Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení domu

Od: karelm* odpovědí: 7 změna:
Zdravím cca před 2měsíci jsem vložil dotaz na www.stavba-forum.cz a dodnes mi bohužel nikdo neodpověděl - neporadil. Jelikož nastala doba kdy potřebuji zateplit alespoň jednu stěnu ( severní ) vkládám dotaz sem. děkuji za raduDobrý den, pracuji v zahraničí jako řidič kamionu. Pracuji vždy tři měsíce prakticky v kuse a pak mám zase tři měsíce volno. Letos to vychází že se domu vrátím 15. listopadu. Což už mám obavu že bude mrznout. Ale rád bych rodině zateplil dům, jedná se o klasický cihlový podsklepený dům s kamennou podezdívkou z roku 1937. Vplánu mám nechat podezdívku nezateplenou ( sklep je vlhký ) a na cihly dát polystyrén. Koukal jsem že je dnes na trhu i nějaká pěna ve spreji. Máte s tím někdo zkušenost? Je možné lepit tou pěnou i v zimě? Ta pěna se mi líbí už jen z praktičnosti lehké a bez práce. Ale co na polystyrén? To mám obavu aby to nebyla zbytečná práce, je nějaká možnost čím alespoň natáhnout polystyren s perlinkou? i v zimě? Finální fasádu bych třeba nechal až na jaro, nebo bude lepší i to lepidlo nechat až na jaro a nechat odkrytý polystyrén. Díky za pomoc. Pokud bych neodpovídal, tak to není že nechci, ale jsem opravdu hodně vytížen. Děkuji a spozdravem KarelJeště doplním.Případně pokud máte nějaký ověřený zimní lepidlo či ten sprej. dejte napište mi ať neexperimentuju a drží to. Děkuji Kare

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Karle, jestli si myslíte, ža najdete na internetu jak zateplit Váš barák, musím Vás ujistit, že tomu tak není. Sice najdete návod, jak přidělat desku EPS, klidně i pěnou. Ale musíte vědět, jak vyřešit detaily. Páč to je hlavní na zateplení.

Začněme tím, že sdělíte jakou a zdali máte funkční hydroizolaci.

doplněno 16.12.15 12:18:

totak...

Vlhké základy můžeš zaizolovat přes nopkovou fólii která zajistí odvětrávání a na ní dáš extrudo. Tak to určitě nefunguje, přesněji neodvětrává to! Jen rozdělí vlhkosu zeminu od zdi, ale neproudí vzduch za nopovkou.

První co ale musíš řešit je funkčnost hydroizolace stavby, protože nemůžeš baráku ublížit víc,, než když mokrou zeď zvenku zavřeš.

Naprosto s Vámi souhlasím.

hodnocení

0x
Jak píše pan Milan. Je potřeba víc informací aby se ti dalo poradit kvalifikovaně. Všeobecná rada - nízkoexpanzní pěnu funkční i do minus pěti běžně seženeš a není o moc dražší než běžné pěny. Natahovat perlinku na zimu za mrazu, na to bych se vykšlal.Fasádní Polystyren má jakž takž jistou uv odolnost takže ti za jednu zimu bez potěru nezdegraduje.Vlhké základy můžeš zaizolovat přes nopkovou fólii která zajistí odvětrávání a na ní dáš extrudo. První co ale musíš řešit je funkčnost hydroizolace stavby, protože nemůžeš baráku ublížit víc,, než když mokrou zeď zvenku zavřeš.

hodnocení

0x

Po aféře s materiálem na zateplování bych si ho dovezl z ciziny. Pro vás by to neměl být problém.

Ringo jaká aféra? O žádné nevím a pracuji v oboru!

V MF dnes několik dní...moc tomu nerozumím, ale disperzní omítky nemají v sobě žádný silikon jako ty samé na západě. Několik firem zkrachovalo protože musely opravovat a opravovat. Dnes to pokračovalo dveřmi, ale to jsem už nečetl. Nebyl čas. mfdnes.cz/...

Asi "objevili AMERIKU", páč podobné články se občas objeví i v jiných tiskovinách.

Je jasné, že výrobek určený k certifikaci je kvalitativně a hodnotově jiný, nežli běžně uváděný na trh. Ale to je u každého zboží...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]