Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je možné odkoupit byt od bytového družstva?

Od: hv* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli už je možné odkoupit byt od bytového družstva?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den, otázku takto formulovanou musíte položit konkrétnímu bytovému družstvu. Teoreticky možné to je už dlouho, za splnění několika podmínek. Jednou z nich je souhlas obou stran. Žádná povinnost odprodeje v současné době není. Dále není patrné, zda je řeč o převodu do vlastnictví člena nebo o klasickém prodeji (v případě nečlena).

doplněno 10.12.15 13:48:

Pokud je mi známo, tak Vámi zmiňovaná zásada stále platí (tzn. kdo nezažádal, nemá ze zákona nárok) . Zažádat jsem stihl v termínu a byt mi převedli ještě než družstvo krachlo... Nyní mám jiný byt v tzv. novém BD a páky na převedení nejsou. Pro Vás to znamená jediné. Změnit vnitřní předpisy družstva tak, aby převody byly možné. Teoreticky to lze, prakticky je to problém (čím větší družstvo, tím větší problém)

hv*
hodnocení

Je řeč o převodu do vlastnictví člena, a vše je už zplaceno. Družstvo se stále vymlouvalo, že jestli nebyla podána žádost na odkup v roce 1993, nebo který to byl rok. Tak to není možné, dokud nebude vydán nový zákon. Tak nevím, jestli je v dané věci již něco nového. Děkuji za odpověď.

hv*
hodnocení

Tak to se družstvo nevzdá :(

doktpr365*
hodnocení

0x

Zjistěte na bytovém družstvu,jednalo by se o převod do osobního vlastnictví. U nás v paneláku to několik nájemníků má převedeno.

doktpr365*

U nás to převedli i těm co neměli podanou žádost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]