáže a dílny je s kutilem k ničemu. Kamarád si nechal postavit, manžel mu tehdy říkal, podsklep to a postav garáž do dvou let přistavoval garáž, dílnu a místnost kam dá sekačku a zahradní nábytek na zimu.
Také mám nové auto jenže ho mám na práci a mám v něm a na něm spoustu materiálu, které přece jen v garáži jsou rozhodně více v bezpečí před různými kolemjdoucími nenechavci a dílna se hodí nejen na kutění, ale třeba já ji využívám vyloženě jako sklad věcí na práci .. Dům bez takových prostor je pro mě nepoužitelný. Líbilo se mi přirovnání jak tu někdo psal že většina těch nových domů jsou vlastně jen takové byty se zahrádkou, kde jen přes noc přespíte.
Nevím asi už jsem starý ale tento trend nějak nechápu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.