Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Solární řetězy na zahradu,kdo má?

Od: yourlady* odpovědí: 9 změna:

Koupili jsme na zahradu vánoční solární řetězy.Počítám s tím,že je dobíjí slunce,to chápu,ale jsem nemile překvapena,že nestačí běžné v zimě sluneční záření,že svítí v noci jen když je přes den hodně v(!)elké slunce-a to bývá v zimě málokdy.To jsou pak vánoční řetězy dost na houby.Jaké jsou s tím vaše zkušenosti? Mám je 1.rok. Baterky se pak dají vyměnit? Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

No, asi teď budu hnusná, ale Vy jste se snad domníval, že Vám budou svítit i v případě, že bude sluníčko za mraky? Jak by se asi nabíjely? Prostě v zimě až tak moc nefungují...

Ano, tazatelka se domnívala, že by mělo stačit běžné denní světlo (i bez slunce) na to, aby se přes den stačila dostatečně nabít baterie. A to se domnívala správně. Tak by to být mělo, řetěz by měl večer svítit, i když je přes den slunce za mraky. Pokud to tak není, je někde chyba. Pravděpodobně ta baterie není v nejlepším stavu, nebo je vadný solární panel.

ju*

To je pravda , ale v parném létě budou svítit jako o život...*ua*, takže je řešení - odstěhovat se do afriky a budou svítit o vánocích jako o život...tedy pokud budou baterky dobíjeny...*smich*

yourlady*
15.12.15 17:28
hodnocení

:)

hodnocení

0x

Řetězy nemáme, ale máme různý lampičky. Asi 1/3 akumulátorků zimu nepřežije a musí se vyměnit. Akumumulátory jsem nakonec koupil z Číny. Jsou za pakatel, ale mají ještě menší životnost.

Takže pokud loni řetěz svítil OK, tak bych to typoval právě na ten akumulátor.

daniel*
hodnocení

0x

Dobrý den, Není uplnou pravdou že pokud nesvítí sluníčko tak solární panel nefunguje, když je pod mračkem to dokonce lepší, V zimě bohužel je někdy úroveň slunečního svitu tak nízká že nestihne baterii dobít na celou noc, ale třeba jen na 3-5 hodin svícení. Baterky se u většiny vyměnit dají- samozřejmě tam není klasická tužkovka ale dobíjecí ;)

Pokud svítí opravdu málo, může už být baterie prostě slabá, přece jen venku v zimě je to pro jakékoliv zařízení velmi těžké a pro baterie zvláště - zkuste vyměnit / ve světelných řetězech bývá většinou dobíjecí tužková baterie, o kapacitě kolem 2000mAh (cena za kus je kolem 32Kč)

honzmalatny*

Dobrý den, opovážím se nesouhlasit. Máme také vánoční retěz na solární panel a kdž jsem ho otevřel, byly tam prachobyčejné nabíjecí tužkové baterie. Vyměnil jsem za kvalitnější,které jsem před tím nabil a bylo po problému. baterie se stačily v zimě přes den dobít a svítilo to celou noc.Samo, že pokud napadl sníh, musel jsem panel očistit, ale moc toho sněhu v posledních letech nebylo.

daniel*

Říkám není tam klasická tužková baterie ale dobíjecí - také tužkovka ale dobíjecí. Když něco koupíte většinou jsou tam takové ty baterky nic moc kvality,souhlasím s tím že je lepší koupit lepší a vyměnit.

hodnocení

0x
Mám takto osvětlenou poštovní schránku. V létě svítí skoro do rána, ale v zimě mžoura stěží dvě hodiny a skoro nesvítí. Jednak zimou trpí akumulátory a také je často nulové slunce... a denní světlo nic moc. U řetězů je to stejné. Ideální je na 12v. Ty vaše půjdou snad napojit na 4,5V trafo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]