Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli už je možné odkoupit byt od bytového družstva?
Dobrý den, otázku takto formulovanou musíte položit konkrétnímu bytovému družstvu. Teoreticky možné to je už dlouho, za splnění několika podmínek. Jednou z nich je souhlas obou stran. Žádná povinnost odprodeje v současné době není. Dále není patrné, zda je řeč o převodu do vlastnictví člena nebo o klasickém prodeji (v případě nečlena).
Pokud je mi známo, tak Vámi zmiňovaná zásada stále platí (tzn. kdo nezažádal, nemá ze zákona nárok) . Zažádat jsem stihl v termínu a byt mi převedli ještě než družstvo krachlo... Nyní mám jiný byt v tzv. novém BD a páky na převedení nejsou. Pro Vás to znamená jediné. Změnit vnitřní předpisy družstva tak, aby převody byly možné. Teoreticky to lze, prakticky je to problém (čím větší družstvo, tím větší problém)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.