Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Expanzní nádoba k vodárně

Od: job02 odpovědí: 3 změna:

ahoj mám doma tlakovou nádobu s vakem50l.stálé prolémy,praská vak.chci se zeptat mám nerez.boiler 100l,jde zněho udělat tlaková nádoba,jaký ventilek použít?děkuji za odpovědi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

0x

Tlaková nádoba s gumovým vakem potřebuje nahustit na správný tlak. Například Aquamat V Dukla má uvnitř nádoby tlak o 0,2 nižší než je zapínací tlak tlakového spínače 2,0, takže se dohušťuje, nebo prostě jen kontroluje, jestli má uvnitř správný tlak. Tento tlak tlačí proti naplňovanému vaku. Když v tlakové nádobě není tlak vzduchu, vak se roztáhne na maximum co to jde a tam může prasknout, nehledě na to, že se čerpadlo stále zapíná. Má si načerpat vodu na maximální tlak a po klesnutí na zapínací tlak se čerpadlo znovu zapne.

Od natlakování je nahoře na Aquamatu ventilek jako na kolo, dá se případně koupit jako náhradní díl v prodejně čerpadel.

Náhradní díly: signapumpy.cz/...

Vak: signapumpy.cz/...

Tlakové nádoby pumpa.cz/...

hodnocení

0x

Mě teda nikdy vak nepraskl-dřív prorezivěla nádoba cca každých 10 let a vak nevypadal nějak opotřebovaný.Chyba bude asi někde jinde-kupujete kvalitní cerpacitechnika.cz/... nemáte nějaký kaz v nádobě o který se vak poškodí? No k dotazu:jde:) musíte mezi zdroj vody a nádobu použít přisávací ventil cerpacitechnika.cz/... něco je i tady dumachalupa.cz/...

topic
hodnocení

0x

Udělat lze bez problému, jsem pro klasiku bez vaku, u té se jen musí občas dofoukávat vzduch (nebo čerpadlo s přisáváním). Nahoru autoventilek nebo ventil + koncovka na hadici od kompresoru, může tam být i zpětná klapka... Pokud je vysokotlaké čerpadlo, tak je nutný pojistný ventil podle parametrů boileru např. 6 bar

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]