Nejste přihlášen/a.
Kdyby nešlo čerpadlo, nedostane se voda nikam a kotel se vypne. Zkluste se přesvědčit, zdali máte knoflík na teplotu vody daný na maximum.
Nejlépe se hledá vada osaháváním. Trubky od kotle je telá dost? Kotel běží, topí?
totak, já se hádat určitěnebudu, teoreticky je to možné, ale samotíží přes čerpadlo to může jít, ale pomalu, takže výkon hořáku by byl velký, a musel by vypínat spínač teploty vody v kotli. Pak dojde k pomalému ochlazení vody samotíží, opět hořák a podobně. Pokud by hořák stíhal topit naplno a ještě se samotíží točila voda, bez čerpadla, "to by byl zázrak Kelišová"
Hezký den
Tazatel již určitě topí a nestojí o naše rady..
Petrák, děkujeme za zprávu
Některé radiátory topí tak na 10% - předpokládám tudiž , že čerpadlo fachčí. V tom případě vám mohu doporučit si vyčistit filtr u topení. Měl by být pod kotlem na zpátečce. Zvládne to každý.
pokud topí radiátory nejblíž ke kotli , tak bych se i vsadil , že to bude filtr. Dejte pak vědět. Správně by měl být nad ním i pod ním kulový ventil , tak že by měla být oprava celkem rychlá.
Poradím ešte iné,Tento typ kotla má zasobnik na tuv a aj vykurovací okruh.Prednostne sa vždy ohrieva tuv ,lebo prepínač ohrievacích okruhov je mechanicky nastavený do okruhu tuv a po cca 2min sa prepne do polohy kúrenie.Prepnutie je počut a hlavne vidiet na digit.teplomere -začne teplota v okruhu stupat.Ak je funkcia prepinača poznačená poškodenými -zakusnutými O-krúžkami ,tak sa hlavne ohrieva voda v zásobníku aj vtedy, ked jeho termostat to nepožaduje a ohrievací okruh je iba nepatrne ohrievaný .Overte či sa Tuv zásobnik neohrieva, ak jeho termostat je na minime.Obehové čerpadlo je určite chodive a ak sa niekedy zakusne od nečinnosti a nečistot, tak sa vyskrutkuje velka skrutka v osi hriadela ,kde je zarez na skrutkovač a nie cez odvzdušnovak ! Vymenu O kružkov v prepinači zverte odbornikovi a mate 10 pokoj
petrrak - tak to mám radost , že jsem to tipnul . Kam mám poslat fakturu? Vždycky začni hledat závadu od toho nejjednodužšího. Když nejede kotel : malý tlak - pohled na manometr , vybité baterky v pokojovém termostatu- zkusit třeba z ovladače na televizi , filtr , atd...
Jednou jsem starší paní -asi tak 65 let řekl , jestli nemá náhradní baterky do termostatu . Začala přede mnou rozdělávat vibrátor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.