Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je nějaké řešení

Od: ttevi* odpovědí: 22 změna:

Dobrý den, dcera nám roste a my už jí plánujeme jeji vlastní pokojíček. Problém je ale ten že má budoucí pokoj hodně úzký a nábytek je možný dát pouze podél obvodové (studené zdi). Dokud tam dcera nebývala a pokojem se pouze procházelo - nevyužíval se, tak byl nábytek daleko od zdí (věděli jsme že zde vzniká plíseň). Nyní mě ale zajímá zda je nějaká možnost, zda se dá něco udělat, aby nyní mohl být nábytek co nejvíce u zdi. Pokoj je opravdu úzký a byl by popravdě uplně na nic pokud by za nábytkem museli být třeba i 15ti cm mezery :( Budu ráda za každý tip a radu. Moc Vám děkuji

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x
Krom zatepleni zdi z venku? Jeste treba ddat nabytek na druhou dlouhou zed.
ttevi*
hodnocení

Zateplení do budoucna určitě řešit budeme, měřili jsme pouze bezdotykovým teploměrem teplotu zdí. Vnitřní zdi měly kolem 18st ale obvodové mají od 13-15st. Je to hodně starý (jediná zmínka kolem roku 1945) dům. Přikládám i přibližná náčrtek pokojíku. Měla by tam vejít zatím postýlka 125x65, skříň 80x45, nižší skříň 80x45, police 40x45, rokové police 35x45. Když kdokoli cokoli vymyslí budu nesmírně ráda. Bohužel nemůžeme čekat na zateplení domu. Dcera už si musí zvykat na svoje nebo se jí z ložnice nezbavíme :-D

Je nějaké řešení
pt®

Postýlku bych dala, tam, jak chcete. To je do rohu, hlavou k vnější zdi a po vnější zdi skříně. Na protější stěnu vedle okna (145 cm) bych dala pracovní stolek, aby byl rozptyl denního světla z levé strany od okna a ještě bych zde postavila lampu, aby osvětlovala pracovní plochu. Nábytek nemačkejte k sobě, ale nechávejte mezery, do kterých postavíte dekoraci. Třeba vyšší lucernu a kousek od zadní stěny, aby cirkuloval vzduch.

ttevi*
hodnocení

Dobrý den, děkuji za radu. Stolek zatím naštěstí řešit nemusíme. Dceři je rok, bude si teprve zvykat na samotu v pokojíčku. Až bude starší tak pravděpodobně bude používat pracovní stolek, který je umístěn v obývacím pokoji - přece jen je tu více světla (ale to je naštěstí ještě za pár let :)

ria*
hodnocení

0x

Dobrý den, udělejte prosím jednoduchý náčrtek pokojíku na papír s kóty - roměry, jak jsou umístěné dveře, okna.. Já moc velký fanda toho zateplování nejsem.. :/naopak to udržuje vlhkost, která by se jinak odpařila ven, v baráku.. :/...

Jinak to chce proudění vzduchu a odvlhčovat.. než tam začnete cokoliv zařizovat, tak si možná pozvěte nějakého odborníka, ať vám všechny plísně a spóry odstraní..

doplněno 11.12.15 03:48:

Dobrý den, zase nic nevíme o domu, ale u starých budov se vlhkost stěnami táhne od země - od základů, takže by nebylo špatné i podřezat zdi a vložit izolaci, ale to vše by musel navrhnout odborník..Ta plíseń je fakt naprd, dost to může nabourat zdraví..

ttevi*
hodnocení

Plísně jsme loni odstranili a dělaly se komplet nové omítky a malba...bohužel za jednou skříní se plíseň na chvíli znovu objevila - než jsem zjistila že byla malá mezera za skříní. Tu jsem zlikvidovala savem a dlouho místo sušila - už je nekolik týdnu bez problému. O větrání jsem hodně zjišťovala, snažím se větrat několikrát denně do kořán. Topíme ve všech pokojích. Prádlo se snažím většinou sušit venku. Květiny v dceřině pokoji nejsou. Podlaha je betonová, na té jsou ještě nové dřevěné OSB desky, taková ta modrá polystyrenová věc :-D (teď si nemohu vzpomenout na název) a plovoucí podlaha. Topení je bohužel blbě v rohu toho pokoje pod oknem

hodnocení

0x

Vždy se najde řešení.

Pokud jde jen o odstranění plísně, je třeba zateplit studenou zeď, kde jste naměřili nízkou povrchovou teplotu. Pak jsou i jiné způsoby odstranění, ale zase náročné na energie. Musíte určitě zvednou povrchovou teplotu. Klidně i fénem, ventilátorem, který přivede teplý vzduch ze středu místnosti...

