Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ventilátory na léto?

Od: babusa* odpovědí: 9 změna:

Po zkušenostech v létě,kdy byla vedra a trpěli jsme doma jsme si poznačili,že si v zimě koupíme nějaký ventilátor domů,v létě nebyla šance.Ježíšek nás přesvědčuje,že nám ho koupí třeba po Vánocích,ať si řekneme jaký.Já vůbec netuším,vím jen,že by se nám zamlouval takový ten stojan,aby se dal přenášet a hlavně nebyl hlučný.Nic pod strop,ani takový ten větrák-viděla jsem u sousedky a asi by mně jeho hlučnost vadila víc než vedro.Jde mi o to,co někdo doma má a poradí?Kde ho koupit,zkušenosti,cena?Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já jsem před asi pěti roky koupil stolní ventilátor Rowenta. Ten má dvě rychlosti, při pomalejší je slyšet velice slabě a dělá slabý vánek; při vysoké rychlosti je slyšet trošku a dělá dost silný proud vzduchu.

Teď už se asi nevyrábí a neprodává. Jeho cena byla někde kolem 700Kč, ale je to kvalitní a tichý ventilátor.

Takže musíš obejít několik prodejen a vyzkoušet ventilátory, které tam mají vystavené.

Když to budeš objednávat po netu, tak nic nevyzkoušíš a musíš doufat, že budeš mít šťastnou ruku.

A k těm co doporučují klimatizaci. Je to taky rada a tazatel si musí vybrat, co je pro něj vhodnější.

Já bych klimatizaci nechtěl, protože klimatizovat se dá maximálně několik místností a když musím odejít mimo tyto místnosti, tak pro mne ten přechod je horší než celodenní sezení v místnosti kde je 30°C.

Typ ventilátoru je VU2010F0

rv*
hodnocení

0x

Ventilátor teplotu nesníží. Pouze zvířený vzduch z vás odpaří více vody a tím se ochladíte, teda pokud budete v tom proudu vzduchu. Jediné osvědčené a spolehlivé řešení je splitová klimatizace - proto se s ní taky všude, kde je horko, setkáte. Neprošlapávejte slepé uličky.

mp*

Ventilátor sice teplotu nesníží fyzikálně, ale zcela jistě teplotu sníží pocitově. Vezměte si, jak je Vám teplo třeba na horách, když fouká vítr. To je známá věc. Takže se dá říci, že každý ventilátor je lepší než nic. Pak záleží na vzhledu, výkonu (samozřejmě, čím větší a výkonější, tím hlučnější). Je fakt, že já sám už mám objednanou klimatizaci. Po zkušenostech z minulého léta raději nastydnu, než bych se uvařil. Ono teď v zimě se na to rychle zapomene - ale těch asi 56 tropických dní letos v létě bylo opravdu dost.

joudic*

a bral bych jich jeste vic a nejmin 5C kazdemu tropickemu dni jeste pridal :)

Ventilátor pomáhá a to velmi. Proudící vzduch o teplotě 28°C docela dobře chladí tělo o teplotě 36°C.

daniel*
hodnocení

0x

Jediný ventilátor co trošku pomůže je ten stropní všechny ostatní mají téměr nulový efekt a jsou to spíše vyhozené peníze v těch vedrech nepomůžou - řešením je klimatizace, ty už dnes taky nejsou tak drahé aby byli nedostupným zbožím do domku nebo bytu.

joudic*
hodnocení

0x

ventilator bez vykonu (tichy) je nanic, mam velky celokovovy ECG diky kteremu muzu v lete uvnitr existovat, je hlucny a velmi silny, hlucny neni motor ale lopatky svistici velkou rychlosti. Susim na nem v lete trika nebo kosile, do 10ti minut suche. Pak mam jeste jeden klasicky stolni a ten ani nezapinam, ten si snad ani nazev ventilator nezaslouzi... mozna tak rotujici dekorace :)

pobrdny*
hodnocení

0x

Doporučil bych Vám spíš klimatizaci, teď v zimě jsou na ně dobré ceny, nebo třeba přes inzerát: dum.bazos.cz/...

Přesně tuto mám doma, na balkon jsem dal tu venkovní jednotku, jediné co dalo nejvíc práce je provrtat panel, na to je potřeba si půjčit "kango", neboli pneumatické kladivo. Spojkami se to pak propojí a je to paráda, jen to doma lehce šumí a hlavně chladí :)

roman68*
hodnocení

0x

při letošních vedrech jsem použil ze zoufalství ventilátor z vyřazeného PC-zdroje.(dal jsem si ho přímo na stůl) ..a i při tak malém výkonu pomohl a hlavně je velmi tichý...

pomáhá také navhlčit záclony vodou - třeba rozprašovačem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]