Nejste přihlášen/a.
V bytovém domě, kde bydlím je hlučná dvojice mladých lidí se dvěma dětmi. Často je v době nočního klidu slyšet hluk z jejich bytu, mlácení dveřmi a nábytkem. Stěžují si také ostatní bydlící. Jsme SVJ a v tomto případě se jedná o celkem jasné porušení domovního řádu, který však nezná žádné sankce a nedává aní výboru možnost jak zasáhnout. Mohli byste prosím poradit, jak správně postupovat? Děkuji.
Upozornit je ve vší slušnosti, že dělají hluk po 22.00 a že chcete spát...pokud si to nevemou k srdci tak reproduktory zapřit ke stropu vystupem k nim a o půlnoci, ve 3 ve 4 opakovat produkci oblíbené skladby-pá - so - ne -po vynechat, pokud nedají pokoj zvolit pracovní den opět nad ránem ve 3 v 5 opakovat po 3 dny atd., samozřejmě zvolit tam kde mají ložnici... ne hned naplno... zesilovat postupně, další pokus max. - do ztracena a pak nahodile podle nálady...funguje to...
jur: no to je sice velmi dobrý nápad, ovšem pokud by za sousedy měli jenom ty dotyčné. Pokud bych tohle proved já v paneláku např. proti sousedovi vedle, tak to samozřejmě uslyší i ti nahoře a i ti dole. ... a tak dále a tak dále . Tohle je nepoužitelné
Jo já to aplikoval na bytovce na sousedy nad sebou...dodnes jsme kamarádi...takže zbývá jedině bouchání na dveře, klasické hořící novny s hovínkem uvnitř a zazvonit - vyběhne a dupe...spolehlivé, buzení telefonem , vyhazování pojistek, prostě zitra budeme chytřejší, drahoušku, či jak to bylo, paní Bartáčková...
Předělat domovní řád a dát do něj sankce, pokud si stěžuje více lidí, nebude to problém.
Při rušení nočního klidu volat policii, ta může udělit pokutu.
Proč by pokuta od police byla nevymahatelná?
Dle správního řádu, musí být pokutovaný ochoten uhradit pokutu to je tzv. blokové řízení, když není ochoten zahájí se správní řízení. Tyto pokuty jsou vymahatelné.
Pokuty v rámci domovního řádu jsou sice hůře vymahatelné, ale také to jde.
Pokud rušitel nočního klidu dobrovolně tuto sankci neuhradí, tak je prakticky nevymahatelná. (mluvím o pokutě dle DŘ)
Jedná se o pokutu dle DŘ(domovního řádu). Psal jsem to o bod výše. O pokutě od PČR jsem vůbec nemluvil.
V případě domovního řádu je největší problém, že tito problémoví spoluobčané musejí souhlasit s takovým ujednáním v DŘ. Bez jejich souhlasu nelze pokutu vůbec vymáhat. A i v případě souhlasu je vymáhaní problematické a v dosti případech nemožné, protože soud označí tuto pokutu jako protizákonou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.