Co se týká rozmístění nábytku, dříve jsme to dělal milimetrovým papírem, vše vystříhal a udělal model. Dnes si dělám modely v Autocadu.

vilik*
hodnocení

0x

Mám dobrou zkušenost s vedením ústředního topení podél takové zdi. Nebudete-li mít jinou možnost, můžete přemýšlet i o variantě, že z radiátoru povedete smyčku, která zeď za skříní ohřeje, nebo přemístíte už hotový přívod. Někdo má zase připojený větrák do PC v mezeře mezi skříní a zdí a vhání jím teplejší vzduch z místnosti do mezery. Jiný způsob mimo dobrého zateplení bohužel neznám.

ttevi*
hodnocení

O větráčku jsme slyšeli a přítel už ho i plánoval vyrábět, ale teď jsme nábytek od té problematické zdi měli několik týdnu pryč, aby se ohřívala a pěkně prosychala po použití sava. Boohužel vedení topení by bylo dost problematické ( i topenář kroutil hlavou jak to tady kdo kdysi vymyslel :-D) a navíc by nám to nevyřešilo ten problém že by byly skříně daleko od zdi... jak vidíte v náčrtku pokoj je opravdu na prd :( a když dceři ubereme ještě místo tím že jí posuneme skříně do středu pokoje... :( nyní máme skříně u vnitřích zdí - žlutě, ale postýlky by musela být ve středu pokoje u studené zdi - modře... a to se mi vůbec nelíbí) Možná ale jiné východisko nebude :(

doplněno 10.12.15 17:11:

ne vyrábět, ale instalovat :)

doplněno 10.12.15 17:16:

Dveřmi vlevo se do pokoje vchází a prochází se jím do ložnice - dvěře vpravo (i to je samozřejmě na prd) ale kdyby postýlka byla naproti dveřím vlevo asi bychom dceru dost budili . Dveře od ložnice by se prozatím nezavíraly

Je nějaké řešení #2
vilik*

Vedení topení klidně nade dveřmi, stropem, přes zeď, z jiné místnosti je práce na dopoledne. Nic levnějšího nevím. Navíc by se jednalo o provizorium než uděláte zateplení. Skříň může být naražená přímo na trubce, ta může být i v drážce ve zdi. Víc nedokážu poradit. Je to na vás.

hodnocení

0x

Nedám vám teď konkrétní radu. Spíš se vás budu snažit navést na nějaké zásadnější řešení.

Divný není jen pokoj, divný je zřejmě celý dům. Nejvíc mě překvapuje umístění okna. Že je naproti vnější zdi. Ten dům je atriový? Je to váš dům? Můžete dělat stavební úpravy?

Teď zařizujete pokojíček pro zřejmě malé děvčátko, když zatím spává s rodiči. Ale čas velmi rychle letí. Zanedlouho to bude školačka a uvědomte si, že v tu dobu bude pro přípravu do školy potřebovat pracovní stůl na velmi světlém místě. Těžko si stolem znemožníte vstup do ložnice.

Dejte sem nákres celého bytu. Třeba nás za cenu menších stavebních úprav napadne nějaké lepší řešení. Protože navrhované řešení, ať už bude postel kdekoli, opravdu dobré není. A za pár let bude ještě horší.

ttevi*
hodnocení

Dům jsme koupili před dvěma lety. Řešení onoho pokoje je z toho důvodu že dříve byl domek menší (nynější kuchyně, obývací pokoj, chodba, kouplna, záchod) k tomu se kdysi přistavovalo (bývalí majitelé) a to právě dcěřin pokoj a naše ložnice. Dům je do L...zkusím zrychleně nakreslit půdorys. Velké stavební úpravy kvůli finanční situaci provádět nemůžeme. Pomale zpravujeme pokoj po pokoji... v daleké budoucnosti přemýšlíme spíše o podkroví :) Zatím jsme v domečku 3 a stačí to.

Nákres : poměry stran uplně neodpovídají... je to pouze hodně zrychlený nákles rozložení domu :)

Je nějaké řešení #3
Dobry den,
ja bych to, aspon podle nakresu, do budoucna udelal nasledovne-pokud je to mozne. Kuchyn bych spojil s nynejsim pokojem vasi dcerky-byl by to zaroven obyvak s kuchyni. A z obyvaku udelat decak nebo loznici.
ttevi*
hodnocení

Nápad je to dobrý a vypadalo by to moc pěkně. Bohužel je zeď nosná a jsou v ní nově udělány odpady a voda do kuchyně.. ale kdo ví... třeba jednou v té daleké budoucnosti až se bude dělat podkroví se i toto bude řešit jinak... mě by se to tedy moc líbilo :)

ttevi*
hodnocení

Jinak ta vnější zeď obvodová má zvenku asi od 3/4 (u ložnice) jakousi přístavbu - patřící sousedům, kde mají uskladněné myslím obilí a kdo ví co - nevytápená. Kdyby tam bylo okno tak koukáme přímo na sousedovu zeď nebo do toho přístavku :-D

roman68*
hodnocení

0x

mají skříně "nožičky" nebo jsou dveře (zásuvky až u země"?

mám starší nábytek s nožičkama cca 15 cm a mám ho tak 1 cm u zdi a plíseň se mně za ním nedělé..možná by pomohlo nábytek podložit , aby mohl lépe proudit vzduch...

