Strojek na nudle

Od: Datum: 13.12.15 07:49 odpovědí: 8 změna: 13.12.15 19:58

Dobrý den,

pořídili jsme ruční strojek na nudle. Prosím o radu jak s těstem nakládat. Vyválení plochými válci je mi jasné. Ale musí se před vložením do strojku s nástavcem na krájení nudlí nechat těsto proschnout?

Děkuji, Martina


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 13.12.15 09:49
avatar

Ne, těsto se prosychat nenechá, ale správné těsto nesmí v žádném případě lepit a ulpívat na rukou. Pokud strojek těsto nekrájí, znamená to, že je těsto příliš měkké, v tom případě přidejte do těsta trochu mouky a znovu jej prohněte a protáhněte mezi hladkými válci strojku.: Jestliže je naopak těsto příliš suché a řezací válce jej tudíž nemohou uchopit. Přidejte do těsta trochu vody,znovu jej musíte prohníst a ještě jednou protáhnout mezi hladkými válci strojku.


doplněno 13.12.15 09:58:

Těsto je třeba pokaždé znovu a znovu LEHCE poprášit moukou, aby se nechytalo na válce.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 13.12.15 10:44
avatar

Vlasové nudle? U nás se vyválela vždycky placka o síle cca do 1 mm, a nechala se proschnout přehozená přes opěradlo židle. Pak se nakrájela na pruhy o šířce cca 5 cm. Potom už byly jenom dvě možnosti, buď těch pruhů naskládat cca 20 na sebe a krájet nožem nebo je jednotlivě prohnat strojkem. Nožem se dají nakrájet nudle rozhodně tenčí než půl milimetru.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 13.12.15 14:51

Moc děkuji a přeji vám všem pěkné předvánoční dny.

Datum: 13.12.15 16:02
avatar
Záleží, jak vyšlo těsto. Já nechávám pláty většinou chvíli zavadnout. Udělal jsem si dřevěný sušáček. Příliš suché těsto řezací nástavec nevezme, moc vlhké se bude lepit. Musíte vyzkoušet, člověk to pak odhadne. Jinak doporučuju semolinu na těsto...
Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 13.12.15 17:20

Je to dobrý pomocník, ale chce to nácvik.Krom toho, co tu již bylo řečeno, podle mne je velmi důležité, aby bylo těsto opravdu důkladně propracované. Já si vyvaluji-přes válce-jen malé kousky. Z celého množství ubírám jen asi tak za kaštan, pořádně ještě v ruce prohnětu a strčím mezi válce. Potom mírně posypu moukou a protáhnu podruhé. Opět mírně posypu a krájím.Nudličky jsou pak akorát dlouhé a hlavně, nejsou potrhané.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 13.12.15 17:55
avatar
Těsto pořádně vypracovat- uvolní se lepek. Taky je dobré ho nechat odležet v lednici.
Ohodnoceno: 0x
 
Od: masara
Datum: 13.12.15 18:10

Dobrý den,určitě nechte trochu proschnout, jinak se lepí nudle k sobě, pokud necháte moc, tak se těsto láme. Já válím klasickým ručním válečkem tenký plát (tenčí, než vyválí válce na strojku), nakrájím na pásy a po částečném proschnutí vkládám do strojku a krájím nudle.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 13.12.15 19:58
avatar
Já mám origo taliána strojek. Nevím, jak jsou na tom ty levné strojky v supermarketech. Ale jestli vyválíte ručně tak tenké pláty, jak ten můj strojek, tak tedy smekám...
Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.