Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mastnota na zdi

Od: fendo odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

máme doma na čerstvě asi půl roku po vymalování naprskáno nějakou mastnotou na zdi, nejde to smýt namočeným hadříkem vodou.

Nemáte někdo nějakou fintu, jakou malé mastné kapky odrstranit z malby?

Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Mastná místa na zdi potřete tlustým nánosem obyčejné křídy a nechejte působit do druhého dne.
Pak jen lehce očistěte suchým hadrem.

joudic*
hodnocení

0x

synteticka barva nebo balakryl, a pak premalovat znovu primalexem

fero*
hodnocení

0x

Dobrý večer,zkuste chleba(ne kůrkou),ze skývy udělat větší kuličku,jako je školní guma,a pak opatrně "gumovat".

Možná to pomůže,neuvádíte o jakou mastnotu se jedná.

Přeji mnoho úspěchu.

fendo
hodnocení

Vymalováno mám akrylovými vodou ředitelnými barvami.

Chleba jsem tedy ještě nezkoušel, vyzkouším ;)

ria*
hodnocení

0x

Zkuste mokrý hadřík, trochu sava a přitisknout, nebo "poťukávat" na skvrny.. určitě poleví - stejně by jste musela tak jako tak odmašťovat, jinak by se mohlo tisíckrát přemalovávat a ta mastnota stejně vyleze... :/..

fendo
hodnocení

Dobrý den,

zkoušel jsem ten chleba, bohužel se nepodařilo :( Nemá ještě někdo nějakou zkušenost či typ?

Děkuji

Já jsem Vám osvědčenou radu napsala.
Nechápu,proč ji nevyužijete *zed*

nikdo*
hodnocení

0x

Zatřít přípravkem TELSAL. A přemalovat. Ale nejdřív bych zkusil návod od wamp s tou křídou.

fendo
hodnocení

Dobře, zkusím tou křídou ještě ;)

joudic*

to je camrani s necim co jde vyresit za 2 minuty jednim maznutim jakekoli zbyle barvy, ktera mastnotu dal nepusti, treba i lak na nehty, zbyly sekundak atd :) po zaschnuti premalovat normalnim primalexem, pokud ta barva byla tmava tak pak jeste jednu vrstvu primalexu :)

Ta krida mozna neco malo vysaje, ale nikdy vsechno, buhvi jak je ta mastnota stara, je to vpite dovnitr do cele malby, ten flek po vymalovani uz vzdycky vyleze vizualne ven.

fendo
hodnocení

Děkuji,

chci se jen zeptat, jaká barva nepustí mastnotu? Mám vymalováno světlou barvou odstín žluto-oranžové.

Mohu zkusit přemalovat, používal jsem barvu DULUX, ten nepropustí mastnotu?

Děkuji

sanyo*

Pokud chci jako rádce pořádně a odpovědně poradit, tedy s mými znalostmi a schopnostmi, měl bych vědět základní informace a tom, o jaký mastný rozměr fleku se jedná, jaká je v místnosti omítka ( např. malta, nebo panel a pod., povrch omítky hladká, nebo ta novodobá škrabaná atd., atd). Pokud alespoň toto nevím, jsou moje rady jen takovým výstřelem z kapslíkem, tedy bez náboje. Já osobně, poněvadž mám s tím zkušenosti, pokud se jedná o jadrnou omítku a flek malého rozměru, tak bych to osobně řešil pouze a jedině vyškrabaním do patřičné hloubky , třeba 0,5-1 cm, záleží na fleku. Poté bych si koupil nebo třeba i půjčil, patřičné množství sádrokartonové sádry - tuším s názvem např, KNAUF , tuto sádru rozmíchal vrtačkou s metlou a za použití přesných kovových stíracích hladítek bych celý flek přesádroval odpovědným způsobem a pak odpovědně a s příslušnými brusnými pomůckami zbrousil, až to bude řádně a pořádně suché. Upozorňuji, že v případě této sádry, nesmíte strop či stěnu vlhčit ! Jak to neuděláte vše zodpovědně, budete používat nějaké amatérské rady, tak flek vás při každém malování bude trápit až do úmoru, to znamená FURT A FURT. Přes tuto opravu "nejede vlak", v případě drsnější omítky se dá sádra upravit zcela k přesné podobě okolní podoby. Ještě zdůrazňuji, že ta sádra je poměrně drahá, ale to proto, že je to kvalita ..

nikdo*

sanyo: Telsal mi zatím zafungoval na všechny druhy fleků. A za druhé je úplně jedno, jestli s ním ošetříš flíček velikosti pětikoruny, nebo flek od proteklých sazí na komíně od stropu na zem. On prostě funguje. Na rozdíl od Knaufu, skrz který mastnota zase proleze, protože je většinou nasáknutá hodně hluboko.

jenda2*
hodnocení

0x

Mastnotu odstraníte roztokem Jaru a otřením hadříkem. Pak se místo přetře Duvilaxem. Ten udělá ochranný film a možná mastnota nevyleze a zároveň se chytne barva. Bez poškození malby to nelze udělat. U Primalexu to je bez problému i lokálně. U odstínu se přemaluje stěna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]