Nejste přihlášen/a.
U takového domu ho nakonec předěláte úplně celý. Dispozici, elektřinu, vodu, odpady, omítky, izolace, okna, podlahy, okapy, střechu, topení. Pořád bude mít horší parametry než novostavba, ale můžete šetřit na vlastní práci.Takže si nejdřív dojděte na prohlídku sám kvůli lokalitě, jakou má zahradu, jaké přípojky ( plyn, voda, odpad, elektřina ), jaké sousedy, jestli mají uklizeno na zahradách, jaká je dostupnost služeb. Teprve potom vezměte odborníka, který zhodnotí postup a časovou návaznost oprav. Třeba krov může být dobrý, ale bude nutno podříznout apod. Ovšem připravte se na dlouhý život na staveništi, pokud nemáte hned na opravy, výměnou za to, že neplatíte nájem a dáváte do svého.
Ja bych do toho nesel...
Pokud u domu neni 2000m pozemek, nebo neni na nejakem super miste, je lepsi a levnejsi varianta postavit dum novy.
Ve starem vymenite vse krome casti obvodovych zdi a porad to bude stary dum.
Dejte sem schvalne odkaz na ten inzerat
Rekonstrukce určitě ne - vlhkosti se nikdy nezbavíte / nejlepší variantou je zbourat a postavit nový, nicméně pokud není pozemek dost velký tak se to asi nevyplatí já osobně bych do toho nešel - Možná to ve finále nebude stát dohromady vše 5milionů ale o něco málo méně (nečekejte že extrémně ušetříte) - ale toho času, energie nervů- pokud budete rekonstruovat tak počítejte s tím že částka bude ještě vyšší - objevý se nečekané problémy, doděláte a můžete dělat znovu dál zase něco dalšího.
NEREKONSTRUOVAT - LÉPŠÍ ZBOURAT / NEKUPOVAT STARÉ - neušetříte
u Rekonstrukce narazíte na problém s tím že nestačí že někdo dojede a udělá to jako všude jinde - část bude potřeba zbourat, část se dá využít, přichází atypická (DRAHÁ) řešení problému která nikdy nebudou 100% funkční - například u vody, plynu, vytápění, elektřiny apod. stejně tak u střechy.
no, máte všichni pravdu, že dávat do pořádku starý dům je většinou na několik let a že stavět na zelené louce je lepší. Ale... Ale jestliže stavebník nedosáhne na hypoteku na nový dům, tak vezme starší, může v něm i bydlet a pomalu předělávat. Je to náročný, ale jde to
Mne zase zvedají vaše názory. Když nemám nebo nedosáhnu na 5 milionů a nechci platit zvyšující se nájem, je to i několikaleté staveniště docela dobrá alternativa. Hlavně v tom, že mám kde bydlet. Důležité je spíš zhodnocení, na co ještě má člověk sílu a co už sám nedá. A podle toho volit vhodný dům při koupi. Samozřejmě, pokud dostanete 5 mega hypo a dokážete splácet, zdá se vám to k ničemu.
Vytrácí se moudrosti starých babiček a dědku..Rozhledněte se na parcele zejména v místech,kde máte na zdi mapy od vlhkosti...Sám jsem před 45 lety byl přiženen do vily,kde byla plísen v pokoji,ale NARÁŽEL jsem na tchyni,majitelku,že nechtěla přesadit tradiční kytky,co vytváří u zdi vlhkost do delší vzdálenosti...Takže jsem raději majitel bytu ve městě a hooodně daleko...Zasadtě nedaleko vlhkých zdí BŘÍZKY a za dvě sezony máte barák suchý,aniž byste musel dělat nějaké nákladné izolace,Ty břízy vám tu vlhkost vychlastají...
Tohle je otázka. V každém případě bych radši ještě hledal. Nevěřím, že v okolí se nenajde něco na výběr. Někdy pohledová maličkost v rozdílu staveb, vás může stát statisíce. Vím o čem mluvím, já jsem ale výběr neměl. Zdědil jsem rodinný barák po rodičích postavený v roce 1851. Všechny naše finance to spolklo a pořád je to jen starý barák s mnoha nedostatky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.