Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou digestoř

Od: 1jana® odpovědí: 7 změna:

Dobré ráno ,

ráda bych si koupila novou digestoř do panelákové kuchyně - 12m2. Musí mít zadní odtah do komína, podvěsná, šíře 60 cm, bílá, dávám přednost kovovým tukovým filtrům, silnější osvětlení, nízkou hlučnost. Jestli má nějaký význam zpětná klapka, pak i tu.

Líbila by se mi Mora OP 621, ale ... recenze na ni nejsou dobré. Slabé plechy deformující se už při montáži, špatně se montuje, netěsnosti, atd.

Prošla jsem nabídky různých značek, ale jsem bezradná a už mne tlačí čas. Nemáte zkušenost s dobrým odsavačem zakoupeným v poslední době - kvalita je jiná dnes než před pár lety. Cena asi do 3000 Kč.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

0x

Neodpovím přímo na vaši otázku, ale ze zkušenosti je docela dobrá 30 let stará paneláková digestoř ze smaltovaného plechu, se dvěma tlačítky - jedno na zapnínání centrálního odsávání, druhé na osvětlení dvěma žárovkymi pod lisovaným sklem. Je trvanlivá, nehořlavá s horním vyústěním do skříňky nad digestoří, ve které je koleno s bočním napojením na centrální odsávání.

Nevýhoda je,že se žárovky nad sporákem a navíc v malém prostoru hůř chladí a během roku je třeba každou z nich jedenkrát až dvakrát měnit - prostě se tiše přepálí a zhasnou. K výměně je potřeba plochým šroubovákem odšroubovat dva šroubky rámečku, rámeček a sklo trochu akrobaticky podržet a pak sundat. Výměna je snadná. Jednou za čas, tak jednou za rok je dobré mastné sklo umýt ve dřezu teplou vodou a jarem. Plechový smaltovný kryt se dá krásně a čistě mýt a udržovat čistý. Nereziví.

Za 30 let bylo zapotřebí vyměnit jenom jeden z vypínačů, protože přestal cvakat.

POZOR na hořlavou digistoř! V jednom dílu televizního pořadu Prostřeno došlo při flambování před televizními kamerami a udivenými hosty i televizními diváky k zapálení výplně digistoře, která pak s plamenným efektem spadávala po částech dolů a k uhašení prý musel zasáhnout i štáb televize. Kdo ví, co to bylo za druh a typ digestoře, že to při trošku vyšších plamenech při flambování chytlo. Tohle snad vůbec nemohlo projít nějakými výrobními testy, ale zřejmě se i takovéto digestoře na trhu a v domácnostech vyskytují.

Takže jsem neporadil, možná trochu varoval.

ivik*
hodnocení

0x

Nedávno byl test digestoří v Černých ovcích v televizi a suma sumárum to vyšlo tak, že neexistuje digestoř, u které by bylo vše na jedničku.I ty nejdražší ( cena kolem 40 tis.),vyšly nic moc.Jedna byla hlučná,jiná málo táhla,třetí nevím co...Doporučovali spíše s odtahem do komína nežli filtry.Také bych si nějakou novou chtěla pořídit, ale nevím,neorientuju se :(.

figurek*
hodnocení

0x

Hm. Přesně tuto Moru mám a nestěžuji si.

Slabé plechy přece ničemu nevadí a při montáži jsme neměli problém. Nahoře v digestoři máte předvrtané čtyři díry, za které ji zdola přišroubujete ke skříňce v kuchyňské lince. Tuto práci zvládne i žena začátečník.

Netěsnosti : Mezi digestoř a stěnu s odtahovou trubkou by mělo být vložené těsnění. Kdo ho tam nedal, ten ať se nediví.

Jediná skutečně problematická věc je hlučnost. Digestoř je pevně spojená se skříňkou a tato skříňka funguje jako rezonátor. Když digestoř pustíte naplno, pak je slyšet po celém bytě, i na balkóně. Si myslím, že s jinou značkou by tomu nebylo jinak.

Odtud moje rada : z horní strany přidejte na šrouby korkové podložky a šrouby neutahujte nadoraz. Toto spojení nesmí být udělané natvrdo. Pak je rámus přece jen slabší.

V žádném případě nebrat! Montoval jsem o víkendu, kdyby nebyla za devět stovek ve výprodeji, nikdy bych takový šmejd nekoupil.

já mám tudle od Mory a nestěžuju si electroworld.cz/...

hodnocení

pro dabel - jak ji máte dlouho a montoval jste si ji sám? už jste myl kovové filtry? jsou to stočené hliníkové drátky?

mám jí od března letošního roku neb sem se stěhoval do nového bytu a dělala se komplet nová kuchyn tu mi dělal známej truhlář a digestoř sem si tam dával sám žádnej problém s montáží sem neměl,mám odtah do komína a filtr je textilní

demontáž filtru zvládne i malé dítě *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma digestoř zpětná klapka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]