Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

KG přesuvka a opravení potrubí

Od: jendabenda odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, prokopli jsme odpadní trubku KG 300 mm. Bohužel je do dle plánů asi někde v polovině trubky délky 5 m, navíc leze do šachy a ta je obetovaná, takže určitě nepůjde celá trubka vyndat. Můžeme použít přesuvku KGU? Avšak na její vsunutí i s vyhnutím zbylé trubky pro lepší manipulaci potřebuji tak 5 cm ubrat z poškozené trubky. Jakože ze v místě poškození vyříznu 5 cm, vsunu přesuvku a nasunu ji na střed. Přesuvka má asi 22 cm. Bude to dostačující na těsnění a případné prohýbání trubky a jím její povytahování z přesuvky? Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ano vždyť na to se dělají.To těsnění v přesuvce je cca 2cm od kraje+1cm těsnění tak zbývá +-15 cm.Jaké prohýbání?Vy to nemáte v nezámrzné hloubce?Ještě jak je prokoplé?Jestli jenom díra od krumpáču tak bych to pouze přelepil kouskem trubky i třeba tolik vychvalovaným mamutem

jendabenda

Je to asi 2 m hluboko. Prohýbání jsem uvažoval tak, že mám vcelku 5 trubku, jeden konec obetonován. Tím že se v polovině odkopala a i podkopala, tak už nebude nikdy tak podloží pod trubkou zhutněno jak bylo při montáží, proto mám obavy aby se tímto klesáním - průhybem vedení v místě spojky jakoby nevysunula ze spojky. Samozřejmě zahutníme to co to půjde ale kbyby náhodou.

Je tam díta tak 3x2 cm a od ní zdá se prasklina po obvodu

Tak jako tak nemáte moc jiných možností jak to opravit.

Buď přesuvka...nebo opravná manžeta.

Přesuvka je záležitost cca 700Kč plus práce...Manžeta je podstatně dražší (3-4000Kč) plus práce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]