Savo je fajn..ale jak dlouho působí? slyšel jsem o přípravku Chytrá houba - zkuste to ! (ale sám nemám zkušenost)

já v "paneláku" (cihlovém nezatepleném) plíseň nemám

Polystyren-. izolace, plastová okna a panely to je dost ošidná kombinace - právě proto že dům "nedýchá" - ideální pro plíseŇ !

ttevi*
hodnocení

Nábytek je všechen na nožkách a v tomto jediném pokoji musí být od zdi minimálně 15cm aby nevznikala nebo se nešířila plíseň. V ostatních pokojích jsem se snažila všechen nábytek umístit ke stěnám vnitřním a tam kde to nešlo kupodivu stačí 5-10cm mezera. Ta strana dceřiného pokoje je nejstudenější - severo-západní. Jinak okna jsou všechny tedy plastová, zateplení zatím žádné a pod pokojem je zčásti sklep. Na chytrou houbu se podívám děkuji

Polystyren-. izolace, plastová okna a panely to je dost ošidná kombinace - právě proto že dům "nedýchá" - ideální pro plíseŇ !

nepravda, mnohokrát vyvrácená, doložená, přesto spousta lidí tomu věří. Jako že opilý po kafi vystřízlivý..

roman68*
hodnocení

0x

pak mně napadla jakási šílenost-skříně "ovzdušnit"..tedy třeba odtsranit zadní stěnu-nebo ji alespoŇ nahusto provtrat otvory, plus to samé dno skříně...nebo odstranit dvířka a nahradit látkovým závěsem...

já osobně bych klidně pár kusů nevdušného nábytku obětoval a nahradil jednoduchými policemi , krytými závěsem..

PS: je samozřejmě pravděpodobné, že plíseň se dostala i do nábytku

ttevi*
hodnocení

plíseň byla i na spodní zadní části skříně. Tu jsem několikrát čistila octem a v létě na to nechala pěkně péct sluníčko - myslím že jsem ji zdárně zlikvidovala. Klidně bych zadní číst skříně provrtala jak jen by to bylo možné, bojím se ale že se plíseň tvořila i tak (nerada bych ničila dvířka skříněk) Je to dražší sada festovního bukového nábytku a jako puntičkářská ženská bych ráda měla pro malou krásný pokojík :)

vilik*
hodnocení

0x

Nechci to psát na plná ústa, ale postupně jsem z vlastních zkušeností pochopil, že takové lepení bez koncepce a bez rozmyslu nemá smysl. Když vlhkost nebudete řešit komplexně, ona nezmizí. Žádné houby, savo, větráky, to jsou vyhozené peníze. Vím, že peníze nejsou. Jen si pamatuju, jak mi chyběly asi 3 platy na udělání koupelny jinde, udělali jsme ji tedy místo původní. Dodnes nám vadí dispozice bytu. Tím chci říct, že někdy je lepší počkat, než to celé draze předělávat. Zateplení jedné zdi svépomocí bez omítky jen v lepidle taky pár let vydrží a je relativně levné. A ještě se malá část vrátí v nižších nákladech na topení.

doplněno 11.12.15 10:19:

Pokud s tím nebudete souhlasit, nechte v pokoji tedy jen postýlku. To vyjde bez jakýchkoliv úprav nejlevněji. Hračky může mít v krabicích u stěn a oblečení v jiné místnosti. Je malá na to, aby jí to vadilo.

ttevi*
hodnocení

Dobrý den, chci Vám zatím moc poděkovat za všechny Vaše rady a tipy. Hlavně za Váš čas. Malá spí už 2 noci ve svém pokojíčku. Nábytek jsme ke zdi zatím opravdu nedali - jednou jí u té zdi dám kusový koberec a bude tam mít takové hrací místo (aby jsme to nábytkem nezadělávali - zatím). Má postýlku v rohu jak mi jeden z Vás tady radil hlavou k vnitřní zdi (a přes zadni stranu postýlky hozenou dečku ať k ní zima nesálá) a jednu skříň vedle postýlky.. zbytek jsme rozdělili k vnitřní zdi vedle okna a něco ještě vecpali do ložnice - hned vedle. Zatím to takhle musí stačit. Manžel už plánuje s chlapi příští rok zateplení té jedné nejproblematičtější zdi :) poté se uvidí. Přeji Vám krásné svátky a moc děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]